Kerststempels Wonderful Time


De voorbije dagen passeerden er verschillende kerststempels op mijn blog die je nu bij Action kunt vinden, maar ik wilde jullie ook de stempels tonen die ik vorig jaar kocht. Ook deze zijn van Craft Sensations. Je gaat ze helaas nu niet meer bij Action vinden, maar er zijn wel gelijkaardige sets beschikbaar, dus je kunt zeker wel iets met de ideeën die ik hier toon!

Wat zit er in de set?

Deze set doopte ik “Wonderful Time”, omdat er een tekst bij zit “It’s the most Wonderful Time of the Year”. Er zit ook een kader bij dat mooi rond de tekst past, twee cadeautjes, een strik en een kersttak met besjes. Bij de tekst en bij het kader horen ook snijmallen waarmee je ze kunt uitsnijden.

Voorbeelden

Kaartje

Dit kaartje herken je misschien, want ik maakte het tijdens de Card Maker Success Summit in de zomer. Ik schreef er toen dit bericht over. Deze kaart was geïnspireerd door een ontwerp van Laurie Willison.

Ik plakte de vier zijden van de kaart af met washitape. Daarna stempelde ik de takken en kleurde ze in met Décotime twinmarkers. Ik maakte ook een masker voor de takken en dekte ze daarmee af. Met rode inkt deed ik wat inkt blending op de achtergrond. Ik gebruikte ook een stencil met horizontale strepen. De truc van Laurie is om niet overal evenveel inkt te gebruiken, waardoor je variatie in je achtergrond krijgt. De hele achtergrond is slechts met één inktpad gedaan! De tekst sneed ik uit metaalachtig rood papier met een snijmal van AliExpress. Ter afwerking deed ik nog wat parellijm van Craft Sensations op de besjes.

Labels

Ook deze stempels zijn zeer geschikt om labels mee te maken. Ik maakte er vijf verschillende labels mee. De labels zelf zijn uitgesneden met een set van Avec Creative.

Het rode label met stippen sneed ik uit patroonpapier. Op wit papier stempelde ik het kader en daarna de tekst met Memento Tuxedo Black. Met Décotime twinmarkers kleurde ik de besjes en de rand van het kader. Ik kleefde het kader gewoon met lijm op het label en werkte de besjes af met een beetje rode glitterlijm.

Het kleine gestreepte label sneed ik ook uit patroonpapier. Ik stempelde de tekst met Memento Tuxedo Black op wit papier en sneed het uit met de bijhorende snijmal. Met vloeibare lijm kleefde ik het op het label. Ter afwerking kleurde ik de “Wonderful” een beetje bij met een groene stift.

De andere labels sneed ik telkens uit wit papier en stempelde daarna de tekeningen erop. De strik en de takken stempelde ik met Memento Tuxedo Black en kleurde daarna in met Décotime Twinmarkers. De tekst “Merry X-Mas” is een stempeltje van Avec Creative dat ik uitsneed met een snijmal uit deze set. Ter afwerking deed ik rode glitterlijm op de besjes en op de achtergrond bij het labeltje met de strik.

Het laatste label sneed ik uit wit papier en bestempelde ik met de cadeautjes in rode inkt. Ik besloot het simpel te houden en ze niet in te kleuren. Als je goed kijkt, zie je dat ik drie verschillende cadeaustempels gebruikt heb. De derde stempel komt uit een andere set van Craft Sensations.

Upgrades

Haal zoveel mogelijk uit je set.

  • Gebruik de stempels om een achtergrond mee te maken.
  • Stempel je afbeeldingen in een kleur,
  • of kleur ze zelf in met stiften.
  • Geef de tekst wat extra kleur door met een stift over een woord te gaan.
  • Kleur de rand van het kader in.
  • Stempel iets anders in het kader.
  • Gebruik glitterlijm, parellijm of glossy accents voor details.
  • De strik en de cadeautjes passen ook op niet-kerst kaartjes!

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

Eén reactie op “Kerststempels Wonderful Time”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *