Celebrate Today snijmal uit Action

Deze snijmal van Avec Creative uit Action kostte 2.99 euro en ik ben alvast heel blij met mijn aankoop. In deze post toon ik je de snijmal en hoe je er gemakkelijk kaartjes mee kunt maken.

Wat zit er in de set?

De set bestaat uit één enkele snijmal, met de tekst Celebrate Today. Je kunt er verjaardagskaartjes mee maken, maar het zou ook voor andere gelegenheden kunnen dienen.

Voorbeelden

In dit voorbeeld heb ik twee panelen van dezelfde grootte in wit karton gesneden, en eentje ervan met inkt regenboogkleurtjes gegeven. Vervolgens heb ik ze allebei door dezelfde embossing mal met feestvlaggetjes gehaald, omdat ik de witte achtergrond wat saai vond. Dan pas heb ik de snijmal gebruikt. Het is belangrijk dat je de tekst uit beide panelen op (ongeveer) dezelfde plaats snijdt. Daarna kun je de uitgesneden stukken omwisselen: de regenboogtekst leg je in het witte paneel, en de witte tekst leg je in het regenboogpaneel. Deze stap neemt wat tijd in, maar je krijgt wel meteen twee kaartjes!

Ter afwerking heb ik de panelen op een felgeel paneel gelegd, en nog wat versierd met decosteentjes in regenboogkleuren. Je kunt ook dezelfde techniek gebruiken met patroonpapier als je niet zelf de regenboog wilt kleuren.

Voor deze kaart heb ik een paneel van patroonpapier gekozen, en daar bovenop de uitgesneden tekst geplakt. Ik kleurde de tekst met een stift om het beter te doen uitkomen, en heb ook de randen van het kaartje met dezelfde stift gekleurd voor ik het paneel erop plakte. Ik vind dat de tekst niet heel duidelijk afsteekt ten opzichte van het paneel. Als je dus deze techniek wilt doen, loont het om eerst goed na te denken over je kleurenkeuze.

Deze kaart was het minste werk. Ik haalde een wit paneel door dezelfde embossing mal met feestvlaggetjes als eerder, en sneed daarna pas de tekst uit. Het witte paneel plakte ik daarna op een felroze paneel, zodat de Celebrate Today dieper ligt dan de rest. Dat geheel plakte ik op een kaartje in dezelfde roze kleur, en werkt ik af met decosteentjes. De uitgesneden tekst hoef je trouwens niet weg te smijten, die heb ik gebruikt op het vorige kaartje!

Meer inspiratie

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Celebrate Today snijmal uit Action

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s