Card Maker Success Summit februari 2022


Als je yorkiesinspace op Instagram volgt, heb je ze al zien passeren: de vele kaartjes die ik tijdens de Card Maker Success Summit gemaakt heb! Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk mee te volgen van de lessen en er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Het waren een intense vier dagen, maar ik vond het heel leuk!

De eerste editie van de summit vond vorig jaar in de zomer plaats, en had als thema kerstkaartjes maken. Ik schreef er toen deze post over. Tijdens deze editie was het thema meer algemeen: kaartjes maken voor het hele jaar rond. Ik heb deze keer veel meer kaartjes gemaakt, maar liefst 24! Lees verder voor mijn ervaring en de kaartjes die ik gemaakt heb.

De facebookgroep

Tijdens het event was er een facebookgroep actief waarin de deelnemers en de sprekers aanwezig waren. Deze facebookgroep is voor mij wat het event zo goed maakt! Je kunt er je creaties delen, de creaties van anderen zien en vragen stellen aan de sprekers. Die interactie zorgt voor een goede omgeving waar je creativiteit een boost krijgt.

De lessen

De grootste brok van de summit bestaat uit lessen. Verschillende creators hebben op voorhand een filmpje gemaakt, waarin ze een techniek uit de doeken doen. Wanneer het filmpje gelanceerd wordt, is er een chatbox waarin de spreker aanwezig is en je vragen kunt stellen. Die chatbox bekeek ik eigenlijk meestal niet, omdat ik naar het filmpje aan het kijken was.

Na het filmpje ging de spreker dan live op facebook, waar je vragen kon stellen. Die liveportie na het filmpje vond ik meestal het interessantste, omdat er dan vaak extra ideeën uit de bus komen. Niet alle sprekers deden een live jammer genoeg, maar je kon ze wel altijd gemakkelijk bereiken via de facebookgroep om vragen te stellen.

Ik heb alle lessen kunnen meevolgen, maar niet bij alle lessen een kaartje gemaakt. Daarvoor zijn het er te veel! Maar dat is juist het leuke: je kunt de dingen uitpikken die jou het meeste aanspreken en daar mee aan de slag gaan. Hier een overzicht van de dingen die er voor mij uitsprongen.

Honey I Shrunk the Cards — Creating Lunch Box Cards with Smaller Stamps

Daniel West gaf de eerste les. Hij legde zijn storybook kleurtechniek uit, een techniek met alcoholstiften waarmee je heel snel kunt kleuren. Die paste hij toe op hele kleine kaartjes, ideaal om mee te geven in de lunchbox van de kinderen of je partner, of om achter te laten op verschillende plaatsen in het huis met een lief berichtje in geschreven.

Ik maakte er meteen deze kleine kaartjes mee, ze zijn A8-formaat (dat is een gewone A6 gedeeld in vier stukken!).

Gebruikte sets:

De dag nadien had ik even een moeilijk momentje, dus besloot ik om zo’n klein schattig kaartje voor mezelf te maken. Met een yorkie, natuurlijk! Aan de binnenkant schreef ik een boodschap voor mezelf. Dit kaartje blijft op mijn bureau staan om me een beetje op te beuren als het even moeilijker gaat.

Gebruikte sets:

Shake Shake Shake your Cards!

In deze presentatie gaf Justine Hovey een heleboel tips om shaker kaartjes te maken. Ik maakte er dit shakerkaartje mee, maar was er eigenlijk niet zo tevreden van.

Dus maakte ik een ander die iets meer tegen haar design aanleunde. Deze vond ik veel leuker! Plus, ik kon de uitgesneden delen gebruiken voor een tweede kaartje!

Gebruikte sets:

Amazing Fun Fold Cards

Erin Reed toonde hoe je een tipi kaartje kunt maken. Het kaartje past in een enveloppe als je het plat legt, maar kan ook rechtop staan in een tipivorm. Ik besloot er een valentijnsdecoratie mee te maken. Om het kaartje te sluiten wanneer het rechtop staat gebruikte zij een stukje velcro, maar ik merkte dat een paperclip ook prima werkt.

Gebruikte sets:

  • Alfabet – Avec Creative
  • Hartjes – Avec Creative

Sunday Drive Halloween Card

Debbie Jenkins legde niet zozeer een techniek uit, maar maakte een kaartje volledig van start to finish. Het was een halloweenkaartje met skeletten die de zonsondergang tegemoet rijden in een auto. Er lag ook een skelet in de koffer. Ik vond het zo’n leuke kaart, maar heb natuurlijk niet dezelfde snijmallen in mijn voorraad liggen. Na een beetje graven in mijn voorraad kon ik echter wel een gelijkaardig kaartje maken. Bij mij ligt er geen skelet in de koffer, maar wel een boos gezicht. En de autolichten zijn glow-in-the-dark!

Gebruikte sets:

‘Over the Edge’ With Partial Die Cutting

Therese Calvird toonde hoe je kunt je kaart extra speciaal maken met partieel diecutten. Ze maakte daarbij mooie kaarten met bloemen. Ik maakte er deze variant op:

Gebruikte sets:

Adding Details to Your Stencils

De tweede dag toonde Desiree Kuemmerle hoe je een gestencilde afbeelding kan opkrikken met kleurpotloden. Ik vond haar video heel goed, maar het zag er zoveel gemakkelijker uit dan het is! Toch vind ik mijn resultaat niet slecht. Je zult ook merken dat ik van de summit gebruik gemaakt heb om een paar gecondoleerd-kaartjes te maken, gewoon om er een deel in voorraad te hebben.

Gebruikte sets:

  • Gecondoleerd – Carlijn Design
  • Bloemen stencil – Craft Sensations
  • Blaadjes embossing folder – Action

Simple Slider Card

De presentatie van Amy Ulen was denk ik mijn favoriet! Ze toonde hoe je een sliderkaartje kunt maken, en het blijkt echt niet zo moeilijk te zijn. Het hielp ook wel dat ze haar fouten in de presentatie liet zitten en uitlegde. Tijdens het maken van het kaartje merkte ik namelijk dat ik precies dezelfde fouten ging gemaakt hebben! Ik maakte dit kaartje waarbij de egels elkaar kussen als je aan de slider trekt, leuk toch?

Gebruikte sets:

Wonderful wedding cards to wow the couple featuring embossing folders!

De derde dag startte met deze presentatie van Verity Biddlecombe. Ze toonde verschillende manieren om embossing folders te gebruiken als de focus op je kaart, en maakte daar prachtige huwelijkskaartjes mee! Ik probeerde zelf de technieken met wisselend succes, maar ben algemeen toch tevreden over het resultaat.

Gebruikte sets:

  • Vierkanten – Avec Creative
  • Gecondoleerd – Carlijn Design
  • Vlinders embossing folder – Dutch Crafts

Creative Masking 5 ways – Make a Get Well Soon card using fun masking techniques!

Lesley Oman van Heffy Doodle gaf verrassend genoeg niet een presentatie om meer producten te verkopen, maar wel om je voorraad op meer manieren te kunnen gebruiken! Ze toonde hoe je door stukjes van je kaart of je stempels af te plakken een scène kan opbouwen. Ze gebruikte daarbij een varkentje waarvan ze een hondje maakte! Dat vond ik zo inspirerend, dat ik ook probeerde anders naar mijn stempels te kijken. Ik zag dat ik van de katjes van Mama Elephant ook vosjes kon maken. En zo kwam het dat ik dit fankaartje van Frank en Frey maakte!

Gebruikte sets:

Easy Alcohol Ink Techniques for Cards

In deze les toonde Tiffany Solorio hoe je met alcohol inkt mooie achtergronden kunt maken. Ik heb alcohol inkt liggen van Décotime, maar ik heb helaas de andere materialen niet om er correct mee te werken, zoals yupo papier, blending solution en een blazer. Ik vond het dus jammer dat ik niet zou kunnen meedoen met deze les, maar toen herinnerde ik me dat ik nog een lelijk paneel had liggen van een voorgaand experiment.

Op dat paneel gebruikte ik een embossing folder en een zandgum, zoals Tiffany deed in haar les. Alleen gebruikte zijn een sanding block in plaats van een gom, maar dat heb ik niet. Het resultaat is een kaartje waar ik best wel tevreden over ben!

Gebruikte sets:

Watercolor Techniques with Inks

De vierde dag startte met Ardyth Percy-Robb, die ik ook volg op YouTube. Ik keek dus echt uit naar haar presentatie. Ze toonde hoe je met je stempelinkt ook een afbeelding kan inkleuren met een penseel. Ik probeerde dat uit, maar vond het niet zo leuk om te doen. Haar manier om een sentiment toe te voegen vond ik wel heel leuk!

De andere techniek die ze tonen was een faux-watercolouring techniek. Ik wilde die echt wel proberen, maar heb geen solide stempels, dus kon ik jammer genoeg haar techniek niet gebruiken. Ik vroeg haar in de facebookgroep of ze een idee had om de techniek tóch te kunnen doen. Ze antwoordde met een geniaal idee: probeer de achterkant van je stempel te gebruiken! Deze vond ik echt heel leuk, ik denk dat ik er later nog een set kaartjes mee ga maken.

Gebruikte sets:

  • Gecondoleerd – Carlijn Design
  • Gefeliciteerd – Carlijn Design
  • Bloemen – Craft Sensations
  • Strandstempels – Craft Sensations
  • Stencils – Craft Sensations

Versatile Baby Card Designs with Digital Stamps

In deze presentatie legde Maartje Kraaijenhagen een beetje uit over digistamps, wat heel interessant was. Ook toonde ze hoe ze haar afbeelding inkleurt met copics. Ik vroeg haar in de facebookgroep waar ze haar digistamps vandaan haalt, en kwam zo bij deze gratis tijgerstempel van Isabel Cristina terecht.

Gebruikte sets:

Using die cut negatives for a sentiment that pops!

De laatste les kwam van Laurie Willison. Zij maakte een heel simpel, maar mooi kaartje. Daarbij gebruikte ze de negatieve ruimte van een tekst, en toonde ze een leuke manier om een lintje toe te voegen aan een kaartje. Dat geeft mij nu een extra reden om lintjes te sparen!

Gebruikte sets:

De livestreams

Een ander belangrijk onderdeel van de summit zijn de livestreams. Die waren meestal gesponsord. Tijdens die livestream gebeurden er meerdere giveaways, en zagen we een sponsor een kaartje maken en wat uitleg geven over hun producten. De giveaways waren enkel voor inwoners van de Verenigde Staten, en ook de getoonde producten zijn niet altijd gemakkelijk in Europa verkrijgbaar. Daarom vond ik dit het minst interessante onderdeel. Ik bekeek ze meestal achteraf op YouTube, zodat ik een paar stukjes kon doorspoelen. Dat kwam me ook iets beter uit door het verschil in tijdzones.

Smaakt naar meer?

De summit komt terug! Deze zomer van 28 tot 31 juli gaat er opnieuw een kerstversie door. Ik probeer alvast mijn agenda vrij te houden die dagen.

Meer kaartjesinspiratie nodig? Kijk dan hier. Wil je updates op yorkiesinspace zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

4 reacties op “Card Maker Success Summit februari 2022”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *