Xoxo snijmallen

Deze set snijmallen van Avec Creative vind je in de Action. Er staat geen naam op, dus doopte ik de set simpelweg Xoxo, omdat dat het tekstje is dat erin zit. Lees hieronder meer over wat de set bevat en wat je ermee kunt doen.

Wat zit er in de set?

De set bevat twee grote harten, om een shakerkaartje mee te maken. Ze werken hetzelfde als de Balloon Bulb snijmallen: de ene snijdt een groot hart uit, de ander snijdt een rand en een iets kleiner hart uit. Daarnaast zijn er ook kleinere hartjes bij, een hartje met een pijl door, een banner, twee bloemen met twee blaadjes en een cirkel als bloemhart, en de tekst xoxo.

Voorbeelden

Kaartje

Met de A6 rechthoek snijmallen van Carlijn Design maakte ik een wit paneel als achtergrond. Met een stencil van Craft Sensations en roze inkt van Décotime maakte ik het paneel leuker met hartjes. Snij daarna alle elementen uit in de kleuren die je wilt en kleef op de kaart. Ik voegde nergens extra dimensie toe, maar je kunt dat wel doen met foamtape als je wilt.

Op de banner schreef ik mijn boodschap met een gekleurde stift. Ik vond dat de banner niet genoeg opviel op de kaart en voegde daarom crystal glaze toe. Maar daardoor was de stift uitgelopen en de boodschap niet meer leesbaar. Daarom sneed ik de banner nog twee keer uit en maakte ik hem telkens ietsje kleiner. Dat kleefde ik bovenop de banner die er al was, en op de bovenste laag schreef ik mijn nieuwe boodschap. Zo is mijn foutje verdwenen, en valt de banner toch nog op door de extra dimensie.

Shaker label

Voor het tweede voorbeeld heb ik een labeltje gemaakt. Snij het groot hart drie keer uit: een keer uit roze, een keer uit wit en een keer uit acetaat. Snij het groot hart met de rand één keer uit roze, en één keer uit foam. Uit een donkerder roze sneed ik de tekst xoxo en ik sneed ook een paar kleinere hartjes uit als shakerelementen.

Het grote roze en witte hart moet je op elkaar kleven, maar kleef een klein lintje ertussen. Op die manier ga je het labeltje ergens op kunnen hangen. Het witte hart zal de achterkant van het label zijn, waar je iets kunt opschrijven.

Kleef daarna de foamrand op de roze kant en plaats je shakerelementen in het hart. Bij mij waren dat kleine plastic hartjes en pareltjes, en enkele hartjes die ik uitgesneden had. Als je tevreden bent van je shakerelementen, kleef dan het acetaat hart op de foamtape. Daarop kleef je de roze rand, en in het midden de tekst. Ter afwerking voegde ik glitterlijm toe op de tekst en op de rand.

Upgrades

Ook hier zijn er veel opties om meer uit de set te halen:

  • Snij het hartje met een pijl in twee verschillende kleuren uit. Knip uit één van die twee enkel het hartje en kleef het op de ander. Zo heeft je element twee kleuren en een extra laag.
  • Kleur je elementen met stiften.
  • Voeg glitter toe.
  • Schrijf je persoonlijke boodschap op de banner.
  • Voeg crystal glaze of glossy accents toe aan je elementen. Let wel op dat je stift niet uitloopt zoals bij mij!
  • Gebruik de kleine hartjes, bloemen, de cirkel of de blaadjes als shakerelementen.
  • De hartjes en de bloemen zijn heel leuk om te combineren met andere sets. Denk bijvoorbeeld aan een diertje dat een hartje vasthoudt, of een bloemetje als accessoire.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Sentiments snijmallen

Een “sentiment” is de tekst die je op een kaartje plaatst. Vandaar dat ik deze set snijmallen van Avec Creative…

Kaartje: Welkom Puppy

Een nieuwe puppy in de familie is altijd welkom! Wanneer een baby geboren wordt, geven we met plezier een kaartje…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

4 gedachten over “Xoxo snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s