Happy Halloween!


Happy Halloween! Voor vandaag heb ik een foto van Archie als een spook, bewerkt met Digital Photo Professional en Paintshop Pro. Met de slider kun je het verschil zien tussen de originele en bewerkte versie.

Werkwijze

Eerst heb ik de foto bewerkt in DPP, gratis software voor iedereen met een Canon camera. Maar je kunt evengoed Lightroom of Aftershot gebruiken. In deze software heb ik niet veel bijzonders gedaan, gewoon de witbalans juist gezet en een beetje met de kleurgrafiek gespeeld om de foto meer diepte te geven. De échte magie gebeurt in PaintShopPro.

In PaintShopPro heb ik Archie zijn ogen en neus een klein beetje scherper gemaakt. Dat doe je door je foto te kopiëren naar een nieuwe laag, op die nieuwe laag pas je het High Pass effect toe (Effects > Edge Effects > High Pass…). Selecteer Overlay voor deze laag. Dan zul je zien dat alles op de foto scherper geworden is. Gebruik dan een masker om enkel de ogen en de neus te selecteren in die laag.

Het meest opvallende aan de foto is natuurlijk de oranje herfstkleur. Dat effect kan je eigenlijk heel gemakkelijk bekomen in PSP. Je hebt daarvoor de Hue Map nodig. Selecteer Adjust > Hue and Saturation > Hue Map… Dan krijg je een schermpje met verschillende kleuren en sliders eronder. Door een slider te verschuiven, kan je een kleur in een andere kleur veranderen. Ik heb ze allemaal naar 36 geschoven, zodat alles een oranje tint krijgt. Zo krijg je dus heel snel een herfsteffect!

Dan heb ik nog één iets aangepast: Archie zijn tanden. Door de vorige stap waren zijn tanden extreem gelig op de foto. Dus heb ik wat PSP magie gebruikt om zijn tanden terug witter te maken. Dit werkt ook op portretfoto’s als je je tanden net iets te geel vindt! Eerst kopieer je opnieuw de foto naar een nieuwe laag, en dit keer doe je de saturatie van deze laag omlaag, dat betekent dat je de kleur wegdoet uit de foto. Dit kan bijvoorbeeld via Adjust > Hue and Saturation > Hue/Saturation/Lightness… . Dan kun je weer een masker toevoegen om alles weg te doen behalve de tanden. Zo krijg je heel snel wittere tanden.

Meer?

Meer zien van Archie? Volg dan Archimedes.Adventures op Instagram, Facebook of TikTok!

Nooit een post van YorkiesInSpace missen? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *