Borduursnijmal ovaal


Ik kom een beetje achter, maar ook ik heb een paar van de nieuwe borduursnijmallen van Avec Creative aangeschaft! Voor de prijs van €1,34 kon ik ze moeilijk laten liggen. Ik koos voor enkele basisvormen, waaronder deze ovaal.

Wat zit er in de set?

De set bevat twee snijmallen die in elkaar passen. De ene snijdt een ovaal uit, terwijl de andere in een ovaal gaatjes steekt zodat je het papier kunt borduren. Let wel op: de snijmal die gaatjes steekt, snijdt de ovaal niet uit. Met mijn machine was het moeilijk om de gaatjes allemaal goed te snijden. Ik gebruikte een extra stukje karton als shim en haalde de snijmal meerdere keren door mijn machine om een goed resultaat te krijgen.

Op de achterkant van de verpakking staat een voorbeeldje dat je kunt borduren, maar je hoeft dat natuurlijk niet te volgen. Ik raad aan om een dunne naald, dunne draad en stevig papier te gebruiken. Ik heb namelijk gehad dat mijn papier scheurde, en dat is niet leuk als je al veel werk in je kaartje hebt gestoken!

Voorbeeldkaartje

Eerst maakte ik mijn borduurelement: ik gebruikte de twee snijmallen tegelijk op wit papier om een ovaal met gaatjes te creëren. Daarop stempelde ik dezelfde ballon driemaal. De ballon komt uit een stempelset van Craft Sensations. Met drie verschillende kleuren blauw borduurde ik daarop de ballonnen. Ik koos ervoor om telkens kruisjes te leggen. Enkel voor de onderkant van de ballonnen en de touwtjes heb ik niet met kruisjes gewerkt.

Omdat het borduren heel veel tijd kost, en ik wil dat het de focus van de kaart blijft, koos ik ervoor om het kaartje verder heel simpel te houden. Ik sneed nogmaals de witte ovaal uit, zonder gaatjes deze keer, en plakte het element met de ballonnen daarop. Dat kleefde ik op een lichtblauwe kaart. Om af te werken voegde ik nog een gefeliciteerd van Carlijn Design toe met foamtape.

Upgrades

Slechts twee snijmallen in deze set, maar toch heel veel opties!

  • Zoek op internet borduurpatronen op, of bedenk zelf iets. De enige limiet is je fantasie!
  • Je kunt een afbeelding stempelen en die dan borduren, zoals ik met de ballonnen heb gedaan in mijn voorbeeld.
  • Gebruik enkel de ovaal, zonder de gaatjes.
  • Of gebruik enkel de gaatjessnijmal, zonder de ovaal.
  • Je kunt de snijmallen ook gebruiken zonder te borduren. Stempel bijvoorbeeld gewoon een afbeelding op het papier en snij er dan gaatjes in voor meer textuur op je kaart.
  • Gebruik de snijmallen op gekleurd papier, of zelfs op patroonpapier.
  • Snij gaatjes in een andere vorm, door eerst die andere vorm uit te snijden, en dan de gaatjessnijmal daarop te gebruiken.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

2 reacties op “Borduursnijmal ovaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *