Polaroid collage met polaroid freebie


Archie heeft zijn eigen social media, en ik vond dat het tijd was om de banner eens te vernieuwen. Ik heb mijn favoriete foto’s van hem verzameld en in polaroids veranderd, om daar dan een collage mee te maken.

Archimedes Adventures Banner

Het was helemaal niet moeilijk, al nam het wel veel tijd in beslag. Maar dat vond ik niet zo erg, want ik vond het leuk om herinneringen op te halen terwijl ik naar de juiste foto’s zocht. Ik bedacht me dat dit een leuk formaat kan zijn voor iedereen om een collage te maken, dus daarom deel ik vandaag met jullie de polaroid template!

De freebie

Hierboven kun je de freebie downloaden. Klik op de knop Download. Je krijgt dan een png-bestand met daarin een wit polaroidkader, zoals in het voorbeeld hieronder. Het bestand heeft geen zwarte rand zoals hieronder, die heb ik toegevoegd omdat je anders de polaroid niet zou zien tegen de witte achtergrond van de site.

Polaroid voorbeeld met Archie

Je kunt het bestand gebruiken in eender welk fotobewerkingsprogramma dat doorzichtigheid ondersteunt: zoals Photoshop, Paintshop Pro of Gimp. Geen fotobewerkingsprogramma op je computer? Het werkt ook in Word! Geen Word, of zelfs geen computer? Dan kan ik je Canva aanraden! Dit programma werkt volledig online op elk device. Er is een betaalde versie, maar met de gratis versie kun je prima deze freebie gebruiken.

Om een polaroidfoto te maken, open je het bestand in je favoriete fotobewerkingsprogramma en open je ook de foto die je wilt. Plaats dan het kader voor de foto. Het kan zijn dat je een stukje van de foto moet afsnijden omdat het onder het kader uitsteekt. Zo simpel is het! Wil je een collage maken, dan maak je meerdere van die elementen en leg je ze gewoon op elkaar zoals je wilt. Wil je de foto afdrukken om dan uit te knippen, dan kun je beter eerst een zwart randje toevoegen zodat je goed kunt zien waar je moet knippen.

Veel fotoplezier!

Meer freebies?

Er is ook een gratis receptenboekje beschikbaar in deze blogpost, en een basisontwerp voor kaartjes hier. Om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe posts (en dus ook freebies!), kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief, of yorkiesinspace volgen op Instagram.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Hou mij op de hoogte!” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”15″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-background has-red-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Nu geen tijd om een collage te maken? Pin deze post voor later!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *