Carlijn Design – Gefeliciteerd


Meestal gebruik ik knutselmateriaal van de Action, omdat ze daar een heel leuk en goedkoop assortiment hebben. Maar soms is het absoluut de moeite waard om een extra investering te doen. Deze set van stempels en snijmallen van Carlijn Design is daar een voorbeeld van! Ik gebruik deze set in zoveel kaarten, ik zou durven zeggen dat het een must-have is voor Nederlandstalige kaartjesmakers. Lees er hier onder meer over, mét een voorbeeldkaartje!

Wat zit er in de set?

De set bestaat uit stempels en snijmallen, maar je kunt ze ook apart kopen. De stempelset bevat het woord “Gefeliciteerd” in drie verschillende groottes in een speels lettertype, dan nog eentje in een bloklettertype en eentje met een sierlijke krul die over de hele lengte van een kaartje kan gebruikt worden. Er zit ook een kaarsje bij, met vlam, en een heleboel losse woorden waarmee je allerlei boodschappen kunt maken. Daardoor kan de set niet alleen voor verjaardag gebruikt worden, maar ook voor een huwelijk, een jubileum, een diploma of nieuwe job, een nieuwe woning of zelfs bij het adopteren van een nieuw huisdier. Er zitten ook grappige tekstjes bij, zoals “Hoe oud?!” of “Pas op, brandgevaar!”. Je kunt dus heel veel kanten op met deze stempels, en hebt de snijmallen niet noodzakelijk nodig.

Met de snijmallen kan je het kaarsje uitsnijden, een schaduw voor de “Gefeliciteerd” in blokletters uitsnijden en ook schaduwen voor de drie verschillende formaten “Gefeliciteerd” in speelse letters uitsnijden. Hoe dat eruit ziet, zie je in de foto hierboven.

Voor de grootste van de “Gefeliciteerd” woorden, kun je ook de stempel achterwege laten. Er zit namelijk een snijmal bij die het woord zelf uitsnijdt. Dat zie je in de foto hieronder. Ik vind het een beetje spijtig dat je de kleinere versies niet ook kan uitsnijden, maar dat zou waarschijnlijk toch veel te moeilijk worden omdat die zo fijn zijn. Aan de snijmallen heb je dus niet zoveel als je er de stempels niet bijkoopt, aangezien je dan maar één van de versies van “Gefeliciteerd” kunt maken.

Voorbeeldkaartje

Deze set is vooral nuttig om een sentiment aan je kaartjes toe te voegen. Als je verder naar beneden scrollt, zul je meer voorbeelden vinden. Maar je kunt ook een kaartje maken met enkel deze stempelset.

Ik heb een klein beetje vals gespeeld door een stencil van Craft Sensations voor de achtergrond te gebruiken, maar de rest van het kaartje is met stempels uit deze set gemaakt. De achtergrond kun je ook opleuken met inkblending, gewoon een effen kleur laten of patroonpapier gebruiken.

Upgrades

Je kunt de tekstjes gewoon stempelen en uitsnijden, maar er zijn verschillende manieren om je sentiment interessanter te maken! Ooh, en voor we naar de upgrades gaan, nog een tip die je veel tijd kan uitsparen:

Tip: Maak een hele stapel “Gefeliciteerd”’s in één keer! Zo heb je er altijd bij de hand voor een snel kaartje.

  • Gebruik kleur om te stempelen
  • of stempel op gekleurd papier!
  • Als je zorgt voor een goed contrast, kun je zelfs op patroonpapier stempelen
  • Voeg glitterlijm toe op de tekst
  • Traceer de tekst met een mooie stift
  • Voor de snijmal: snij de tekst uit patroonpapier
  • of snij de schaduw uit patroonpapier en de tekst uit een effen kleur
  • Maak je tekst shiny met glossy accents of crystal glaze
  • Gebruik de tekststempels of zelfs de kaarsstempel om een achtergrond mee te stempelen
  • Combineer de kleine tekstjes om nieuwe boodschappen te maken. Je kunt ze ook combineren met teksten uit andere sets!

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Tip: Card Maker Success Summit

Tip: Card Maker Success Summit

Volgende week is het weer zover: dan gaat de volgende editie van de Card Maker Success Summit door! Het programma kwam gisteren online, en ik kijk er al echt naar…

Huisjes snijmallen

Huisjes snijmallen

De laatste tijd zijn er een heleboel mensen die we kennen verhuisd, waaronder wijzelf! Deze set snijmallen van Avec Creative is dus al heel goed van pas gekomen. Ik kocht…

Beestjes met hartjes

Beestjes met hartjes

Deze leuke stempelset van Craft Sensations is al iets ouder, en is voor zover ik weet momenteel niet meer verkrijgbaar bij Action. Maar misschien heb je toevallig wel dezelfde set,…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

28 reacties op “Carlijn Design – Gefeliciteerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *