Strandstempels Craft Sensations

Vandaag toon ik hoe je een kaartje kunt maken met deze stempels in strandthema van Craft Sensations, die je kunt vinden bij Action.

Wat zit er in de set?

De set bevat enkel stempels, geen bijhorende snijmallen. Er zitten enkele schelpen in, een boodschap in een fles, touw en een anker.

Voorbeeld

De eerste stap om het voorbeeldkaartje te maken is alle afbeeldingen stempelen op gewoon printpapier, of op een overschotje papier dat je toch nergens anders voor gaat gebruiken. Dan knip je alle figuren uit, we zullen die straks als masker gebruiken. Bij de fles heb ik niet de volledige fles, maar enkel de boodschap en de kurk uitgeknipt, om het effect te krijgen dat de fles doorzichtig is.

Maskers

Snij nu een paneel uit stevig wit papier waarop je graag kleurt. Hierop gaan we stempelen. Ik gebruikte hiervoor Memento Tuxedo Black. Stempel eerst de objecten die het meest vooraan moeten komen. In mijn voorbeeld zijn dat de schelpen en het touw. Leg dan het bijhorende masker op de gestempelde afbeeldingen, en stempel daar de andere overheen. Zo krijg je het effect dat bv de fles achter de schelpen staat.

Eens je tevreden bent over de gestempelde afbeeldingen, kun je de achtergrond kleuren met ink blending. Leg opnieuw de maskers over alle afbeeldingen heen. Bij de fles bedek je enkel de kurk en de boodschap. Kies dan je favoriete kleuren uit om het paneel volledig te bedekken met inkt. Ik gebruikte onderaan geel, dan donkerblauw en bovenaan lichtblauw, allemaal inkten van Décotime. Door de kleuren een beetje te laten overlappen, ontstaat er een overgang.

Wanneer je nu de maskers weghaalt, zijn al je gestempelde tekeningen nog wit, maar is de achtergrond gekleurd. Nu kun je de tekeningen inkleuren. Ik gebruikte daarvoor de twinmarkers van Décotime. Je kunt natuurlijk ook andere stiften of kleurpotloden gebruiken. Daarna kun je ook nog details toevoegen met een witte gelpen of met glitter, maar dat heb ik hier niet gedaan.

Ten slotte kun je nog een tekstje toevoegen en moet je het paneel op een kaartje plakken. Je kunt de tekst stempelen, maar ik heb zelf een tekstje afgeprint en dat op het kaartje gekleefd.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

2 gedachten over “Strandstempels Craft Sensations

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s