Borduursnijmal label


In totaal nam ik drie sets borduursnijmallen mee naar huis uit Action. Ik koos ervoor om basisvormen mee te nemen. Over de ovaal en de cirkel kun je hier en hier meer lezen. Vandaag toon ik jullie de derde en laatste set die ik uitkoos: het label.

Wat zit er in de set?

Ook deze set bevat twee snijmallen. De ene snijdt een label uit, de andere snijdt gaatjes in een rechthoek zodat je kunt borduren. De rechthoek past mooi in het label, zodat je ze ook in één keer kunt uitsnijden. Let op: de rechthoek snijdt enkel de gaatjes!

Net zoals bij de andere sets was het moeilijk om een goed resultaat te krijgen, dus moest ik een extra stuk karton als shim gebruiken en de mallen meerdere keren door mijn machine halen.

Voorbeeld

Ik gebruikte de gaatjessnijmal op wit papier en knipte dan met de hand een rechthoek uit. Omdat ik niet goed ben in recht knippen, heb ik met opzet oneffen geknipt rond de gaatjes. Ik wilde dat het er een beetje organisch zou uitzien. Alternatief had ik kunnen een snijhulp gebruiken om rechte lijnen te hebben, of gewoon het label volledig uit wit gesneden hebben met behulp van de snijmal.

Voor de hartjes van de bloemen legde ik telkens één kruisje. Voor de blaadjes en de steeltjes maakte ik gewoon streepjes. Om het op een boeketje te doen lijken bond ik nog een draadje rond de groene tros, maar dat zie je niet zo goed op de foto. Ik gebruikte geen patroon maar deed gewoon maar wat. Onthou: het hoeft niet perfect te zijn! Zeker als je kiest voor iets organisch zoals planten, die zijn in het echt ook niet perfect, en dat is juist wat ze zo mooi maakt.

Om af te werken sneed ik het volledige label uit donkerblauw papier en kleefde daar het geborduurde element op. Dit zou een leuk label zijn om een handgemaakt cadeautje mee te versieren!

Upgrades

Deze set biedt veel mogelijkheden:

  • Zoek op internet borduurpatronen op, of bedenk zelf iets. De enige limiet is je fantasie!
  • Je kunt ook een afbeelding stempelen en die dan borduren.
  • Gebruik enkel het label, zonder de gaatjes.
  • Of gebruik enkel de gaatjessnijmal, zonder het label.
  • Je kunt de snijmallen ook gebruiken zonder te borduren. Stempel bijvoorbeeld gewoon een afbeelding op het papier en snij er dan gaatjes in voor meer textuur op je label.
  • Gebruik de snijmallen op gekleurd papier, of zelfs op patroonpapier.
  • Snij gaatjes in een andere vorm, door eerst die andere vorm uit te snijden, en dan de gaatjessnijmal daarop te gebruiken.
  • Gebruik het label gewoon als label, of op een kaart.
  • Knip zelf de rechthoek uit, zoals ik hier gedaan heb, om meer laagjes op je label te maken.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *