Lawn Fawn – Shadow Box Card Ocean add-on

Deze set is één van de uitbreidingen voor de Lawn Fawn Shadow Box Card snijmallen set. Je hebt heel weinig aan de add-on als je de originele set niet hebt. Als je niet bekend bent met een shadow box, dan raad ik je aan om eerst die post te lezen. Wil je meer weten over deze oceaan uitbreiding? Lees dan hieronder verder.

Wat zit er in de set?

De set bevat enkele nieuwe shadowboxelementen: Een geschulpte rechthoek om een opening te maken in de shadow box, en twee lange stukken om de lagen in je box te maken, deze keer met golven. Er is ook een grote banner om je box mee te versieren, en verschillende elementen die passen binnen het zeethema:

 • Een walvis, met water dat uit zijn spuigat komt.
 • Twee stukken zeewier.
 • Een zeester.
 • Een schelp.
 • Twee snijmallen om bubbels uit te snijden.
 • Twee snijmallen om extra details aan de golven toe te voegen.

Voorbeeldkaartje

De buitenkant van de shadow box maakte ik uit blauw, op dezelfde manier als in de shadow box post. Ik gebruikte dus de grote snijmal uit de basisset twee maal, en gebruikte de nieuwe snijmal voor de opening op één van de uitgesneden stukken. Daarna vouwde ik op de scorelijnen en kleefde het flapje van het stuk met opening op het grootste vlak van het stuk zonder opening. Dan heb je dus een lang blauw stuk dat je kunt dichtvouwen in een box. Pas op het einde zal ik de box dichtkleven!

Voor de binnenkant sneed ik een paneel voor de achterkant en twee voor de zijkanten uit wit papier op maat. Met paarse en blauwe inkt van Décotime blendde ik een achtergrond. Op het paneel voor de achterkant stempelde ik met Memento Paris Dusk een “gefeliciteerd” van Carlijn Design. Ik deed er ook wat glitterlijm op, maar dat zie je niet zo goed. Ik sneed ook de luchtbellen uit wit papier en kleefde die op de achtergrond. Daarna kleefde ik de panelen in het kaartje.

De golven sneed ik uit lichtblauw, en met de golfdetail snijmallen sneed ik er kleine golfjes in. Het water voor de walvis sneed ik uit hetzelfde lichtblauw, en de walvis zelf uit grijs. Ik kleefde het spuitwater aan de achterkant van de walvis, en de walvis achter de eerste golf. Met witte gelpen en glitterlijm voegde ik een paar details toe. Voor ik de golven in het kaartje kleefde, liet ik alles goed drogen!

Intussen sneed ik de banner uit wit papier, en stempelde er met de donkerblauwe Memento inkt “met je verjaardag” op. Die tekst komt ook uit de gefeliciteerd set van Carlijn Design. Snij een oranje zeester en een roze schelp en kleef ze op de banner. Snij ook zeewier uit groen papier. Ook hier voegde ik met witte gelpen en glitterlijm details toe.

Eens alles droog is, kun je het op de juiste plaats kleven in het kaartje en het kaartje dicht kleven.

Upgrades

Deze set is vooral bedoeld om een shadow box mee te maken, maar je kunt natuurlijk meer doen met de bijgeleverde elementen. Ook zijn er veel manieren om je uitgesneden elementen op te fleuren.

 • Voeg details toe met witte gelpen,
 • of glitter!
 • De binnenkant die je uitsnijdt met de rechthoek lijkt op een postzegel of een koekje, dat kun je dus ook gebruiken!
 • Een zeester, of gewoon een ster?
 • Als je de uiteindes van de golven afknipt, kun je ze ook gebruiken op een gewone kaart.
 • De bubbels kunnen ook zeepbellen zijn, of bubbels die opstijgen vanuit een heksenketel.
 • Maak elementen extra shiny met Crystal Glaze. Dit zou in het bijzonder tof zijn op de bubbels of op het water dat de walvis spuit.
 • Op de banner kun je eender welke tekst stempelen of zelf iets opschrijven.
 • Het zeewier kan ook een gewone landplant zijn.
 • Het water dat de walvis spuit kan dienst doen als fonteintje.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Lawn Fawn – Shadow Box Card Ocean add-on

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s