Archie the Deerfox


Zowel Archie als ik zijn fan van de tekenfilm Hilda. Wel, ik ben fan van de tekenfilm, Archie is vooral fan van Twig, de Deerfox. Elke keer als Twig op het beeld verschijnt, is Archie gefascineerd door alles wat het beestje doet. Dus moest ik wel eens proberen om van Archie een Deerfox te maken!

Je kunt hier verder lezen hoe ik dat gedaan heb, of gewoon naar beneden scrollen naar het eindresultaat!

Materiaal

De eerste stap is referentiemateriaal bekijken en beslissen welk beeldmateriaal je nodig hebt. Na twee seizoenen wist ik wel al hoe Twig eruit ziet, maar toch nam ik er een afbeelding bij. Wat ik nodig had was snel duidelijk: een goede foto van Archie, iets dat als gewei kon dienen, een vossenstaart en hertenpootjes.

Twig

Ik vroeg Archie om te poseren voor een zwarte achtergrond, zodat ik achteraf gemakkelijk de achtergrond zou kunnen wegsnijden. Voor ander beeldmateriaal surfte ik meteen naar Pixabay. Op deze website vind je prachtige afbeeldingen, die je allemaal gratis mag gebruiken. Het is altijd de eerste plaats waar ik zoek naar foto’s. Daar vond ik een foto van een poolvos die ik kon gebruiken voor de staart, en een foto van een hert voor het gewei. Aanvankelijk wilde ik een bos als achtergrond gebruiken, maar ik ben uiteindelijk toch voor een simpelere achtergrond gegaan.

Eenmaal al het materiaal verzameld, kon ik aan de slag. Ik opende de foto van Archie in Paintshop Pro. Deze software is zeer gelijkaardig aan Photoshop, maar je koopt een licentie eenmalig in plaats van een abonnement te nemen. Ik kocht de software enkele maanden geleden via een Humble Bundle, en ben nu nog volop aan het leren om ermee te werken!

Bronmateriaal
Archie

De eerste stap was de achtergrond verwijderen. Dit ging redelijk snel met de Smart Selection Brush, die werkt over het algemeen goed als er een groot contrast is tussen je onderwerp en je achtergrond. Na het uitsnijden van Archie bemerkte ik echter een probleem met mijn foto. Op de foto staat Archie zijn rechtervoorpoot achter zijn linkervoorpoot, waardoor het lijkt dat hij maar één voorpoot heeft. Door de achtergrond weg te snijden, zag dit er plots heel raar uit. Ik wilde echter niet opnieuw Archie lastig vallen om nieuwe foto’s te nemen, dus besliste ik om zelf later een extra poot toe te voegen.

Ik heb de foto van Archie een beetje bijgewerkt. Dit proces is altijd een beetje trial en error, dus ik weet niet meer exact wat ik gedaan heb om de kleuren naar mijn zin te krijgen. Meestal gebruik ik eerst de functie Smart Photo Fix, en stuur ik daarna nog een beetje bij door bijvoorbeeld helderheid en contrast aan te passen. Ik heb graag dat het wit van Archie goed uitkomt, en dit was nu extra belangrijk omdat Twig ook wit is. De oogjes van Archie heb ik een beetje scherper en helderder gemaakt.

Staart

De staart toevoegen viel best wel mee. Het gebruikte poolvosje was al wit, dus ik moest weinig bijsturen om het wit dichtbij dat van Archie te brengen. Om de overgang van Archie naar de staart natuurlijker te maken, heb ik het begin van de staart deels doorzichtig gemaakt. Dit was nog niet natuurlijk genoeg, dus heb ik stukjes van Archie zijn rug op de staart gekloond tot ik tevreden was van het resultaat.

Gewei

Het gewei van Twig is heel symmetrisch. Het heeft een tijdje geduurd voor ik een gelijkaardig gewei vond, maar zoals je ziet op de foto hierboven heb ik toch iets gevonden op Pixabay! Ik gebruikte enkel het linkerdeel (links voor het hert) van het gewei en heb dat gespiegeld. Door wat te spelen met helderheid, contrast en de Flood Fill tool is het me gelukt het gewei zwart te maken. Om de overgang iets natuurlijker te maken, gomde ik kleine stukjes weg zodat het haar van Archie ervoor kwam.

Pootjes

Aan de pootjes heb ik absoluut het meeste werk gehad! Ten eerste vond ik absoluut geen zuivere foto van hertenpoten die ik kon gebruiken. Dus moest ik ze zelf maken. Uit de tekening van Twig is het echter moeilijk af te leiden hoe zo’n poten er horen uit te zien, dus ik zocht meer referentiemateriaal om de poten min of meer realistisch te kunnen maken. Zelfs dat was moeilijk te vinden.

Als materiaal voor de hoeven zelf heb ik het gewei gerecycleerd. Om de overgang tussen de hoeven en de poten natuurlijker te maken, liet ik ook hier het haar van Archie een beetje over de hoeven gaan. Ook gomde ik een beetje van zijn voorpoot weg om een slankere poot te krijgen, zoals van een hert. Het was in dit stadium dat ik de tweede voorpoot toevoegde. De poten konden absoluut beter, maar uiteindelijk ben ik best wel tevreden van het resultaat.

Afwerking

Disclaimer: De twee links naar de Creative Fabrica website zijn affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt dan ontvang ik daar een klein bedrag voor, maar het kost jou niets extra.

Dan was het tijd voor de afwerking! Mijn eerste idee was om een bosachtergrond te gebruiken, en de kleuren een beetje te herwerken naar het kleurenschema van de tekenfilm. Maar na het worstelen met de hertenpoten, leek me dat toch net iets te ambitieus. Dus heb ik voor een simpele groene achtergrond van Pixabay gekozen. Het zag er een beetje vreemd uit hoe Archie daar zweefde, dus voegde ik ook een ellips toe, zoals in de originele afbeelding van Twig.

Als allerlaatste voegde ik nog de tekst Archie the deerfox toe, en tags om te delen op social media. Het gebruikte font is Sweet Allita, dat ik downloadde van Creative Fabrica.

Wat vind je van Archie the Deerfox? Waar zou ik Archie nog in kunnen transformeren? Laat het mij weten!

Eindresultaat!

Reacties

Eén reactie op “Archie the Deerfox”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *