Het verhaal achter yorkiesinspace

Welkom bij yorkiesinspace! Hier verzamel ik een allegaartje: mijn bucketlist, DIY’s, kaartjes, scoubidou’s, quotes, recepten en nog veel meer. Je kunt gewoon op de homepagina naar beneden scrollen om te zien of je leuk vindt wat ik post. Of start hier met lezen, en ga daarna op verkenning doorheen de verschillende pagina’s en posts. Veel plezier!

Ik wil hier graag even de tijd nemen om het verhaal te vertellen achter yorkiesinspace. Waar komt de naam vandaan en wat heeft me gedreven om deze blog te starten?

Het begon allemaal met dit schitterend hondje: Zorro.

Zorro

Waar komt de naam Zorro vandaan? Hij is niet eens zwart! Wel, toen we in 2005 een naam zochten voor puppy-Zorro, vond mijn vader het een leuk idee om hem een naam te geven van een held of een God. Yorkshire terriërs zijn namelijk kleine hondjes, en het contrast met zo’n naam is dan wel grappig. Puppy-Zorro was wél zwart en bovendien is Zorro Spaans voor ‘vos’, dus dat vonden we wel een leuke naam. De zwarte kleur van Zorro is niet blijven hangen, maar zijn naam wel.

Puppy-Zorro

Yorkshire terriërs zijn niet enkel gekend om hun kleine formaat, maar ook om hun sterke karakter. Small but fierce, zo kan je Zorro wel omschrijven. Een hondje dat vrienden wilt zijn met iedereen, maar zich ook niet zal laten doen als er gevaar loert. Zo aarzelde hij niet om zijn aartsvijand, de stofzuiger, er van langs te geven telkens als die lawaai durfde te maken.

Knuffels waren niet zo zijn ding, al kwam hij wel troost bieden wanneer ik verdrietig was. Zelf hield hij meer van avonturen, groot of klein. Wandelingen maken, spelen thuis, in de tuin, in het bos of op het strand, en nieuwe dingen leren, dat waren de dingen die Zorro blij maakten. Al kon hij er ook van genieten om gewoon een dutje te doen in de zon.

Zorro: altijd positief

We hadden iets bijzonders samen. Het klinkt misschien gek voor mensen die geen zo’n band hebben met hun hond, maar Zorro was echt mijn beste maatje voor tien jaar lang. In die tien jaar heb ik zoveel moeilijke momenten doorstaan, maar Zorro was er altijd. Hij was er altijd om me te troosten en me te tonen dat je altijd wel met iets plezier kunt hebben, ook al is het leven even moeilijk. Hij was er altijd om me te steunen. En wanneer het even echt niet meer ging, en ik niet anders kon dan huilen, dan was hij er ook. Een hond is het ideale luisterend oor, want ze kunnen geen commentaar geven op wat je zegt.

De nacht van 17 op 18 februari in 2016 moest ik onverwachts afscheid nemen. Zijn overlijden was heel plots, en was voor mij een hele zware klap. Als je een hondje hebt, dan weet je dat de dag ooit komt dat je moet afscheid nemen. Ik wist dat dit zwaar zou zijn, maar had nooit verwacht dat ik in zo’n diepe put zou zakken. De eerste dagen kon ik niet anders dan wenen, het was alsof een stukje van mij mee gestorven was met Zorro. Niet iedereen in mijn omgeving was even begripvol voor mijn verdriet. Zo kwam het dat ik alleen maar dieper in die put geduwd werd. Zorro, die er altijd was om mij terug uit de put te halen, was er deze keer niet. Precies wanneer hij er niet meer was, was wanneer ik hem het meeste nodig had.

Het heeft heel lang geduurd om mijn verdriet te verwerken. In alle eerlijkheid heb ik het soms nog steeds heel moeilijk. Wat ik toen nodig had, was iemand die naar mij luisterde zonder mij te beoordelen. Zonder te zeggen: ‘Het was maar een hond.’ Iemand die me liet huilen wanneer ik dat nodig had, en vervolgens probeerde mijn gedachten verzetten. Niet door te zeggen: ‘Denk nu even aan iets anders.’ Wel door te zeggen: ‘Kom, laten we iets leuks doen.’ Wat ik echter kreeg uit mijn directe omgeving was: ‘Stop met huilen, wat ga je dan doen als er écht iets ergs gebeurt? Je bent egoïstisch om je verdriet zo uit te drukken.’ Dat heeft me alleen maar dieper en dieper in een put geduwd, en daardoor heeft het veel langer geduurd om mijn verdriet te verwerken.

Gelukkig steunde mijn partner me wel. Hij heeft me toen heel veel geholpen. Beetje bij beetje vond ik dat stukje van mezelf terug, dat stukje dat mee gestorven was met Zorro. Zorro had me geleerd om positief in het leven te staan, ook al was de situatie soms uitzichtloos. Hoe kon ik dat vergeten? Dus ik vroeg aan mezelf: ‘wat zou Zorro doen?’ Of beter: ‘wat zou Zorro willen dat ík doe?’ Het antwoord was simpel: Zorro zou willen dat ik gelukkig ben. Dat ik geniet van de kleine dingen. Dat ik mezelf niet tegenhoud om de grote dingen te doen. Dat ik mezelf toelaat om verdrietig te zijn, maar dat verdriet me niet laat tegenhouden om plezier te maken.

Dus stelde ik mezelf doelen, groot en klein. Dingen die ik gemakkelijk en minder gemakkelijk kon doen die me blij zouden maken. Zo kreeg mijn bucketlist vorm op bucketlist.org. Ik merkte dat ik het leuk vond om te schrijven over de dingen die ik deed. Over reizen en uitstapjes, maar ook over simpelere dingen, zoals DIY’s of het laatste nieuwe dessertje dat ik uitgeprobeerd had. Niet al die dingen horen écht thuis op een bucketlist, dus startte ik ook een blog op tumblr, en later hier op wordpress. Ik koos voor de naam yorkiesinspace, als eerbetoon aan Zorro.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. De bedoeling van mijn blog is om positief te zijn, maar ik voelde toch de nood om dit verhaal eens uit te schrijven. De andere inhoud op mijn blog is veel positiever, neem eens een kijkje! Als je meer wilt weten over mijn bucketlist, raad ik je aan om hier verder te lezen. Ben je hier voor de kaartjes? Dan verwijs ik je graag door naar deze pagina. Of je kunt gewoon rustig op verkenning gaan doorheen de verschillende pagina’s en posts. Veel plezier!

Je kunt yorkiesinspace ook nog steeds vinden op tumblr en bucketlist.org. Maar ook op Pinterest, Instagram en Facebook kun je me volgen!

action archimedesadventures aveccreative AvecCreativeKerststempels2021 bucketlist cadeaulabels canva CardMakerSuccessSummit CarlijnDesignA6Rechthoeken CarlijnDesignGecondoleerd CarlijnDesignGefeliciteerd CMSS CraftSensations CraftSensationsBirthdayStamps design diy food fotobewerking GardenBorders halloween handgemaakt HappyHowloween kaartje kaartjes kerst Kerstkaartje lawnfawn LittleSuperheroAgenda love2craft Love2CraftLandschap MakeIt MamaElephant MarianneDesignZorgEnHerstel MyPetPuppies paintshoppro patroonpapier quote snijmallen stempelen stempels SweetHomeCacti SweetRain valentijn VosjeSnijmallen xoxo