Card Maker Success Summit juli 2022

Het is de laatste tijd weer wat stil geweest op mijn blog, ik had veel te doen en weinig energie. Gelukkig heb ik wel wat tijd kunnen vrijmaken voor de tweede Christmas-in-july editie van de Card Maker Success Summit! Er waren weer een heleboel interessante presentaties, en ik heb weer een paar kaartjes kunnen maken.

Nog nooit gehoord van deze summit? In deze post over de vorige editie geef ik een uitgebreide uitleg van hoe het in zijn werk gaat. Of je kunt gewoon rechtstreeks naar de bron gaan door hier te klikken.

Het enige verschil met de vorige keer – behalve dan dat alles in kerstthema was – is dat er naast de presentaties en de lives, ook een speaker panel was. Die ging over het verdienen van geld met je craft content. Best wel eens interessant, ook als je niet meteen van plan bent om die route te nemen.

Aangezien ik de algemene uitleg vorige keer al heb gegeven, zal ik hieronder gewoon tonen bij welke presentaties ik een kaartje maakte.

Holiday House Pop Up Card~~ Teaching pop-up techniques and layering paper for dimension – Lucy Foxworth

Lucy deelde een kaartje met een huis dat uit de kaart popt. Ze gaf daarbij ook een paar tips om je huisje extra mooi te maken. Ik maakte een mini-versie met mijn huisjes snijmallen.

One Layer Wonders – Justine Hovey

Spoiler alert: deze zou wel eens mijn kerstkaartje voor 2022 kunnen worden. Justine toonde hoe je met veel verschillende technieken – inkt blending, een stencil, heat embossing, hotfoiling én inlaid diecutting – een kaartje kunt maken met één laag. Het voordeel daaraan is dat het zeker niet te zwaar is voor de post! Hotfoil heb ik niet, dus dat liet ik achterwege in mijn versie. Inlaid diecutting vond ik net iets te veel moeite, dus mijn kaartje heeft twee lagen.

Creating 2-for-1 Holiday Cards with Alcohol Inks & Stencils – Ardyth Percy-Robb

Als er iets is dat Ardyth goed in is, is het kaartjes in bulk maken! In deze presentatie toonde ze hoe je met een stencil en alcohol inkt meerdere achtergronden kunt maken. Ik probeerde het ook uit, maar het ging niet zo goed. Dat komt vooral omdat ik eigenlijk niet het juiste materiaal heb. Ik maakte één kaartje, en heb ook nog twee achtergronden en een sentiment over om in de toekomst te gebruiken. Let wel op: je stencil verkleurt door deze techniek! En als je zo slordig te werk gaat als ik, dan verkleurt je werkblad ook mee!

Mini Card Topped Fun Fold Card – Erin Reed

Er waren veel “gatefold” kaartjes in deze editie van de summit. Dat is een kaartje dat vooraan twee flappen heeft om te openen, in plaats van één. Bij de versie van Erin zit er op één van die flappen een mini kaartje, die meteen ook als focuspunt voor het geheel dient. Deze kaart was leuk en snel om te maken, en een ideaal excuus om patroonpapier op te gebruiken.

Die Cutting with a Twist and a Shape! – Desiree Kuemmerle

Desiree toonde hoe je je die cuts extra dimensie kunt geven. Haar techniek werkt vooral goed voor bloemen. Ik maakte er een labeltje met een kerstroos mee. De kerstroos heeft slechts vier laagjes, maar toch heel veel dimensie.

Watercolor Gift & Greeting Cards ~ 2 Ways – Gaylynn Martling

Van dit kaartje ben ik zelf niet zo heel tevreden, maar ik werkte het toch af. Gaylynn toonde twee manieren om een cadeaubon in een kaartje te verwerken. Ik probeerde eentje ervan uit. Het design van het kaartje vind ik heel leuk, dus ik ga het zeker nog opnieuw proberen.

Slimline Side Gatefold Card with Cricut – Debbie O’Neal

Dit is nog één van de gatefoldkaarten, en ook één van de vele cricut presentaties. Een cricut heb ik helaas zelf niet, maar het design van Debbie kon ik wel namaken. Ik hou zelf niet zo van slimline kaarten, dus ik maakte er een mini slimline van.

Super Easy Gatefold Card Using Your Cricut – Bette Daoust

Ik ben niet zeker waarom Bette dit een “gatefold” kaart noemde. Het kaartje plooit dicht als een vierkant, maar als je het opent heb je een soort halve kubus. Ik vond dit ontwerp ideaal om een binnenshuis scène te maken. Achteraf gezien is de kerstboom veel te groot ten opzichte van de rest van het interieur, maar ik vind het nog altijd een gezellige kaart. Mijn persoonlijke boodschap kan ik op de grond schrijven.

Never-Ending Christmas Card – Einat Kessler

Dit was ongetwijfeld de meest bijzondere kaart uit alle presentaties. Einat toonde hoe je die telkens weer opnieuw kunt openplooien, en hij is nog verrassend gemakkelijk te maken ook! In het filmpje onder de foto kun je zien hoe het kaartje telkens weer open plooit, ook hier koos ik voor een mini versie. In plaats van een kaart lijkt het nu meer een fidget tool in kerstthema, wat ook leuk is natuurlijk.

Welke kaart is jouw favoriet? Heb jij ook deelgenomen aan de summit? Ik hoor het graag!

Smaakt naar meer?

De volgende editie is van 23 tot 26 februari, en het thema zal dan niet enkel tot kerstkaartjes beperkt zijn. Kom jij ook? Laat het me zeker weten!

Meer kaartjesinspiratie nodig? Kijk dan hier. Wil je updates op yorkiesinspace zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

2 gedachten over “Card Maker Success Summit juli 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s