Vissen snijmallen

Dit is ook één van de nieuwere sets van Avec Creative uit Action, deze keer in een zeethema. Lees hieronder wat de set precies bevat en wat je ermee kunt doen. Ik vind hem alvast superleuk.

Wat zit er in de set?

De set bevat een heleboel zeedieren: twee verschillende vissen, een zeepaardje, een kwal, een krab, een zeester, twee verschillende schelpen en een vin die je bij het zeepaardje of bij de vissen kan gebruiken. Daarnaast zijn er ook twee verschillende types zeewier, kleine luchtbubbels en een raam met scharnier. Het raam kan van een boot of duikboot zijn, of dienen als inkijk in een aquarium.

Bij een heleboel snijmallen worden er kleine details uitgesneden, waar je verschillende kanten mee op kunt. Bij de ronde schelp worden er details in kleine puntjes ingesneden. Bij één van de zeewiersnijmallen kun je er extra details in embossen met de juiste tools. Als je goed kijkt op de foto bij het lichtgroene zeewier, zie je dat er een klein beetje extra dimensie inzit. Met de juiste sandwich in je snijmachine kun je dit beter doen uitkomen.

Voorbeeldkaartje

Voor het voorbeeldkaartje leek het me leuk dat er een opening zou zitten in de voorkant, die dan een inkijkje geeft in een zeescène in de binnenkant. Ik koos voor een klein kaartje van 8 bij 8 cm. Als eerste stap sneed ik dus het kaartje uit wit papier en plooide ik het dubbel.

Met een ronde snijmal die ik nog had liggen, sneed ik het raam in de voorkant. Je kunt hiervoor eender welke ronde snijmal gebruiken die de grootte van het raam heeft, of het zelf met een mesje uitsnijden. Met bruine inkt kleurde ik de voorkant van het kaartje en de bovenkant vanbinnen (zoals je op de foto ziet). Om zeker de onderkant vanbinnen niet te kleuren met bruine inkt gebruikte ik schilderstape. Voor de binnenkant onderaan van het kaartje deed ik inktblending met blauwe en paarse inkt voor een zee-achtige achtergrond.

Vervolgens sneed ik alle onderdelen uit in verschillende kleuren. Het raam sneed ik twee keer uit: één keer voor de buitenkant en één keer voor de binnenkant. De visjes, het zeepaardje en de lange schelp sneed ik telkens in twee verschillende kleuren uit. Bijvoorbeeld het zeepaardje sneed ik in roze en paars. Zo kon ik de kleine bolletjes die uitgesneden worden van het paarse zeepaardje in het roze zeepaardje inleggen. Je hoeft dit niet te doen, maar ik vind dat het een meer afgewerkte look geeft. Ik kleefde alle elementen op de juiste plaats met vloeibare lijm.

Ten slotte printte ik nog de tekst “Sea you soon”. Wel, eigenlijk had ik al een eind geleden een heleboel tekstjes afgeprint en lag die dus al klaar. Met enkele restjes wit papier bouwde ik dimensie op achter het tekststrookje voor ik het op het kaartje kleefde. Als je goed kijkt kun je dat zien op de eerste foto.

Upgrades

Met deze zeedieren valt een heleboel te doen:

 • Bouw je eigen aquarium, door bijvoorbeeld een shadow box set te gebruiken.
 • Voeg details toe aan de zeedieren met witte gelpen,
 • of snij ze uit wit papier en kleur ze zelf helemaal in.
 • Personaliseer de dieren om ze te doen lijken op de lievelingsdieren van de ontvanger, of dieren uit een zekere film. Finding Nemo, bijvoorbeeld!
 • Snij de dieren of het wier uit speciaal papier, bijvoorbeeld glitterpapier, voor een meer exotische look.
 • Snij de kwal uit acetaat (doorzichtig plastiek) voor een bijzonder effect.
 • Maak zoals hierboven een opening in je kaart zodat je door het raampje kunt kijken,
 • voeg acetaat toe om het raampje realistischer te maken.
 • Of maak van het raampje een interactief element dat je kunt openen!
 • Het raampje kan ook een shakerelement zijn.
 • De krab, schelpen en zeester kunnen ook gewoon op het strand te vinden zijn.
 • Voeg glossy accents of glitterlijm toe om bepaalde details of elementen te accentueren.
 • Bij een heleboel zeedieren worden er details uitgesneden. Je kunt die dus gewoon openlaten, of ze meerdere keren uitsnijden om een diecut inlegtechniek te doen, zoals hierboven.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Vissen snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s