Receptenboek


Je kent het wel, je hebt een paar kookboeken in de kast, maar daartussen liggen ook een heleboel losse bladen met recepten. Een leuk recept dat je vond op Pinterest, een knipsel uit een tijdschrift, of dat recept voor balletjes in tomatensaus dat je moeder voor je op een blaadje gekrabbeld heeft. Of misschien improviseer je soms wat in de keuken, om dan een week later niet meer te weten hoe je die heerlijke wok precies gemaakt had.

Wij hebben alleszins precies dat probleem thuis, en daarom heb ik een simpel receptenboekje ontworpen in Canva. Het is eigenlijk gewoon een verzameling invulbladen, om zelf je recepten erin te zetten. Om wat structuur in het boekje aan te brengen, zijn er ook enkele tussenbladen voorzien.

Je kunt de bladen gewoon afdrukken, perforeren en in een ringmap verzamelen. Het voordeel van deze methode is dat je gemakkelijk andere losse bladen met recepten kunt tussenvoegen. Ik koos ervoor om één gat in de bladen te perforeren, en ze met één ring samen te houden. Die ring heeft mijn partner geprint met zijn 3D-printer. Het voordeel hiervan is dat je het boekje kan ophangen.

Zelf ook je receptenboekje maken? Klik op de link hieronder om de pdf te downloaden:

Onze eigen versie

Reacties

Eén reactie op “Receptenboek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *