Balloon Bulb snijmallen

Deze set van Avec Creative uit de Action doopte ik Balloon Bulb, omdat je er ballonnen en een gloeilamp mee kunt maken. Lees verder om meer te weten te komen over deze snijmallenset. Ik toon ook drie voorbeeldkaartjes.

Wat zit er in de set?

In de set zitten twee ballon snijmallen, waarvan eentje een rand en een kleinere binnenkant uitsnijdt. Deze dienen speciaal om shaker kaartjes mee te maken, zoals ik straks bespreek in het eerste voorbeeldkaartje. Daarnaast heb je nog een mandje met rand en een wolk om er een luchtballon van te maken, een klein trapezium en een touwtje om er een gewone ballon van te maken, en een socket en een gloeidraad om er een gloeilamp van te maken. Het touwtje en de gloeidraad kunnen ook als feestslingers gebruikt worden.

Voorbeelden

Luchtballon shaker

Als basis voor deze kaart koos ik een witte kaart en een lichtblauw paneel, bovenop een lichtpaars paneel. Met paarse en lichtblauwe inkt bracht ik een gradiënt aan op het paneel om de achtergrond iets interessanter te maken. Snij de wolken tweemaal uit wit papier, kleef ze op het paneel en kleef het paneel op de kaart. Dan hebben we al een achtergrond.

Voor de luchtballon: snij het mandje en de rand voor het mandje uit kraft papier. Met een donkerbruine stift en witte gelpen bracht ik extra detail aan in het mandje. Voor het shaker element snij je beide ballonnen uit rood papier. Snij ook de grote ballon uit acetaat, en de snijmal die een rand uitsnijdt uit foam. Als je geen foam hebt, kun je ook verschillende lagen papier uitsnijden en op elkaar kleven.

Kleef de binnenkant van de rode ballon op de juiste plaats. Kleef het mandje lager en teken met een zwarte stift de touwtjes die het mandje aan de ballon verbinden. Leg nu wat shaker goodies op de ballon. Kleef de rand in foam hierrond, daarop de acetaat, en daarbovenop een rode rand van de ballon.

Ter afwerking voegde ik nog een ‘Gefeliciteerd’ toe uit de Gefeliciteerd set van Carlijn Design.

Ballon

Ik koos voor een wit kaartje, en een geel kleurenschema. Op het kaartje gebruikte ik meerdere malen dezelfde stencil, maar met verschillende tinten gele inkt om een confetti-effect te verkrijgen.

Snij de ballon uit een leuk patroonpapier, en ook het kleine trapezium uit hetzelfde papier. Snij het touwtje uit een kleur die er mooi bij past. Hier koos ik voor een geel papier met een blinkend patroon, en een zilveren touwtje. Kleef de ballon en het touwtje op het kaartje.

Als tekst kleefde ik nog een grote ‘Gefeliciteerd’ uit de Gefeliciteerd set van Carlijn Design met foamtape deels op de ballon. En ter afwerking voegde ik tussen de confetti nog enkele druppels glitter toe.

Dit kaartje is heel snel af en kun je gemakkelijk personaliseren door de lievelingskleur(en) van de ontvanger te gebruiken. Je kunt ook van de ballon een shaker element maken zoals op de vorige kaart, maar dit is natuurlijk meer werk.

Gloeilamp

De ballonnen zal ik denk ik het meest gebruiken, maar je kunt ook een gloeilamp met deze set maken! Snij de ballon uit geel papier, het socketje uit grijs papier en de gloeidraad uit zwart. Het socketje vond ik niet genoeg detail hebben, dus heb ik er met grijze Décotime twinmarkers extra op gekleurd.

Als basis voor deze kaart startte ik van een wit paneel, maar met zwarte en gele inkt heb ik een lichteffect proberen te blenden, zodat het lijkt dat de gloeilamp in een donkere ruimte aanstaat. Eens je alles geblend hebt, kun je gewoon de elementen op de kaart kleven. Het geheel kleefde ik op een zwarte kaart.

Ik was niet zeker wat voor tekstje ik wou, dus heb ik er voorlopig gene toegevoegd. De tekst zou ook in de binnenkant van het kaartje kunnen komen. Leuke teksten zouden kunnen zijn:

 • Jij bent mijn licht in de duisternis
 • You light up my world
 • Ideetje!
 • Shine
 • Happiness can be found in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light. (Dumbledore quote)

Upgrades

Deze set is veelzijdig, er is zoveel meer dat je ermee kunt doen!

 • Maak de gloeilamp glow-in-the-dark.
 • Of gebruik een echt lichtje in je kaart, zodat de gloeilamp echt oplicht!
 • Voeg meerdere ballonnen toe op hetzelfde kaartje.
 • Glitter!
 • Snij de ballon uit patroonpapier, zoals hierboven! Of maak zelf een patroon met een stencil, kleine stempels of kleine diecuts.
 • Teken op je diecuts voor meer detail, zoals ik bijvoorbeeld deed bij het mandje voor de luchtballon en het socketje voor de gloeilamp.
 • Met witte gelpen kun je gemakkelijk extra details aanbrengen.
 • Of kleur je diecuts volledig zelf.
 • Laat iemand of een diertje meevliegen in de luchtballon.

Alternatief gebruik voor de snijmallen

Heb je al opgemerkt dat die ballonnen ook paaseieren zouden kunnen zijn? Misschien zie je nog manieren waarop deze snijmallen iets anders zouden kunnen zijn, maar dat is voor een andere keer.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Slimline bollen

Avec Creative heeft weer een nieuwe reeks snijmallen uitgebracht, slimline snijmallen deze keer! Ik koos er een paar sets uit, waaronder deze met…

Kaartje: Yorkie in luchtballon

Je had het zeker nooit geraden, maar yorkies zijn mijn lievelingshondjes! Ik maakte al eerder een kaartje met een yorkie, dat vind je…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

4 gedachten over “Balloon Bulb snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s