Nellie’s Choice – Yorkshire Terriër stempel


Toen ik deze stempel zag, had ik geen keuze. Ik moést hem kopen, zo schattig!

Wat zit er in de set?

Eigenlijk is het niet echt een set. Dit is één stempel van een Yorkshire Terriër. Jammer genoeg is er geen bijhorende snijmal verkrijgbaar. Door al het haar dat hier en daar uitsteekt is dit geen zo’n makkelijke afbeelding om zelf uit te knippen. Maar gelukkig zijn er veel manieren waarop je een stempel zonder snijmal kunt gebruiken, ook als je niet graag knipt!

Voorbeeldkaartjes

Dikke knuffel

Ik nam een kraft kaartje en stempelde met zwarte inkt een achtergrond vol yorkies. Ik sneed ook een wit paneel uit met een snijmal van Carlijn Design en stempelde daar ook de yorkie op met zwarte inkt. Ik kleurde die in met Décotime Twinmarkers en bracht extra details aan met witte gelpen en crystal glaze.

De Woof! Woof! komt uit de My Pet Puppies set van Mama Elephant en de tekst dikke knuffel komt uit de gecondoleerd set van Carlijn Design. Beide teksten stempelde ik met zwarte inkt en emboste daarna met clear gloss poeder. Ik kleurde de letters van knuffel ook nog in met een bruine stift.

Met een blending brush bracht ik voorzichtig bruine inkt aan op het paneel rond de yorkie, omdat ik het wit iets te hard vond. Ten slotte kleefde ik dat paneel met foamtape op de kaart.

Gekke foto

Voor deze kaart stempelde ik ook een yorkie-achtergrond, maar deze keer in felle kleuren op een witte kaart voor een meer speelse look. Ik sneed een polaroid uit wit papier met een snijmal van Avec Creative. Op de polaroid stempelde ik Gefeliciteerd met je verjaardag in roze inkt en emboste dat met clear gloss poeder. De stempel is van Carlijn Design.

Op de rechthoek die mee uitgesneden wordt met de polaroid stempelde ik de yorkie in zwarte inkt. Toen ik de stempel voor het eerst zag, dacht ik eigenlijk dat zijn kin een tong was en dat de yorkie zijn mondje open had. Pas tijdens de eerste keer inkleuren besefte ik dat het een kin moest zijn. Bij deze kaart koos ik ervoor om mijn tong-idee te volgen: met een zwart stiftje maakte ik een kleine aanpassing zodat het nog meer zou lijken dat de yorkie hijgt. Ik kleurde hem in met Décotime twinmarkers en voegde nog wat extra detail toe met witte gelpen en glossy accents.

Met een blending brush bracht ik wat gele inkt aan rond de yorkie. Ik kleefde de rechthoek rechtstreeks op de kaart en sneed de polaroid nog een paar keer uit om die met meer dimensie op de kaart te kunnen kleven.

Kiekeboe

Je hoeft de yorkie niet noodzakelijk volledig te stempelen! Voor deze kaart koos ik eens een ander formaat: de beruchte mini-slimline. Ik vind het eigenlijk wel een heel leuk formaat. De kaart is even hoog als een A6-kaartje (bijna 15cm), maar is slechts 8 cm breed. Ik sneed een patroonpapier met bloemen op dat formaat om als achtergrond te gebruiken.

Daarnaast sneed ik ook nog een witte rechthoek van 12 bij 5 cm. Daarop stempelde ik de tekst (+ heat embossing voor extra glans) en de yorkie met zwarte inkt. De yorkie kleurde ik op dezelfde manier in als bij de vorige kaartjes. Ik stempelde hem een beetje scheef en slechts deels op het paneel, zodat het lijkt alsof hij van achter een muurtje komt piepen. De tekst komt uit de Zorg en herstel set van Marianne Design. Ook hier vond ik het wit een beetje hard, dus bracht ik lichtjes gele en roze inkt aan op het paneel.

Met een andere snijmal uit de polaroid set sneed ik een tekstwolkje waarop ik de Woof! Woof! van Mama Elephant opnieuw stempelde en emboste. Ik sneed het tekstwolkje nog eens uit voor extra dimensie en plakte het op het paneel. Het paneel kleefde ik met foamtape op de kaart.

Upgrades

Slechts één stempel, en toch zoveel opties!

  • Stempel een achtergrond met de yorkie.
  • Gebruik felle onrealistische kleuren om de yorkie te stempelen of zelfs om hem in te kleuren.
  • Pas de tekening zelf een klein beetje aan, bijvoorbeeld door een tong te tekenen.
  • Stempel de yorkie slechts deels, zodat het lijkt alsof ie van de zijkant komt piepen.
  • Stempel de yorkie op een cirkel, hartje of andere figuur die je uitsnijdt.
  • Kleur de yorkie zodanig in dat hij lijkt op het hondje van de ontvanger,
  • of misschien kun je hem zodanig inkleuren dat hij op een helemaal andere soort hond lijkt?

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

2 reacties op “Nellie’s Choice – Yorkshire Terriër stempel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *