Décotime Pets snijmallen

Ook vandaag bespreken we een set snijmallen uit de Action, deze keer van het merk Décotime. Het setje kostte 2,39 euro. Er staat geen naam op de verpakking, dus heb ik ze zelf de Décotime Pets set gedoopt.

Wat zit er in de set?

De set bevat vier snijmallen: een hond, een kat, een strik en een hartje met pootafdruk. De hond en de kat zijn een silhouette, dus zonder details. Ze zijn ideaal voor een verjaardagskaartje voor een dierenliefhebber, maar kunnen ook dienen om een rouwkaartje of een welkomstkaartje voor een huisdier te maken. In het voorbeeld hieronder gebruik ik slechts drie van de vier snijmallen. Ik wilde een feestelijk verjaardagskaartje maken, en ik vind dat de snijmal met de pootafdruk er niet zo goed bij past. Natuurlijk zou die wel geschikt zijn voor een rouwkaartje of puppy/kittenkaartje.

Voorbeeld

Het voorbeeldkaartje is een twee-in-één techniek. Kies een patroonpapier en een gekleurd effen papier uit die bij elkaar passen. Snij uit beide papiersoorten een groot en een klein paneel. Uit het kleiner paneel van patroonpapier snij je de hond en de kat zoals op de foto. Kleef de uitgesneden hond en kat op het kleiner paneel van effen papier. Kleef dan het klein paneel patroonpapier op het groot paneel effen papier, en omgekeerd. Bovenaan kun je dan nog tekst toevoegen. Je kunt ook nog de strik uitsnijden en bovenop de hond of de kat plakken. Het is leuk om wat af te wisselen daarin!

Wanneer de panelen af zijn, kleef je ze telkens in het midden op een kaartje. Zo heb je heel snel twee kaartjes gemaakt! Voor de tekst gebruikte ik de Gefeliciteerd snijmallenset van Carlijn Design.

Upgrades

Ik zie niet heel veel manieren om de hond en kat te upgraden, maar er zijn wel een paar dingen. Ook de strik kun je zeker upgraden.

  • Geef de dieren extra accessoires.
  • Voeg glitter toe aan de strik.
  • Teken op de strik. Je kunt de snijmal terug op de papieren strik leggen, en dan met een stift door de gaten kleuren. Zo heb ik de strik hierboven ingekleurd.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Kaartje: regenboogbrug

Toen ik de regenboogset snijmallen van Avec Creative en de hond en kat van Décotime naast elkaar zag liggen, zag ik meteen…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Décotime Pets snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s