Nieuwe profielfoto!


Je hebt het misschien al gemerkt: yorkiesinspace heeft een nieuwe profielfoto en een nieuwe banner!

Ik schetste deze york al een hele tijd geleden op papier, met de bedoeling om er ooit een digitale versie van te maken voor de website. Ik bleef het echter uitstellen omdat ik dacht dat het veel werk en heel moeilijk zou zijn. Ik overwoog zelfs om een digitale artiest te zoeken en ze te betalen om het voor mij te doen. Maar ik had de yorkie al zelf getekend op papier, en ik wou het echt wel zelf proberen.

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Ik besloot het niet langer uit te stellen. Ik traceerde de tekening met een zwarte stift en scande die in. Met Inkscape kon ik er een vectortekening van maken. Hoe ik dat deed? Het is heel gemakkelijk! Ik opende de afbeelding in Inkscape, en ging dan naar Path > Trace bitmap. Met die functie zet je een afbeelding om naar een vectorafbeelding.

Daarna heb ik nog een paar uur de tekening aangepast om het meer naar mijn zin krijgen. Eens ik tevreden was met de lijntekening, kon ik hem ook inkleuren in Inkscape. Met PaintShop Pro zette ik de yorkie op een sterrenachtergrond van Pixabay en voegde ik er ook het watermerk met de naam van de site aan toe. Het ging allemaal een stuk sneller dan ik oorspronkelijk verwacht had! Had ik dat op voorhand geweten, misschien had ik het al veel eerder gedaan…

Wat vind jij van deze tekening? Stel je ook soms dingen te veel uit? Laat het weten in de comments!

Nooit een post missen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *