Mama elephant – My Pet Puppies

Zei daar iemand puppy’s? Deze set is voor iedereen die van hondjes houdt!

Wat zit er in de set?

De stempelset bevat zeven verschillende hondjes van verschillende rassen, er zitten onder andere een chihuahua, een teckel en een bulldog bij. Van de andere hondjes weet ik niet goed welke rassen het voorstellen, maar ze zijn allemaal heel verschillend, wat het setje zo leuk maakt. Er zitten ook stipjes bij die vlooien kunnen voorstellen, en enkele tekstjes die passen bij hondjes:

 • Woof!
 • No matter what, best pals are furever
 • Congratulations on your new puppy
 • Hello human!
 • Ruff! Ruff!

De snijmallen snijden de hondjes uit. De stempels kun je zonder de snijmallen gebruiken, als je een beperkt budget hebt. Aan de snijmallen heb je niet zoveel als je de stempels er niet bij hebt, omdat de silhouetten niet zo herkenbaar zijn.

Voorbeeldkaarten

Voor we overgaan naar de kaartjes, een tip: stempel meerdere exemplaren van de hondjes in één keer. Je kunt ze ook allemaal in één keer inkleuren en uitsnijden, om daarna op kaartjes toe te voegen.

Tip: Stempel meerdere exemplaren in één keer. Zo heb je hondjes bij de hand voor een snel kaartje.

Ik kleurde zelf vier versies van de hondjes in: een grijze, een beige, een lichtbruine en een donkerbruine. Ze zijn allemaal gestempeld met Memento Tuxedo Black en daarna ingekleurd met Décotime twinmarkers. Ik maakte in één sessie deze vier verschillende kaartjes. De details met witte gelpen voegde ik pas toe wanneer de hondjes al op de kaart hingen.

Alle achtergrondpanelen en andere rechthoeken zijn uitgesneden met de A6 rechthoek snijmallen van Carlijn Design.

Nieuwe puppy

Ik sneed een wit achtergrondpaneel en een kraft rechthoek voor in het midden. Eigenlijk was het achtergrondpaneel niet nodig en had ik alles rechtstreeks op het kaartje kunnen kleven, maar ik vind het gestikt randje hier een meerwaarde.

Op het kraft paneel stempelde ik de tekst Congratulations on your new puppy met Versafine inkt. Ik schikte de hondjes rond het kraft paneel, waarbij ik probeerde een beetje variatie te hebben in kleur en ras.

Hello human

Dit kaartje mocht een beetje gek zijn, vandaar dat ik het paneel met patroonpapier en roze rand scheef op het kaartje kleefde. Maar eerst stempelde ik de tekst Hello human! op het paneel met patroonpapier. Daarbovenop kleefde ik het hondje, dit kaartje was eigenlijk heel snel klaar. Om het kaartje nog iets gekker te maken, deed ik met een witte gelpen de twee ogen van de hond een andere kant opkijken.

Best pals

Dit kaartje is ietsje kleiner dan A6, ik liet het formaat bepalen door mijn Carlijn Design snijmallen. Op het witte paneel stempelde ik in het midden No matter what, best pals are furever. Daarboven en -onder kleefde ik een hondje. Als extra detail stempelde ik de vlooien bij het krabbende hondje, ik vind dat dat het kaartje iets speelser maakt. Voor extra dimensie is het witte paneel met foamtape op het paneel van patroonpapier gekleefd.

De Bremer stadsmuzikanten

Dit is mijn persoonlijke favoriet. De Bremer stadsmuzikanten is een sprookje waar ik me niet zo veel van herinner, maar één beeld blijft me altijd bij omdat het zo leuk is: de verschillende dieren zijn op elkaar gestapeld. Dit gaf me het idee om de hondjes op elkaar te stapelen, zoals je ziet op de foto.

Om de witruimte een beetje op te vullen stempelde ik de Woof! driemaal linksboven en de Ruff! Ruff! rechtsonder. Zo lijkt het een beetje alsof de hondjes aan het zingen zijn, net zoals de Bremer stadsmuzikanten! Ook hier is het wit paneel met foamtape op het patroonpapier gekleefd voor extra dimensie.

Upgrades

Nog enkele ideeën om alles uit je set te halen:

 • Voeg details toe met een witte gelpen, met glitter of met glossy accents.
 • Maak het hondje van de ontvanger na, of een bekende hond van op televisie.
 • Kleur de honden niet in, maar gebruik ze als achtergrondstempel.
 • Ook de tekstjes Woof! en Ruff! Ruff! kunnen een leuke achtergrondstempel zijn.
 • Hello human! past ook bij andere dieren of bij buitenaardse wezens.
 • No matter what, best pals are furever kan bij eender welk (donzig) dier gebruikt worden!
 • Door een stukje van de stempel af te plakken, kun je ook de tekst Congratulations of Hello stempelen, wat voor meer gelegenheden past.
 • Geef de honden niet-conventionele kleuren.
 • Verkleed de honden met accessoires uit andere sets.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Birthday stamps

Dit is een iets oudere stempelset van Craft Sensations, maar ik wil hem toch eens tonen. Momenteel vind je ze…

Cijfers Make It

Dit is de laatste van de reeks snijmallen van Make It die ik meenam uit Action. Althans, voorlopig toch. Ik…

Wilde dieren Make It

Dit is één van de andere sets van Make It die je nu bij Action kunt vinden. Ik vind zelf…

Garden borders snijmallen

Deze set snijmallen uit Action van Avec Creative kost slechts €1,29. Lees hieronder wat je ermee kunt doen. Zoals gewoonlijk…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

6 gedachten over “Mama elephant – My Pet Puppies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s