Wilde dieren Make It


Dit is één van de andere sets van Make It die je nu bij Action kunt vinden. Ik vind zelf dat je nooit genoeg diertjes in je voorraad kunt hebben, dus nam ik deze meteen mee!

Wat zit er in de set?

De set bevat vijf snijmallen van dieren:

  • een haas
  • een wolf
  • een vos
  • een hert met gewei
  • een vogel

De vogel is denk ik een gaai. De vos zou ook een wolfje kunnen zijn. De snijmallen snijden enkel het silhouette uit, waardoor ze dus voor interpretatie vatbaar zijn. Bij de wolf worden er twee delen uitgesneden, één van zijn voorpoten is apart. Let dus op dat je zijn pootje niet verliest!

Voorbeeldkaarten

Ik sneed alle dieren tweemaal uit zwart papier en stapelde dat op elkaar om ze een beetje steviger te maken. Met een cirkelsnijmal sneed ik uit printpapier een cirkel weg om een stencil te maken. Ik gebruikte dezelfde stencil op alle drie de kaarten.

Voor de wolf had ik meteen een idee in mijn hoofd: ik wilde de wolf voor een volle maan plaatsen. Ik nam een zwarte kaart en met witte inkt en de zelfgemaakte stencil maakte ik er een volle maan op. Ik nam de stencil weg en deed een beetje witte inkt rond de maan om een gloed te krijgen. Op de rest van de kaart begon ik een nachthemel te tekenen met een witte gelpen en glitterstiften. Maar ik vond het écht niet mooi. Daarom heb ik gewoon de rest van de kaart weggesneden, vandaar het vreemde formaat!

Op deze kaart maakte ik een groene cirkel met een beetje inkt en de cirkelstencil. Voor ik de cirkelstencil wegnam, deed ik er een andere stencil op met blaadjes en brushte daar nog wat inkt door. Dat voegt iets meer interesse toe aan de kaart. Ik kleefde het hert op de kaart en de vogel in zijn gewei. Als sentiment stempelde ik een gefeliciteerd van Carlijn Design.

Voor deze kaart deed ik bijna hetzelfde als bij de vorige. Met rode en blauwe inkt blendde ik een zonsondergangachtige cirkel. Voor ik de cirkelstencil wegnam, gebruikte ik ook nog een rozenstencil om iets meer interesse aan de kaart toe te voegen. Ik stempelde in zwart de tekst No matter what, best pals are furever uit de My Pet Puppies set van Mama Elephant en kleefde de vos en de haas erop. Wat denk jij, klinkt het alsof de haas en de vos aan het spelen zijn, of denk je dat de vos de haas gaat opeten?

Upgrades

Hier nog meer ideeën wat je met deze vijf dieren kunt doen:

  • Combineer de dieren om een scène te maken,
  • of stapel de dieren op elkaar.
  • Gebruik de elementen als silhouette,
  • of voeg zelf details toe aan de dieren!
  • Personaliseer de dieren door zelf details toe te voegen: de wolf en de vos kunnen ook een hondje zijn van de ontvanger, of de haas kan een konijntje zijn.
  • Snij de dieren uit patroonpapier of felle kleuren voor een popart look.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

Eén reactie op “Wilde dieren Make It”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *