Slimline bollen


Avec Creative heeft weer een nieuwe reeks snijmallen uitgebracht, slimline snijmallen deze keer! Ik koos er een paar sets uit, waaronder deze met bollen. De snijmallen zijn iets duurder dan gewoonlijk: €3,99, maar ze zijn dan natuurlijk ook wel groter.

Wat zit er in de set?

Deze set bevat één snijmal, de grootte van een slimline kaart. De snijmal snijdt een organisch patroon van bollen uit. Omdat de snijmal zo lang is, kan het handig zijn om een grote snijmachine te hebben, maar het lukt ook prima met een A5 snijmachine. Zorg ervoor dat je de snijmal goed aan het papier kleeft, zodat hij niet verschuift als je hem meerdere keren door de machine haalt. Het kan ook zijn dat je een shim nodig hebt om een goed resultaat te krijgen, omdat het zo’n grote oppervlakte is.

Voorbeeldkaart

Ik sneed de bollenachtergrond uit donkerblauw papier en kleefde dat op een lichtblauwe slimline kaart. De donkerblauwe bollen die ook uitgesneden werden bewaarde ik nog, misschien kan ik die later op een andere kaart gebruiken.

Voor de zandbodem gebruikte ik de heuvelsnijmal uit deze set van Avec Creative. Dit is geen slimline snijmal, maar door die gewoon op te schuiven en nog eens te gebruiken, kun je er wel een langer stuk mee uitsnijden. Als je de overgang niet zo mooi vindt, kun je dat simpel oplossen door er een element op te kleven. Hier heb ik dat met een schelpje gedaan.

Alle zee elementen komen uit een andere set van Avec Creative, en had ik al uitgesneden tijdens een vorige knutselsessie. Ik werkte ze nog af met glitterlijm. Als tekst koos ik voor Blijven zwemmen, deze kaart kan ik opsturen naar iemand die een beetje steun kan gebruiken. Ik drukte de tekst zelf af op wit papier en sneed er een strookje uit.

Bonus: paasei!

Je kunt de snijmal ook op een heel andere manier gebruiken dan een achtergrond. Hier nam ik de ballonsnijmal uit deze set, sneed die uit roze en uit wit, en gebruikte op het witte ei de bollensnijmal. Zo maak je heel snel een leuk paasei. Ik vind het ook een beetje lijken op een dinosaurus- of drakenei.

Upgrades

Deze set mag dan maar één snijmal bevatten, ik vind ze zeker de moeite waard omdat je er heel veel mee kan doen.

  • Gebruik als een geometrische achtergrond.
  • Of als bubbels voor een zeekaart.
  • Of snijdt uit geel voor gatenkaas!
  • Leg enkele bollen terug in in verschillende kleuren voor een kleurrijke, speelse kaart.
  • Laat enkele kleine dieren vanuit de gaatjes piepen.
  • Gebruik de snijmal ook op kleinere kaarten,
  • of zelfs op grote elementen, zoals met het paasei.
  • Maak een kaart waar je door kunt kijken,
  • of een gigantische shakerkaart waarbij de shakerelementen achter de bollen zitten.
  • Bewaar de bollen die je uitsnijdt. Gebruik ze als versiering op een andere kaart, of als shakerelementen.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *