Huisje snijmallen

Met deze set snijmallen van Avec Creative maak je een huisje. Eigenlijk heb ik mij een beetje vergist met deze aankoop. Ik dacht dat de snijmallen dienden om een doosje te maken, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Lees verder om te zien wat de set bevat en hoe ik er toch een doosje mee maakte.

Wat zit er in de set?

De grootste snijmal in de set snijdt de basis voor het huisje uit. Voor elk huisje dat je maakt, moet je deze snijmal tweemaal gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog een paar kleine snijmallen om je huisje mee aan te kleden:

 • Deur
 • Rond raam
 • Raam
 • Bloembak met bloemen
 • Plantje met twee stengels
 • Rij dakpannen
 • Kleine banner

Voorbeeld

Om het huisje te maken heb je de grootste snijmal twee keer nodig. Wanneer je vouwt op de lijnen is het al snel duidelijk hoe het huisje ineen past. Kleef de twee onderdelen aan elkaar en dan kun je de andere elementen gebruiken om het huisje te versieren. Ik besloot echter om het iets moeilijker aan te pakken.

Als voorbeeld maakte ik een doosje dat je kunt ophangen, dat ik vulde met paaseitjes. Ook heb ik ervoor gezorgd dat het deurtje open en dicht kan, en dat je door de ramen naar binnen kunt kijken. Dat vraagt iets meer werk, maar ik vind het het wel waard.

Eerst sneed ik de basis tweemaal uit stevig wit papier. Ik kleefde ze nog niet direct aan elkaar. Voor de deur wilde ik dat die open en dicht zou kunnen, dus legde ik de deursnijmal op de basis waar ik de deur wilde. Ik sneed die niet volledig uit, maar zorgde ervoor dat ik links niet helemaal uitsneed. Op die manier krijg je een deur die open kan. Daarna sneed ik de ramen uit de basis. Op één van de onderste flappen gebruikte ik de raam snijmal om een boog uit te snijden. Dit zorgt ervoor dat het doosje makkelijker open kan.

Achter alle ramen kleefde ik een stukje acetaat van een oude verpakking. Je hoeft dit niet te doen, maar ik vind het een mooie afwerking. Dit maakt het ook gemakkelijker om de roze ramen op hun plek te kleven. De deur en de ramen sneed ik uit lichtroze papier. Ik kleefde voor de ramen telkens eerst het witte raam (dat ik in de vorige stap uit de basis sneed) op het acetaat, en daarna het roze raam erop. Op die manier steken de ramen een klein beetje uit. Voor de deur kleefde ik een roze exemplaar aan de binnenkant en aan de buitenkant.

De dakpannen sneed ik uit roze papier en kleefde ik op het schuin stuk van de basis. Ik liet ze telkens een klein beetje overlappen. De bloembak en de andere bloemen sneed ik telkens uit meerdere kleuren. Ik nam als basis een groen exemplaar, kleefde daarop enkel de bloemetjes uit het roze exemplaar en uiteindelijk nog enkel de bloembak uit het kraftexemplaar. De banner sneed ik tweemaal uit wit voor extra dimensie en kleefde dat op elkaar. Met een roze stiftje schreef ik happy Easter.

Om er een hanger van te maken, kleefde ik een roze lintje aan de bovenkant vanbinnen. Daarna kleefde ik het doosje dicht. Let op: de onderkant kleefde ik niet, de rest wel. Op die manier kun je het doosje openen.

Upgrades

Dit huisje biedt verrassend veel mogelijkheden. Je kunt het aanpassen naar verschillende functies en verschillende gelegenheden.

 • Net zoals in het voorbeeld, kun je er een doosje van maken,
 • of een hanger.
 • Schrijf namen op de banner en gebruik het huisje als naamkaartjes voor op tafel.
 • Of je kunt het gewoon zo laten en er decoratie van maken.
 • Maak er een leuke attentie van voor een housewarming,
 • of gebruik pastelkleurtjes voor een lente/pasen huisje.
 • Maak er een vogelhuisje van,
 • of een peperkoeken huisje voor kerst,
 • of een spookhuis voor Halloween.
 • Als je van sprookjes houdt, maak er dan het huisje van de heks van Hans en Grietje van.
 • Zorg ervoor dat je door de ramen kunt kijken, zoals hierboven, of dat je de deur kunt openen.
 • Kleef een steentje op de deur als deurklink.
 • Snij de elementen uit meerdere kleuren en stapel, zoals hierboven met de bloembak.
 • Snij de elementen uit patroonpapier voor een unieke look.
 • Of snij ze uit wit papier en kleur ze helemaal zelf in met inkt of met stiften.
 • Gebruik de losse elementen ook zonder de basissnijmal op andere kaarten.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s