Beestjes met hartjes


Deze leuke stempelset van Craft Sensations is al iets ouder, en is voor zover ik weet momenteel niet meer verkrijgbaar bij Action. Maar misschien heb je toevallig wel dezelfde set, of iets dat erop lijkt. In dat geval kun je zeker inspiratie ophalen bij deze blogpost!

Wat zit er in de set?

De set bevat verschillende dieren met een hartje: een hert, een giraf, een pinguïn, een beer en een vos. Daarnaast zijn er ook drie verschillende verjaardagsteksten: “Happy Birthday”, “Happy Birthday to you” in een cirkel met een taarttekening en “Happy Birthday my dear” in een ruit. Er zijn ook een paar kleine stempels: wolkjes, een vlinder, een hart, drie hartjes boven elkaar, bubbels en sterretjes.

Om een goede afdruk te krijgen is het handig om een stempelhulp te gebruiken. Je kunt ook de gestempelde afbeeldingen zelf een beetje bijkleuren met een stiftje.

Voorbeelden

Alle dieren in de voorbeelden zijn gestempeld met Memento Tuxedo Black, ingekleurd met Décotime Twinmarkers en eventueel afgewerkt met witte gelpen.

Voor de eerste kaart plaatste ik de beer en de tekst onderaan. Daarna plakte ik een strook washitape scheef op de kaart, en stempelde alles daarboven met de wolkjes en de bubbels om een soort patroonpapier te maken. Ik nam de tape weg en op de overgang kleefde ik een strookje blauw papier ter afwerking.

Voor de tweede kaart sneed ik een wit paneel uit met een snijmal van Carlijn Design. Daarop stempelde ik het hert en de sterren met blauw en paars voor wat kleur. De ruit stempelde ik op een ander stuk wit papier met blauwe en paarse inkt op mijn stempel. Ik stempelde meerdere malen om een gradiënt te krijgen. Ik bevestigde de ruit met foamtape op het witte paneel. Het paneel kleefde ik ook met foamtape op de kaart.

De giraf stempelde ik op een witte cirkel die ik uitsneed met een snijmal van Avec Creative. Met oranje inkt en een blending brush kleurde ik de cirkel rond de giraf. De cirkel met de tekst stempelde ik op een ander stuk wit papier en knipte het met de hand uit. Daarnaast sneed ik ook nog een paar cirkels uit gekleurd papier met snijmallen van Sizzix. Ik kleefde alles op de kaart zoals je kunt zien op de foto, voor een paar cirkels gebruikte ik foamtape voor extra dimensie.

Eerst stempelde en kleurde ik het vosje en de vlinders. Daarna legde ik er maskers op en kleefde ik de randen van de kaart af met washitape om dan met roze inkt de kaart in te kleuren. Na het verwijderen van de maskers en de tape, stempelde ik de tekst uit de gefeliciteerd set van Carlijn Design en werkte de tekeningen af met parellijm. Uiteindelijk besloot ik nog het witte paneel uit te snijden en op een roze kaart te plakken.

Voor de laatste kaart koos ik voor een minislimline. Ik stempelde een dubbele strook hartjes met rode inkt aan de rechterkant. Op een apart stuk papier stempelde ik de pinguïn en het hart. Bij het stempelen van de pinguïn plakte ik eerst het hartje af, zodat enkel de pinguïn in zwart zou zijn. Daarna deed ik enkel op het hartje inkt, zodat het hartje rood zou zijn. Ik knipte de pinguïn en het losse hart uit met de hand en kleefde ze op de kaart met foamsquares.

Ten slotte sneed ik ook nog de I en U uit met letters van Make It en kleefde die op de kaart om “I heart U” te maken.

Upgrades

Een aantal ideeën voor deze set op een rijtje:

  • Dek het hartje af en stempel iets anders in de plaats voor de dieren om vast te houden.
  • Stempel het hartje in een andere kleur, zoals ik hier met de pinguïn gedaan heb.
  • Gebruik de kleine stempels om een achtergrond mee te stempelen.
  • Gebruik meerdere kleuren inkt op één stempel voor een kleurovergang.
  • Het hert past ook op een kerstkaartje.
  • Kleur de dieren in felle kleuren in plaats van realistische kleuren voor een vrolijke kaart.
  • De bubbels kunnen een abstract achtergrondelement zijn, of onderwater bubbels, of bubbels die opdoemen uit een ketel, of sneeuw. Voor die laatste optie gaan ze goed samen met de wolkjes!
  • Maak de sterretjes glow-in-the-dark.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

Eén reactie op “Beestjes met hartjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *