Sweet Home Cacti snijmallen

Deze set snijmallen van Avec Creative uit de Action had geen naam op de verpakking, dus noemde ik ze Sweet Home Cacti. Lees verder om te zien wat de set bevat. Natuurlijk heb ik ook weer een voorbeeldkaartje gemaakt.

Wat zit er in de set?

De set bevat de woorden “Sweet Home”, een klein huisje bestaande uit drie onderdelen: de gevel, het dak en de deur; een sleutel, elementen om twee cactussen en een plant te maken, onderdelen voor bloempotten, en een snor.

De cactussen bestaan telkens uit twee lagen, het plantje bestaat uit drie lagen. Er zijn drie bloempotten en drie randen voor de bloempotten, die je kunt combineren zoals je wilt. De cactussen en de plant kun je ook combineren met eender welke bloempot. Er zijn ook verschillende bloemetjes die je op de cactussen en plant kan gebruiken zoals je zelf wit.

Voorbeeldkaartje

Ik gebruikte een wit kaartje en met een stencil van Craft Sensations en groene inkt van Décotime maakte ik een achtergrond op het kaartje. De grootste brok werk aan het kaartje is alle elementen uitsnijden en assembleren. Onderaan gebruikte ik een strookje patroonpapier dat ik nog had liggen. Eenmaal alles op de juiste plaats gekleefd, voegde ik een paar bolletjes groene glitterlijm toe aan het strookje patroonpapier, en doorzichtige glitterlijm aan de tekst en de bloemetjes.

Upgrades

  • Voeg glitter toe aan bepaalde elementen.
  • Kleur zelf de onderdelen in, in plaats van ze uit gekleurd papier te snijden.
  • Maak een heleboel planten en cactussen, telkens net ietsje anders, door met de verschillende bloemen en bloempotten te combineren.
  • Snij de bloempotten uit patroonpapier. Of zelfs de cactussen!
  • Snij de onderdelen van het huisje uit verschillende kleuren: bv een wit huisje met een rood dak en een blauwe deur.
  • Geef de cactussen gezichtjes of hoofddeksels.
  • Teken op de bloempotten.
  • Teken stekels op de cactussen.

Alternatief gebruik van de snijmallen

De snor is een beetje een gekke toevoeging aan deze set. Ik heb hem in het voorbeeldje op één van de cactussen gebruikt, al was dat niet echt nodig. Het is echter heel leuk om de snor te combineren met andere snijmallen, je kunt nu aan eender wat een snor toevoegen!

De snijmallen van het plantje en van de bloemetjes kunnen trouwens ook heel nuttig zijn om te combineren om verschillende figuren te maken, zoals verschillende dieren. Ik zal zeker in de toekomst nog een voorbeeld tonen!

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Kaartje: Hello puppy

Geloof het of niet, maar er is nog een nieuw pupje bij in de familie! Dus dat vraagt natuurlijk om nog…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Sweet Home Cacti snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s