Carlijn Design – Rechthoeken & Frames

Bij de gefeliciteerd set van Carlijn Design zei ik al eerder dat die absoluut de investering waard is. Ook bij deze set is dat zo! Sinds ik deze rechthoeksnijmallen heb, vind ik dat mijn kaartjes er net iets meer afgewerkt uitzien, zonder er echt moeite in te moeten steken. Hieronder geef ik verschillende voorbeelden van wat je met deze set kunt doen.

Wat zit er in de set?

De set bevat in totaal 10 snijmallen. De grootste snijmal is een A6 rechthoek met een gestikt randje, ideaal om snel een mooi achtergrondpaneel voor je kaartje uit te snijden. De volgende snijmal snijdt een dun rechthoekig frame uit, en een rechthoek die daar mooi in past. De snijmallen alterneren tussen het eerste type met het gestikt randje en het tweede type met het dunne frame en passen telkens mooi in elkaar. De kleinste snijmal snijdt geen rechthoek uit, maar wel een banner.

Voorbeeldkaartjes

De grootste snijmal is ideaal om snel een mooi achtergrondpaneel uit te snijden voor een kaartje van standaard formaat. Met de kleinste kun je gemakkelijk een banner snijden voor een leuk tekstje op je kaart. Maar wat doe je met al die snijmallen ertussen? Ik geef hier enkele voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wit plus patroonpapier

Als achtergrond sneed ik een A6-paneel uit wit papier, en met een embossingfolder bracht ik wat textuur aan. Let op: als je dit doet, snij eerst het paneel en doe daarna pas het embossen. Met een kleinere snijmal sneed ik een paneel uit patroonpapier. Deze panelen op elkaar leggen geeft snel een mooie lay-out voor je kaartje. Ik gebruikte foamtape om het kleinere paneel wat dimensie te geven, maar dat hoeft niet.

Daarop kleefde ik een cactus die uit hetzelfde Décotime blok komt als het patroonpapier. Voor het sentiment sneed ik een banner uit met de kleinste snijmal, en stempelde daarop “It’s your birthday!”, wat komt uit de My pet kitties set van Mama Elephant. Ik maakte een foutje bij het stempelen, en heb dat verborgen door de banner een groene blinkende rand te geven met een glitterstift.

Patroonpapier plus wit

Hier doen we het omgekeerde: in plaats van patroonpapier op wit papier, doen we wit papier op patroonpapier. Ook dit is snel een leuke lay-out voor je kaartje. Je kunt dit met dezelfde snijmallen doen als het vorige kaartje, maar ik koos hier voor kleinere snijmallen om een kleiner kaartje te maken. Dat kan dus ook!

Deze keer heb ik geen embossing op het witte paneel gedaan. Net zoals bij het vorige kaartje is het kleinere paneel met foamtape bevestigd voor extra dimensie. Het patroonpapier, de bloem en de tekst komen allemaal uit hetzelfde blok van Décotime.

Een dun randje

Voor de achtergrond deed ik inkt blending rechtstreeks op een witte kaart, en met witte inkt stempelde ik er kleine ijsjes op. De stempel is van Craft Sensations, de gekleurde inkt van Décotime en de witte inkt is VersaMagic Cloud White. Het ijsje maakte ik met de Sweet Rain snijmallen van Avec Creative, voor de strepen op het hoorntje gebruikte ik een stencil van Craft Sensations. De sprinkles zijn bevestigd met Crystal Glaze. De tekst komt van de gefeliciteerd set van Carlijn Design.

Dit was al een leuk kaartje, maar ik vond het nog iets te kort hebben. Met de tweede grootste snijmal uit deze set sneed ik een dun wit randje om op het kaartje te plakken. Dit geeft het geheel een meer afgewerkte look.

Kadertje

Het achtergrondpaneel is hier opnieuw uit patroonpapier gesneden, terug uit hetzelfde blok van Décotime. Met de twinmarkers kleurde ik de bloemetjes geel om het geheel wat op te fleuren. Met één van de kleinere snijmallen sneed ik een witte rechthoek en dunne rand uit. Hetzelfde deed ik uit geel papier.

Op de witte rechthoek stempelde ik de giraf (Craft Sensations) en kleurde die met Décotime twinmarkers. De gefeliciteerd is hier weer opnieuw van Carlijn Design. Ik kleurde er een beetje geel bij met de twinmarkers. Daarna kleefde ik de witte rechthoek in het midden van het kaartje, met de witte rand errond. Op die witte rand kleefde ik de gele rand, zodat die meer dimensie heeft dan de rechthoek.

Breed kader

Door twee snijmallen te combineren, kun je een breder kader maken. Hier heb ik dat kader rond een quote geplakt uit een oude kalender. Zo’n kader is een snelle manier om een quote of foto op te leuken. Denk aan quotes of foto’s uit een tijdschrift of die je zelf afdrukt. Die kun je dan als versiering gebruiken, een magneet van maken voor op de koelkast of op een kaartje plakken.

Negatief kader

Dit trucje heb ik geleerd van Ardyth, ze maakt veel interessante video’s over kaartjes maken op YouTube. Haar website vind je hier.

Eerst gebruikte ik de grootste snijmal om een A6 paneel uit dit patroonpapier van Craft Sensations te snijden. Daarna gebruikte ik een kleinere snijmal zonder gestikte rand, ongeveer in het midden van het paneel. Die snijdt dus een rechthoek en een dun randje uit. Het dun randje hebben we niet nodig, dat kun je bewaren voor een ander kaartje.

Op de kleine rechthoek stempelde ik de tekst “The stars they shine for you” (Craft Sensations) in witte inkt. Omdat de tekst in de banner niet goed leesbaar was, ging ik daarover met een blauwe glitterstift. Eens dat droog is, kun je de panelen op een zwart kaartje plakken, ik gebruikte daarvoor foamtape, maar dat is niet nodig. Op de foto kun je zien hoe zo een negatief kader ontstaat rond de tekst. Er lijkt een zwart dun kader te zijn, maar eigenlijk is het de afwezigheid van het patroonpapier die een kader vormt. Ter afwerking deed ik er nog wat glitterdruppels op.

Wonky achtergrond

Met dit kaartje maak je van je snijmallen de focus van je kaartje. Ik heb hier enkel de gestikte rechthoeken gebruikt. Leg ze op gekleurd papier, allemaal scheef ten opzichte van elkaar. Gebruik washitape om ze aan elkaar te plakken. Snij die wonky configuratie uit twee kleuren (of meer zelfs!). Dan passen de uitgesneden scheve kaders mooi in elkaar en kun je ze afwisselend per kleur op je kaartje plakken.

Ik heb hier voor rood en blauw gekozen, en afgewerkt met drie superhelden uit de Little Superhero Agenda set van Mama Elephant die ik met foam op het kaartje kleefde, en een GEFELICITEERD uit de gefeliciteerd set van Carlijn Design. De letters kleurde ik in met een twinmarker.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Beestjes met hartjes

Deze leuke stempelset van Craft Sensations is al iets ouder, en is voor zover ik weet momenteel niet meer…

Birthday stamps

Dit is een iets oudere stempelset van Craft Sensations, maar ik wil hem toch eens tonen. Momenteel vind je…

Alfabet snijmallen Make It

Deze alfabet snijmallen van Make It kun je nu bij Action vinden. Maar wat doe je precies met alfabetsnijmallen?…

Hartjes snijmallen

Met Valentijn voor de deur is het ideaal om deze set met hartjes snijmallen van Avec Creative eens te…

3D snijmallen met auto

Dit is nog één van de verschillende sets van 3D snijmallen van Avec Creative, ik vind ze zo leuk!…

Shine snijmallen

Avec Creative bracht verschillende sets uit waarmee je shaker kaartjes kunt maken, zoals deze met hartjes en deze met…

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

24 gedachten over “Carlijn Design – Rechthoeken & Frames

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s