Alfabet snijmallen Make It


Deze alfabet snijmallen van Make It kun je nu bij Action vinden. Maar wat doe je precies met alfabetsnijmallen? Lees verder voor veel ideeën en een paar voorbeeldjes!

Wat zit er in de set?

De set bevat alle letters van het alfabet en een paar symbolen: een @, een &, een # en een kruisje. De letters zijn allemaal redelijk klein, wat deze set een goede aanvulling maakt als je ook al een grotere alfabetset hebt.

Iets anders wat me opviel aan de verpakking: de letters zijn allemaal los van elkaar, je hoeft ze niet zelf los te knippen. Dat spaart heel veel tijd uit de eerste keer dat je ze wilt gebruiken! Het is natuurlijk wel aan te raden om een goede manier van opbergen te voorzien, zodat je de kleine letters niet verliest. Ik gebruik daarvoor een magneetvel, zodat ik in één oogopslag alle letters zie en meteen degene kan nemen die ik nodig heb. Je kunt ze ook in een klein zakje of doosje bewaren, maar dan moet je telkens zoeken naar de juiste letters.

Voorbeeldkaartjes

Happy Birthday

Met de letters kun je eender welke boodschap zelf maken. Dus als je een tekst wilt die je nog niet in voorraad hebt, haal dan gewoon je alfabet snijmallen boven! Maar zelfs als je een tekst wilt maken die je al hebt, kan het een voordeel zijn om de alfabet snijmallen te gebruiken. Hier bijvoorbeeld omdat je dan elke letter apart uit een ballon kunt snijden.

Ik sneed elke ballon twee keer uit met een snijmal uit de Auto set van Avec Creative. Daarna sneed ik telkens uit één exemplaar van de ballon een letter, en plakte die ballon op de andere van dezelfde kleur. Bij de P’s en de A kleefde ik ook dat kleine stukje aan de binnenkant op de ballon. Ik sneed ook de letters voor Birthday uit verschillende kleurtjes. De H, A en Y hoefde ik niet meer opnieuw uit te snijden, want die had ik al dankzij de ballonnen!

Daarnaast sneed ik ook wat slingers uit de 3D ballonnen set uit, bouwde een taart op met snijmallen uit deze set, en maakte een kaarsje. De taart sneed ik uit wit en kleurde ik in met stempelinkt (gebak) en Décotime twinmarkers (glazuur). Het kaarsje is gewoon de letter i. De vlam komt uit dezelfde set als de taart, en kleurde ik ook in met Décotime twinmarkers.

Voor de achtergrond deed ik wat bruine en gele stempelinkt op een wit paneel. Ik gebruikte hierbij een stencil van Craft Sensations om een beetje textuur te geven aan het gele stuk.

Ik kleefde alles op zijn plaats en met Crystal Glaze werkte ik af. De Crystal Glaze deed ik op de letters van BIRTHDAY, op de kaars en vlam en op het glazuur. Ziet die taart er niet superlekker uit?

F@&#

Misschien vraag je je af wat je met die extra symbolen kan doen? Hier is een ideetje: je kunt ermee vloeken! Dit kaartje kun je aan iemand geven als je te laat bent voor hun verjaardag, of om ze te steunen bij tegenslag.

De achtergrond maakte ik door te inktblenden met roze, groen en geel op een witte kaart. Ik sneed een wit kader uit met een snijmal van Carlijn Design. Het ijsje maakte ik met snijmallen uit de Sweet Rain set van Avec Creative, gecombineerd met een cirkel van Sizzix. Met bruine inkt en een streepjesstencil maakte ik de tekening op het hoorntje. De letters en symbolen sneed ik gewoon uit zwart.

Dit alles plakte ik op de kaart, zoals je ziet op de foto. Met Crystal Glaze maakte ik de letters glanzend, zodat ze nog iets meer afsteken tegen de rest van de kaart.

Upgrades

Dit waren slechts twee voorbeelden, maar je kunt echt heel veel doen met alfabet snijmallen. Hier zijn een paar ideeën om je tekst te upgraden:

  • Gebruik de negatieve ruimte.
  • Voeg Crystal Glaze of glitterlijm toe zodat je tekst meer opvalt.
  • Snijd je tekst uit een kleur,
  • of kleur ze zelf in.
  • Snijd de tekst uit speciaal papier, zoals glitterpapier, glossy papier of holografisch papier.
  • Kleef de letters op elementen zoals ballonnen of vlaggetjes,
  • of snij ze eruit.
  • Personaliseer een element uit je tekening, zoals een nummerplaat, een halsband, een deur…
  • Maak Scrabble letters.
  • Maak lettersoep.

Hier zijn enkele ideeën voor teksten die je kunt maken met je snijmallen:

  • Maak de naam van de ontvanger op de kaart,
  • of op een cadeaulabel.
  • Maak de initialen van jou en je lover, of het koppel waaraan je de kaart geeft, in een hartje.
  • Gebruik de initialen van de ontvanger.
  • Gebruik gewoon ABC voor een kaartje in schoolthema.
  • De # is ideaal voor een kaartje met als thema social media of smartphones.
  • Gebruik de letters als iets anders, zoals ik hier de letter i als kaarsje gebruikte.
  • Maak een tekst waarbij je één letter vervangt door een symbool, bijvoorbeeld door een hartje, een bloem of een ster.
  • Maak vloekwoorden, die vind je niet zo snel terug in gewone sets. Of censureer het vloekwoord met de symbolen, zoals hierboven!

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

2 reacties op “Alfabet snijmallen Make It”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *