Hartjes snijmallen


Met Valentijn voor de deur is het ideaal om deze set met hartjes snijmallen van Avec Creative eens te demonstreren! De set is redelijk basic, maar je kunt er veel kanten mee op. Lees verder onder de afbeelding.

Wat zit er in de set?

De set bestaat uitsluitend uit hartjes in verschillende formaten. De drie grotere harten snijden een gestikt lijntje, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. De drie kleinste hartjes snijden gewoon een effen lijn.

Voorbeelden

In elkaar genest

Mijn eerste idee was om alle harten op één kaart te gebruiken in regenboogkleuren. In plaats van ze op elkaar te stapelen, legde ik ze in elkaar. Dat deed ik door telkens het kleinere hart uit het grotere hart te snijden. Dus bijvoorbeeld voor het paarse hart gebruikte ik de grootste snijmal om het hart uit te snijden dat op de kaart zou komen, en de tweede grootste snijmal om daar een hartvormig gat in te snijden waarin het blauwe hart zou komen. Ik sneed ook het grote hart uit een restje karton en kleefde daar al de hartjes op. Dat vond ik iets gemakkelijker om ze deftig te plaatsen op mijn kaart, en het zorgt ook voor extra dimensie.

Op de achtergrond gebruikte ik een stencil met roze inkt om een hartjespatroon te krijgen. Ik sneed de tekst Love tweemaal uit glossy zwart papier en ook nog eens uit wit papier om dimensie op te bouwen. Voor de is deed ik hetzelfde. De tekst Love komt uit de Big Sentiments snijmallen. De tekst is knipte ik uit Best Wishes uit de Sentiments snijmallen. Ten slotte werkte ik het kleine hartje af met een beetje glitterlijm.

Kaartje in de vorm van een hart

Op wit papier stempelde ik een yorkie met zwarte inkt en kleurde die in met Décotime Twinmarkers. Met witte gelpen en glossy accents voegde ik details toe. Ik stempelde ook de tekst Wat fijn dat jij er bent uit de Zorg en herstel set van Marianne Design in zwarte inkt en emboste met clear gloss poeder. Met rode inkt kleurde ik het hart rondom de yorkie. Ik kleefde er ook nog een klein rood hartje op dat ik uitsneed met de kleinste snijmal. Dit is de voorkant van het kaartje.

Uit rood papier sneed ik nog tweemaal het grootste hart. Eén van die twee harten kleefde ik achter het hart met de yorkie. Dit deed ik omdat de stift waarmee ik het hondje inkleurde door het papier heen komt. Door er een extra laag achter te kleven, is de binnenkant van het kaartje mooier. In het andere rode hart bracht ik bovenaan een plooilijn aan. Het stukje boven de plooilijn kleefde ik tegen de achterkant van het yorkie-hart. Op die manier ontstaat er een kaartje in de vorm van een hart.

Mini slimline

Het kleinste van de gestikte hartjes is ideaal om meerdere keren op een mini slimline kaartje te gebruiken. Dit kaartje is de hoogte van een A6-paneel, maar slechts 8 cm breed. Ik sneed een paneel uit patroonpapier als achtergrond.

Het hartje sneed ik drie keer uit wit papier. Op de middelste stempelde ik een tekstje uit de Little Superhero Agenda set van Mama Elephant met zwarte inkt en emboste dat met clear gloss poeder. Ik kleefde er ook nog het kleinste hartje bij uit rood papier gesneden en met een beetje glitterlijm afgewerkt. Op de bovenste en onderste hartjes kleefde ik twee lama’s uit de Little Llama Agenda set van Mama Elephant.

Shakerraampje

Deze kaart is de moeilijkste van de voorbeelden, maar ook heel leuk! Ik maakte een raampje waar je door kunt kijken, en waar shaker goodies inzitten.

Uit patroonpapier sneed ik een A6-paneel met een snijmal van Carlijn Design. Daaruit sneed ik het tweede grootste hart. Datzelfde hart moest ik ook uit de voorkant van het kaartje snijden. Om te weten waar ik mijn snijmal moest plaatsen, legde ik het paneel op het kaartje en tekende met potlood waar het hart uit het kaartje gesneden moest worden.

Ik nam twee stukken plastiek van een oude verpakking. Ze moeten groot genoeg zijn om het hele hart te bedekken. Ik kleefde een stuk op de voorkant van het kaartje, en eentje op de achterkant van het paneel met patroonpapier. Dan schudde ik de shaker goodies op het plastiek op het kaartje, en daarop kleefde ik het paneel met patroonpapier. Zo ontstaat er dus een shaker raampje! Let wel even op dat je alles goed rondom het hart dicht kleeft. Ik heb dat niet zo goed gedaan, waardoor er veel shaker goodies achter het papier verdwijnen en helemaal niet zichtbaar zijn.

Aan de binnenkant van de kaart kleefde ik een wit hart met daarop een koppel lama’s van Mama Elephant. Het hart is uitgelijnd met het raampje, zodat de lama’s door het raampje te zien zijn. Op de voorkant, en ook aan de binnenkant op dezelfde plaats, kleefde ik een gefeliciteerd. Het is met gouden poeder geëmbost op wit papier. De stempel en snijmal zijn van Carlijn Design.

Omdat ik nog niet weet of ik het kaartje voor een huwelijk of voor een jubileum ga geven, maakte ik twee strookjes met tekst. Op de achterkant deed ik dubbelzijdig plakband. Die strookjes ga ik samen met het kaartje bewaren. Wanneer het dan tijd wordt om het kaartje op te sturen, is die heel snel klaar. De tekst en de banner zijn allebei opnieuw van Carlijn Design.

Upgrades

Met deze ideeën maak je zoveel kaartjes als je hart wenst!

  • Doe een diecut inleg zoals bij het eerste voorbeeldkaartje,
  • of leg de verschillende harten op elkaar voor een look met meer dimensie.
  • Snij de harten uit patroonpapier,
  • of ander speciaal papier zoals glitterpapier of holografisch papier.
  • Voeg glitterlijm of crystal glaze toe op je hart.
  • Gebruik de kleine hartjes als shaker goodies,
  • of als versierinkjes.
  • Snij een raam uit,
  • of maak een shakerelement in de vorm van een groot hart.
  • Maak een kaartje in de vorm van een hart,
  • of een cadeaulabel in de vorm van een hart.
  • Stempel een tekening, tekst of patroon op je hart.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder vind je nog meer post waar deze hartjessnijmallen gebruikt worden!

Nog een Valentijnskaartje?

Nog een Valentijnskaartje?

Jup. Het vorige kaartje dat ik deelde was voor de maandelijkse kaartjesswap met mijn vriendin Annemieke. Maar natuurlijk heb ik ook een Valentijnskaartje voor Timothy gemaakt! Materiaal Snijmallen & Stempels…

Valentijnskaartje

Valentijnskaartje

Oeps, ik ging dit kaartje vóór Valentijn posten, maar ik was te laat! Achja, elke dag van het jaar is een goede dag om iemand te laten weten dat je…

Herfst boxkaart

Herfst boxkaart

Het is weer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb. De maand oktober was verschrikkelijk druk: door onder andere FACTS en Comic Con (post volgt zeker nog!), maar ook…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

2 reacties op “Hartjes snijmallen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *