3D snijmallen met hertje uit action

Ik schreef eerder al over de 3D snijmallen van Avec Creative met een bootje en een vuurtoren, maar er zijn nog meer setjes van dezelfde reeks. Vandaag toon ik jullie dit setje met een hertje, dat echte kerstvibes geeft. Wil je meer lezen over het setje met de boot en de vuurtoren? Daarover lees je hier.

Wat zit er in de set?

De set heeft drie grote, ronde snijmallen: een achtergrond met sterren, een mal met enkele bomen en een kerk, en een mal met een heuvel en een boom. Daarnaast heb je ook nog een kleine snijmal met een deur voor de kerk, en een snijmal van een hertje. Deze snijmallen maken het heel gemakkelijk om een 3D-scène te bouwen.

Voorbeeld

Ik heb ervoor gekozen om een rond kaartje te maken de grootte van de snijmallen zelf. Dit is een leuk formaat omdat het kaartje ook als cadeaulabel kan dienen. Het kaartje zelf kun je maken met eender welke ronde snijmal die ongeveer de grootte heeft van deze snijmallen. Als je dat niet hebt, kun je ook gewoon een vierkant kaartje maken en daar het rond element opplakken. Of je kunt ook gaan voor een kaartje in A6-formaat, waar je het rond element opplakt met een groot sentiment erboven of eronder.

De sterrenlucht sneed ik uit lichtblauw papier, maar maakte ik donkerder met Paris Dusk inkt van Memento en een klein beetje Tuxedo Black. Op die manier ontstaat er een oneffen lucht, wat het geheel iets meer diepte geeft. Het deel met de kerk sneed ik uit zwart papier, omdat ik echt voor een nacht effect wilde gaan. Het derde deel had ik ook uit zwart papier kunnen snijden, maar dat zou ten koste gegaan zijn van diepte. Dus in plaats daarvan sneed ik het uit groen, en maakte ik het donker door de Bamboo Leaves en Tuxedo Black inkten van Memento te combineren. Het hertje sneed ik uit kraft papier, en maakte ik ook donkerder, deze keer door Rich Cocoa te combineren met Tuxedo black.

De deur van de kerk sneed ik uit glow-in-the-dark tape, en maakte ik een beetje donkerder door er met een Décotime twinmarker op te kleuren. Ook de raampjes en de sterren maakte ik glow-in-the-dark, door er tape achter te plakken. Ik plakte alles gewoon op elkaar, zonder foam, omdat ik het al diepte genoeg vond hebben zo. Als extraatje voegde ik juist nog glitter toe. De combinatie van de glow-in-the-dark tape met de glitterlijm geven het kaartje een uniek effect!

Upgrades

Je kunt alles gewoon uit papier snijden en op elkaar kleven, de snijmallen zijn zo ontworpen dat je sowieso een mooi resultaat zal krijgen. Maar enkele upgrades maken je kaartje zoveel mooier! Hier zijn enkele ideeën:

  • Gebruik glow-in-the-dark tape voor de sterren en de kerkraampjes.
  • Of ga een stap verder: voeg lichtjes toe zodat je sterren oplichten!
  • Glitter!
  • Gebruik ink blending op je achtergrond of elementen voor meer diepte.
  • Kleur je elementen met bijvoorbeeld stiften of potlood.
  • Voeg meer lagen toe: snij bijvoorbeeld de voorste laag uit in twee verschillende kleuren. Snij de boom uit één van die twee, en kleef dat op de ander! Zo krijg je nog meer diepte.
Meer inspiratie

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “3D snijmallen met hertje uit action

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s