Vaderdagkaartje

Aan alle papa’s: vrolijk Vaderdag! Voor iedereen met een papa: hier is wat inspiratie voor een kaartje.

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt dan ontvang ik daar een klein bedrag voor, maar het kost jou niets extra.

Het kaartje

Voor het kaartje haalde ik inspiratie van Creative Fabrica, een website boordevol grafisch materiaal. Je kunt een abonnement nemen, maar er zijn ook heel veel freebies. Zo geraakte ik een tijdje geleden gratis aan deze graphic: Dad, the man, the myth, the legend. Ik besloot deze te gebruiken als basis voor mijn vaderdagkaartje.

Ik drukte verschillende delen van de graphic apart af, om ze dan te kunnen uitsnijden in andere vormen. De onderdelen “Dad”, “the myth” en “the legend” sneed ik uit een zeshoek. Het onderdeel “the man” sneed ik met de hand. Ik vond de onderdelen niet stevig genoeg, dus sneed ik dezelfde vormen nogmaals uit wit karton. De zeshoeken sneed ik uit met mijn Sizzix Big Shot machine en dies van de Action, maar je kunt ook de vormen met de hand uitsnijden als je wilt.

De onderdelen waren een beetje saai, dus heb ik met zwarte inkt een blended look gegeven om ze visueel interessanter te maken. Voor de achtergrond en de kleine zeshoekjes heb ik glossy zwart papier embossed met mijn Sizzix machine en een embossingfolder van de Action (ja, ik gebruik veel materiaal uit de Action!). Alternatief kun je ook patroonpapier gebruiken, of zelf een leuke achtergrond tekenen.

De enveloppe

Bij zo’n stoere mannelijke kaart, hoort een zachte vrouwelijke enveloppe, vind je ook niet? Met een vlinderstencil en verschillende kleuren stempelinkt, was dat klusje snel geklaard. Als extra kun je ook nog “papa” schrijven op de enveloppe met een glitterstift.

Bonustip: de binnenkant

Een zelfgemaakt kaartje is een leuke manier om het allemaal net iets persoonlijker te maken. Maar de binnenkant van zo’n kaartje is veelal nogal saai vergeleken met de buitenkant. Bovendien gebeurt het wel vaker dat je bij het schrijven van een kaartje een foutje maakt. Wat zonde is als je zoveel werk hebt gestoken in de buitenkant! Vandaar dit trucje: snij een figuur uit die in je thema past, en schrijf daar eerst je boodschap op. Kleef daarna de figuur in het kaartje, en je kunt eventueel nog een paar extraatjes bijplakken om te versieren. Zo hoef je niet in te zitten met schrijffouten, en ziet je binnenkant er meteen interessanter uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s