3D snijmallen bootje uit Action

Toen ik op Instagram deze set snijmallen van Avec Creative zag verschijnen, wilde ik die gewoon zo graag! Je kunt er een 3D scène mee bouwen met een bootje, een vuurtoren en zelfs vissen. Dat alweer voor 2.99 euro. Mijn mama is speciaal naar de Action gegaan om hem voor mij te halen, en intussen heb ik er al mee kunnen spelen. Laten we ze samen eens bekijken.

Wat zit er in de set?

Er zijn drie grote ronde snijmallen: een zonsondergang, de zee en een derde die ook de zee of het strand zou kunnen zijn. Als je die drie op elkaar legt, dan krijg je heel gemakkelijk een 3D scène. Daarnaast is er ook een bootje, een vuurtoren waarvan je de strepen afzonderlijk kan uitsnijden, een grote vis met een vin die je afzonderlijk kunt uitsnijden en een kleine vis.

Voorbeeld

Ik sneed de zonsondergang uit geel karton, de golfjes uit blauw en de andere golf uit lichter blauw. Bij de zonsondergang plakte ik de bovenkant af met schilderstape en kleurde ik de onderkant met Rich Cocoa inkt van Memento. Zo krijg je het effect van een dijk, met daarachter de zonsondergang. De vuurtoren sneed ik uit wit karton, en de streepjes uit rood karton. Het bootje sneed ik uit wit karton, maar dat vond ik een beetje saai. Ik heb het dus ingekleurd met Décotime twinmarkers. De visjes en de vin sneed ik uit oranje karton, maar de vin en het kleine visje heb ik ook ingekleurd met een Décotime twinmarker om een klein beetje kleurverschil te hebben.

Daarna kleefde ik alles op elkaar zoals op de foto, zonder extra foam. Omdat er zoveel lagen zijn, geeft dit al meteen veel dimensie, dus vond ik foam niet nodig. Ik vond de afgewerkte scène zo leuk, dat ik besloot om een klein kaartje te maken. Ik gebruikte de kleinste snijmal uit de Gefeliciteerd set van Carlijn Design en stempelde in Paris Dusk inkt van Memento. Ik koos voor donkerblauw in plaats van zwart omdat er nergens in het kaartje een zwart element is. De gefeliciteerd plakte ik wel met foam squares op het kaartje, om het te doen uitsteken ten opzichte van de rest. Natuurlijk kun je ook gewoon het rond element op een standaard a6-formaat plakken met een groter sentiment erboven of eronder.

Toch vond ik dat er nog iets te kort was, dus heb ik met Memento inkt een zonsonderganglucht gemaakt alvorens de scène op het kaartje te plakken. Ik gebruikte Paris Dusk en Lady Bug, door te blenden ontstaat er een mooie overgang van rood naar donkerblauw. Met een witte gelpen voegde ik nog een paar sterren toe in de lucht, en details op de golven.

De elementen upgraden

Je kunt alle elementen gewoon uitsnijden en op elkaar plakken. Dat zal een mooi resultaat geven, maar je kaartje is toch meteen veel specialer als je enkele upgrades doet. Hier zijn een paar ideeën voor upgrades:

  • Voeg details toe met een witte gelpen
  • Voeg glitter toe!
  • Kleur de elementen met bijvoorbeeld stift of potloden
  • Je kunt in één element meerdere lagen gebruiken. Je zou bijvoorbeeld het bootje twee keer kunnen uitsnijden uit een andere kleur en dan van één van de twee enkel de romp houden en die op het volledige bootje plakken. Zo krijg je meer dimensie.
  • Gebruik ink blending op de achtergrond of op de elementen voor meer diepte.
  • Personaliseer het bootje of de vuurtoren door ze de kleuren van een bestaande boot of vuurtoren te geven.
Alternatief gebruik van de snijmallen

Deze set is ongelooflijk veelzijdig. Je hoeft niet alle elementen tegelijk te gebruiken, waardoor je veel verschillende scènes kunt opbouwen. En je kan ook de negatieve ruimte van de golven gebruiken! In de foto hierboven zie je die negatieve elementen. De donkerblauwe heb ik nog donkerder gemaakt met inkt, om een extra laag golven te hebben. De lichtblauwe heb ik als lucht gebruikt. En de zonsondergang? Die kan ook gewoon zonneschijn zijn als je het element omdraait! Hieronder zie je het afgewerkte kaartje.

De tekst is opnieuw van de Gefeliciteerd stempel en snijmallen set van Carlijn Design. Wat je misschien ook opvalt bij dit kaartje is dat het niet rechthoekig is. In plaats daarvan heb ik er een rond kaartje van gemaakt. Het leuke aan dit formaat is dat het als kaartje kan dienen, maar ook als cadeaulabel.

Meer inspiratie

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

2 gedachten over “3D snijmallen bootje uit Action

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s