Lawn Fawn – Happy Howloween

Het is oktober en dat betekent: spooky season! Deze set stempels en snijmallen is ideaal om al in de halloweensfeer te komen, maar je kunt er ook andere dingen mee maken.

Wat zit er in de set?

De set bestaat uit stempels en snijmallen, maar je kunt ze ook apart kopen. Heb je dus geen diecutting machine, of een krap budget, dan kun je de snijmallen achterwege laten. Al raad ik bij deze set echt wel aan om ook de snijmallen te kopen, aangezien het de bedoeling is dat je verschillende elementen op elkaar kunt leggen.

Er zitten drie hondjes in de set, waarvan eentje aan het huilen is, eentje gewoon rechtstaat en eentje neerzit. Die kun je met de andere elementen verkleden in bijvoorbeeld een heks, een mummie, een prinses, een superheld of zelfs een hotdog! Daarnaast zijn er ook elementen om je omgeving op te bouwen en leuke tekstjes. Hier is een volledige lijst:

 • Hondje huilend
 • Hondje staand
 • Hondje zittend
 • Bot silhouette
 • Bot gevuld
 • Eetbak met bot
 • Kroon
 • Rok
 • Kleedje
 • Heksenhoed
 • Vleugels
 • Toverstaf
 • Superheldenmasker
 • Cape
 • Mummie hoofddeksel
 • Mummie wrap
 • Hotdogkostuum
 • Pompoen met deksel
 • Pompoenemmer met bot
 • Ster silhouette
 • Ster gevuld
 • Maan
 • Pootafdruk
 • Boooooo
 • Happy Howl-o-ween
 • No tricks, just treats
 • You’re cute to the bone
 • Wishing you a treat-filled day
 • !

Voorbeelden

Halloweenkaartje

Het eerste voorbeeld is een halloweenkaartje, want daar is de set voor gemaakt! Ik vond het heel leuk om de hondjes te verkleden.

Als basis koos ik voor een zwarte kaart. Ik sneed een paneel en een dunne rand uit kraft papier, hiervoor gebruikte ik de A6 rechthoek snijmallen van Carlijn Design. Met zwarte inkt en een stencil van Craft Sensations maakte ik daarop een achtergrond met bomen. Dat paneel kleefde ik op de zwarte kaart. Het dun zwart kader kleurde ik met een zwarte glitterstift en kleefde ik errond. Dat geeft het geheel een meer afgewerkt uitzicht.

Ik stempelde de hondjes, het mummie-kostuum, het heksenkostuum, de pompoen met deksel, de emmerpompoen, de maan en enkele sterren met Memento Tuxedo black op wit papier en kleurde ze in met Décotime Twinmarkers. Met een witte gelpen voegde ik enkele details toe. Daarna sneed ik alles uit met de bijhorende snijmallen. Het inkleuren is de grootste brok werk aan dit kaartje.

Op zwart papier stempelde ik de tekst Happy Howl-o-ween met Versamark Cloud White. Ik stempelde dit meerdere malen om een goed leesbare impressie te krijgen. Daarna sneed ik een strook met deze tekst uit.

Dan de leukste stap: alles op de juiste plaats kleven! Het zwart strookje kleefde ik met foamtape, de rest gewoon met lijm. Ter afwerking stempelde ik Boooooo zodat het lijkt alsof de mummie-hond roept, met Versamark witte inkt. Ook dit stempelde ik meerdere malen zodat het duidelijk zou zijn.

Labels

Je kunt deze set niet alleen voor Halloween gebruiken, omdat je de hondjes in zoveel verschillende kostuums kan steken. Ik maakte een paar labeltjes om de andere kostuums te tonen. Ik sneed met een ronde snijmal van Avec Creative drie witte cirkels en drie gekleurde cirkels. Met een kleine cirkel uit een andere set sneed ik de gaatjes, zodat er een lintje door het label kan gehaald worden. Dan kleefde ik telkens een witte cirkel op een gekleurde cirkel. De gekleurde cirkels zie je niet op de foto’s, omdat dat de achterkant is van de labels.

Tip: Om het gaatje telkens op dezelfde plaats van je label te hebben, kun je het volgende doen. Wanneer je het eerste label uitsnijdt, gebruik dan een stuk washitape over het kleine cirkeltje én de grote cirkel. Zorg dat je geen uitrekbare tape gebruikt. Wanneer je dan de twee snijmallen met de washitape op een nieuw papier kleeft, zal het kleine gaatje op dezelfde plaats zitten tov de grote cirkel.

Fee/prinses

Met roze inkt stempelde ik de gevulde ster meerdere keren om een leuke achtergrond te hebben. Ik stempelde ook de tekst “Hey jarige”, uit de Gefeliciteerd set van Carlijn Design, in Versamark inkt. Het verkleedde hondje maakte ik op dezelfde manier als bij het kaartje.

Hotdog

Voor dit label gebruikte ik het botje als achtergrond, met bruine inkt. Als tekst koos ik voor ‘Een leuke dag gewenst’, ook weer uit de Gefeliciteerd set van Carlijn Design. Het hondje verkleedde ik in een hotdog, en gaf ik een eetbakje. Dit lijkt me een leuk labeltje voor bij een lekkernij.

Superheld

Ik vind blauw en rood typische superheldenkleuren, dus combineerde ik die kleuren voor de achtergrond door het pootje ermee te stempelen. Als tekstje koos ik voor ‘You’re my hero’, uit de Little Superhero Agenda set van Mama Elephant. Het hondje kreeg een blauw masker en een rode cape. Dit is een leuk labeltje voor bij een bedankje.

Upgrades

Er zijn heel veel manieren om deze set te gebruiken en de elementen up te graden.

 • Teken details met witte gelpen.
 • Voeg glitter of nuvo glaze toe.
 • Gebruik de elementen om je hondjes op andere manieren te verkleden. Je kunt bijvoorbeeld een koning maken door de cape met de kroon te combineren.
 • Geef je hondjes gekke kleurtjes.
 • Verkleed dieren uit andere sets met deze verkleedelementen.
 • Of verkleed deze hondjes met elementen uit andere sets.
 • Kleur de hondjes niet in, maar gebruik de stempels om een leuke achtergrond te maken.
 • Het huilend hondje kan ook iets vasthouden, zoals ballonnen, of iets anders aan het zingen zijn, zoals ‘Happy Birthday’.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Kasteel snijmallen

Met deze set snijmallen van Avec Creative vul je heel gemakkelijk je kaartje met een kasteel, ideaal voor de verjaardag…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

3 gedachten over “Lawn Fawn – Happy Howloween

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s