Van Archie tot Zorro


Om mezelf te motiveren te leren werken met Paintshop Pro, ben ik lid geworden bij de Facebookgroep Paintshop Pro Maniacs. De beheerder zorgt daar elke week voor een uitdaging. Toen de uitdaging was begint met een A, moest ik niet lang nadenken, Archimedes natuurlijk! Gewoon een foto van Archie posten leek me maar wat flauw, dus heb ik het A-thema een beetje doorgetrokken. Tevreden van het resultaat, besloot ik om er ook eentje van Zorro te maken. Lees hieronder verder voor een overzicht hoe ik dat gedaan heb.


Disclaimer: Dit bericht bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt dan ontvang ik daar een klein bedrag voor, maar het kost jou niets extra.

Archie

Ik nam een recente foto van Archie in de sneeuw, en met de shape cutter sneed ik de vorm van een A uit. Het gebruikte lettertype is Franky. Als je dit lettertype downloadt, krijg je in feite drie lettertypes: Franky, Franky Extrude en Franky Outline. Die lettertypes kun je dan op elkaar leggen in verschillende lagen om een mooi effect te krijgen. Ik nam het A-teken uit Franky Outline om de vorm uit te snijden. Het resultaat leek echter niet echt op een A, dus maakte ik ook gebruik van de andere lettertypes.

In een nieuwe laag nam ik het A-teken uit Franky Extrude, en daar sneed ik het gewone A-teken uit Franky uit. De verkregen vorm maakte ik wit en ik maakte de laag deels transparant. Op die manier krijg je het effect dat je ziet in de foto, waarbij je wel duidelijk ziet dat het een letter A is! Ten slotte gebruikte ik nog een glitter achtergrond die ik een tijdje geleden vond op Creative Fabrica.

Zorro

Voor Zorro had ik een probleem: ik vond geen foto die mooi uitkwam als ik er een Z uit sneed. Vandaar dat ik besloot om verschillende foto’s te nemen van Zorro die buiten speelde in het gras. Het was belangrijk dat de foto’s allemaal gelijkaardig waren, om een natuurlijk effect te kunnen bekomen. Ik plaatste de foto’s op verschillende lagen, waar ik al mijn Zorro’s wilde hebben.

Om de overlapping tussen de foto’s op te lossen, gebruikte ik maskers. Het voordeel van een masker is dat je een deel van je foto transparant kunt maken, maar dat ook terug ongedaan kunt maken. Dus als een Zorro bedekt was door gras van een andere foto, dan deed ik dat gras weg door het masker van die foto zwart te kleuren. Op die manier waren al zeker alle Zorro’s zichtbaar. Om de overgang tussen verschillende foto’s natuurlijker te maken, kun je ook maskers gebruiken. Als je in je masker deels transparant zwart kleurt, dan gaat de foto op die plaats deels transparant worden. Door dit te doen op de randen, wordt de overgang tussen het gras natuurlijker.

De volgende stappen gingen hetzelfde: een Z uitsnijden met de shape cutter, een extra laag toevoegen met een witte, doorzichtige Z en een achtergrond toevoegen. De achtergrond voor Zorro kwam van Pixabay. Met de verfborstel voegde ik nog een witte gloed toe op de achtergrond rondom de Z, wat het geheel iets natuurlijker maakte.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *