Borduursnijmal cirkel


Borduren op kaartjes is de laatste tijd populair, en ook Avec Creative is op deze trend gesprongen. In de Action vind je nu verschillende borduursnijmallen voor €1,34. Ik nam er een paar mee, en koos daarbij vooral voor basisvormen, waaronder deze borduurring.

Wat zit er in de set?

De set bestaat uit twee snijmallen. De ene snijmal snijdt een borduurring uit, zonder gaatjes. De andere snijdt de gaatjes in een cirkel uit. Met mijn machine was het moeilijk om alle gaatjes uit te snijden, daarom gebruikte ik een stukje karton als shim en haalde ik de mallen meerdere keren door de machine.

Voorbeeldkaartje

Deze keer koos ik ervoor om niet te borduren, maar wel de gaatjes te gebruiken voor textuur op mijn kaart. Ik sneed de borduurring tweemaal uit wit papier, zonder gaatjes. Op eentje ervan stempelde ik een anker uit deze set van Craft Sensations, en daarna gebruikte ik de tweede snijmal om er gaatjes in te maken. Je kunt het ook omgekeerd doen voor een iets ander effect. De twee borduurringen kleefde ik op elkaar, en dat kleefde ik op een lichtblauwe kaart.

Op wit papier stempelde ik een gefeliciteerd van Carlijn Design in dezelfde kleur als het anker, en sneed het uit met de bijhorende snijmal. Ik sneed de schaduw ook een tweede keer uit wit papier. Op de eerste (met de gestempelde tekst), gebruikte ik de gaatjessnijmal van de ovaal. Die van de cirkel was niet groot genoeg om de volledige tekst te bedekken. Daarna kleefde ik de tekst op de schaduw, zodat er wit achter de gaatjes zou zitten.

Het meeste werk aan deze kaart is het doorprikken van alle gaatjes. Je kunt ze één voor één uitprikken met een naaldje, tandenstoker, punaise of paperclip, maar dat kost véél tijd. Door met een nagelborsteltje over het papier te wrijven kun je al een heleboel gaatjes leegmaken, en dus zo veel tijd besparen!

Tip: Gebruik een nagelborsteltje in plaats van alle gaatjes één voor één leeg te prikken.

Upgrades

Hier zijn nog meer ideeën om deze snijmallen te gebruiken:

  • Zoek op internet borduurpatronen op, of bedenk zelf iets. De enige limiet is je fantasie!
  • Je kunt een afbeelding stempelen en die dan borduren,
  • of de afbeelding slechts deels borduren. Als je er dan een naald aan toevoegt, heb je een leuke kaart voor iemand met een borduurhobby!
  • Gebruik enkel de borduurring, zonder de gaatjes. Als je het kleine uitstulpsel afknipt, heb je gewoon een cirkel.
  • Of gebruik enkel de gaatjessnijmal, zonder de borduurcirkel.
  • Je kunt de snijmallen ook gebruiken zonder te borduren. Stempel bijvoorbeeld gewoon een afbeelding op het papier en snij er dan gaatjes in voor meer textuur op je kaart, zoals ik hier gedaan heb met het anker.
  • Gebruik de snijmallen op gekleurd papier, of zelfs op patroonpapier.
  • Snij gaatjes in een andere vorm, door eerst die andere vorm uit te snijden, en dan de gaatjessnijmal daarop te gebruiken, zoals ik hier bij de tekst gedaan heb.
  • Gebruik de borduurring als een label in plaats van op een kaart.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

Eén reactie op “Borduursnijmal cirkel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *