Embossing mal met boom en vlinders

In de Action vind je niet alleen snijmallen en stempels, maar ook embossing mallen! Hiermee kun je een soort reliëf in je papier maken. Hoe je dat precies moet doen, hangt af van de machine die je gebruikt. Vandaag toon ik een kaartje met de embossing mal die je ziet in de foto.

De embossing mal

De embossing mal maakt een boom met bloemen in je papier, en snijdt ook enkele bloemetjes en vlinders uit. De uitgesneden stukjes kun je bewaren om op een ander kaartje te plakken, of om bijvoorbeeld als shaker elementen te gebruiken.

Je kunt hem gebruiken op wit of gekleurd papier, en dat gewoon zo laten. Maar ik vind het leuker om de tekening te kleuren. Als je gewoon een diertje en een tekstje toevoegt, dan heb je zonder veel designwerk een mooi kaartje!

Voorbeeld

In mijn voorbeeldkaartje gebruikte ik de embossing mal met wit stevig papier. De stukken die er normaal uitgesneden worden, heb ik erin laten zitten. Daarna heb ik het geheel gekleurd met Ecoline Brushmarkers. Je kunt natuurlijk eender welk kleurmedium gebruiken. Neem je tijd voor deze stap, en laat het paneel goed drogen voor je er verder iets mee doet.

Intussen maakte ik een vosje met de vosje snijmallen van Avec Creative. Met witte gelpen voegde ik detail toe aan de oogjes, en ik gaf haar een hartje om vast te houden en een bloemetje als accessoire. Als tekstje sneed ik het woord “Knuffel” van de Gecondoleerd snijmallen van Carlijn Design. De tekst sneed ik uit zwart papier, de schaduw uit wit.

Toen het paneel droog was, merkte ik dat het vervormd was. Je kunt dit oplossen door er gewicht op te leggen, zoals enkele zware boeken. In plaats daarvan had ik het (niet zo) geniale idee om het paneel nog eens door mijn Sizzix machine te halen. Dat heeft gewerkt, het paneel was niet meer vervormd. Maar zoals je kunt zien op de foto, was al het reliëf er daardoor uit. Dat was niet mijn bedoeling, maar ik vond het eigenlijk wel mooi. Daarom heb ik het zo gelaten. Als je liever wel reliëf hebt, dan kun je gewoon het paneel opnieuw embossen. Zorg er wel voor dat de tekening goed uitgelijnd is met de embossing mal als je dat doet.

De laatste stap is dan alles op de juiste plaats kleven. Je kunt foamtape gebruiken als je wat dimensie wilt. Ik koos ervoor om het paneel op een roze kaartje te plakken. Deze laatste stap ging heel snel! Als je er dus voor zorgt dat je altijd wat elementen bij de hand hebt, dan kan je op deze manier heel snel een kaartje maken.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s