Regenboog snijmallen

Toen ik deze set snijmallen van Avec Creative in de rekken zag liggen in de Action, werd ik bijna euforisch. Ik wist niet eens dat ze een regenboogsnijmal hadden! Uiteraard smeet ik die meteen in mijn kar. En vandaag deel ik met jullie waarom deze set absoluut de moeite waard is.

Wat zit er in de set?

De set bestaat uit een regenboogsnijmal, twee wolken van verschillende grootte, een paar sterren, een vallende ster, een maan en het woord Enjoy. Aan de regenboogsnijmal hangt wel één groot nadeel vast: je snijdt alle bogen in één keer uit. Lees verder om te zien wat je daarmee kunt aanvangen!

De regenboog

ROGGBIV, dat is het trucje om de volgorde van de kleuren van de regenboog te onthouden. Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, Indigo, Violet. Deze regenboog heeft echter 6 bogen, terwijl ROGGBIV 7 letters heeft. Maar Indigo is eigenlijk een soort blauw, dus die kun je er gewoon uitlaten. Natuurlijk hoeft je regenboog zelfs niet realistisch te zijn. Je kunt gewoon de kleuren gebruiken die jij wilt!

Maar er is een ander probleem met deze snijmal. Als je één regenboog wilt maken met zes verschillende kleuren, dan moet je de snijmal op elk van die kleuren gebruiken. Dan eindig je dus met zes bogen van elke kleur, 36 bogen dus!

Overschot aan bogen

Gelukkig hoeft dat niet echt een probleem te zijn. Je kunt gewoon zes regenbogen tegelijk maken. Al zal natuurlijk slechts eentje daarvan de “juiste” kleuren hebben. Dat wilt niet zeggen dat de andere regenbogen niet mooi zijn. Ze hoeven ook niet telkens zes verschillende kleuren te hebben. Bouw ze zoals je zelf wilt, het belangrijkste is dat jij ze mooi vindt!

Alternatieve regenbogen

Hou je het toch liever enkel bij de conventionele regenboog? Dan is er een simpel ander trucje. In plaats van de snijmal voor zes verschillende kleuren te gebruiken, waardoor je met zoveel overschot zit, gebruik je hem enkel op wit papier. Dan kun je de witte bogen kleuren met stiften, potloden of met inkblending.

Nog één tip voor we naar het voorbeeldkaartje gaan: je kunt de regenboog rechtstreeks op je kaartje opbouwen, maar je kunt ze ook op voorhand assembleren. Dat is handig voor als je er verschillende tegelijk maakt, zo heb je regenbogen bij de hand voor toekomstige kaartjes. Eerst leg je de zes bogen die je wilt combineren juist. Kleef dan op de voorkant een stukje washitape. Keer de regenboog om, en kleef op de achterkant een paar stukjes dubbelzijdig plakband. Zorg dat elk stukje over de zes bogen gaat! Daarna kun je de washitape terug verwijderen en hangt je regenboog aan elkaar.

Assemblage regenboog

Voorbeeld

Als voorbeeld maakte ik een A7-kaartje. Met inkt blendde ik een achtergrond die doet denken aan een zonsondergang. Daarvoor gebruikte ik een gele, rode en blauwe inkt van Décotime. Bovenaan tekende ik enkele witte spikkels om de indruk van een sterrenlucht te geven.

Ik koos voor de conventionele regenboog uit verschillende kleuren papier. De maan en sterren sneed ik uit geel papier en plakte ik bovenaan. De wolkjes zijn uit wit papier gesneden en daarmee bedekte ik de uiteindes van de regenboog. Op die manier is het niet erg als niet alle bogen uitgelijnd zijn. Het woord Enjoy sneed ik uit zwart om een beetje contrast te hebben. Ten slotte werkte ik het woord en de wolkjes nog af met glitter.

Upgrades

Er zijn altijd manieren om je kaartje nog leuker te maken!

 • De sterren en maan? Maak ze glow-in-the-dark!
 • Experimenteer met de regenboogkleuren. Gebruik bijvoorbeeld de favoriete kleuren van de ontvanger, of kleuren van een bepaalde vlag.
 • Snij de regenboog uit speciaal papier:
  • Glitterpapier
  • Holografisch papier
  • Patroonpapier
 • Glitter is altijd een upgrade.
 • Zoals hierboven reeds vermeld, kun je de bogen zelf inkleuren. Maar ook de sterren en maan kun je zelf kleuren!

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Kaartje: regenboogbrug

Toen ik de regenboogset snijmallen van Avec Creative en de hond en kat van Décotime naast elkaar zag liggen, zag ik meteen deze kaartjes in mijn hoofd. Rouwkaartjes zijn minder leuk om te maken, en al zeker om te geven. Maar wanneer het moment komt, is het een mooie manier om te tonen dat je…

Lees verder

Sweet Rain snijmallen

Deze set snijmallen, alweer uit de Action van  Avec Creative, is heel veelzijdig. Vandaag toon ik hoe je er drie verschillende kaartjes mee kunt maken. Er stond geen naam op de verpakking, dus heb ik deze set Sweet Rain gedoopt. Als je verder leest zal je snel begrijpen waar deze naam vandaan komt. Wat zit…

Lees verder

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

2 gedachten over “Regenboog snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s