Hooray snijmallen

Ook deze set snijmallen komt uit de Action, maar er stond geen merk of naam op de verpakking. Hieronder toon ik wat er in de set zit, en hoe je de set kunt gebruiken aan de hand van een voorbeeldkaartje.

Wat zit er in de set?

De set bevat het woord “Hooray” dat uitgesneden wordt in losse letters, twee vlaggenslingers, een grote strik, een kaarsje en een apart vlaggetje. De vlaggenslingers hebben driehoekige vlaggen, terwijl het apart vlaggetje de vorm van een rechthoek heeft met een driehoekje uitgesneden.

Voorbeeldkaartje

Dit kaartje maakte ik voor een babyborrel die meer dan een jaar uitgesteld was door een virus dat we allemaal maar al te goed kennen. Op de buitenkant is het een babykaartje, maar als je het opendoet staat er één kaarsje op omdat het kindje intussen al een jaar oud is. Je kunt ook al een stuk van de binnenkant zien voor je het kaartje opendoet omdat er een gat in de voorkant zit. Op die manier zie je direct dat de binnenkant van het kaartje ook belangrijk is.

Ik gebruikte naast de Hooray snijmallen ook letterstempels van Craft Sensations (ook uit Action) en de A6 rechthoek snijmallen van Carlijn Design.

Eerst sneed ik twee witte panelen van A6 formaat met de snijmallen van Carlijn Design, en gebruikte roze, blauwe en gele inkt van Décotime (ook uit Action) om ze te kleuren op dezelfde manier. Eén van deze panelen komt op de voorkant van het kaartje, het andere komt op de binnenkant. In het paneel voor de voorkant sneed ik een rechthoekig gat met een snijmal van Carlijn Design. Datzelfde gat sneed ik ook uit de voorkant van een wit A6 kaartje. Kleef het paneel met het gat op de voorkant en het andere paneel aan de binnenkant.

Uit wit papier sneed ik alle onderdelen. De lange vlaggenslinger en de strik sneed ik twee keer uit. Het aparte vlaggetje sneed ik vier keer en ik stempelde er de letters voor “Baby” op met Versafine inkt. Voor de stevigheid en extra dimensie kleefde ik bij de lange vlaggenlijn en de strik de twee uitgesneden elementen op elkaar. Met dezelfde inkt als dat ik voor de achterkant gebruikte, kleurde ik de vlaggetjes en de strik. De vlam van het kaarsje kleurde ik met Décotime twinmarkers. Daarna kleefde ik alle elementen op de juiste plek, zoals je kunt zien op de foto’s. Voor de “baby”-vlaggetjes gebruikte ik foamvierkantjes.

Ter afwerking deed ik glossy accents op de letters van “Hooray” en op de kaars. Zorg dat de stift zeker droog is voor je dit doet! Ik voegde ook wat druppels toe met Décotime 3D-parelverf in kleuren die bij de inkt passen.

Upgrades

Nog meer ideeën om deze set te gebruiken!

  • Kleur de vlaggetjes of de kaars zelf in,
  • of snij ze uit patroonpapier of glitterpapier!
  • Durf de vlaggenslingers te knippen in stukken zodat ze op jouw formaat kaart passen.
  • Voeg glossy accents of glitter toe aan je elementen
  • Gebruik de negatieve ruimte van de “Hooray” snijmal.
Negatieve ruimte Hooray
  • Gebruik de letters van “Hooray” om andere woorden te maken, bijvoorbeeld “HoHoHo” voor een kerstkaart.
  • Stempel of schrijf een woord of boodschap op de vlaggetjes (zoals “baby” hierboven).
  • Gebruik de strik om dieren of cadeaus of andere elementen uit andere sets mee te versieren.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s