Landschap snijmallen

Deze set snijmallen van Avec Creative uit Action zou je kunnen zien als een uitgebreidere versie van de Garden Borders set. Ik vind het een must-have voor het bouwen van scènes op je kaartje. Lees hieronder wat de set precies bevat.

Wat zit er in de set?

De set bevat vier langwerpige landschapssnijmallen: wolken, bergen, een heuvel en gras. Bij elk van deze snijmallen is het zo dat die niet echt een onderdeel, maar eerder een lijn uitsnijdt. Je moet dus eerst zelf een rechthoek op maat snijden, en dan tover je aan de hand van deze snijmallen één kant van je rechthoek om in een landschapselement.

Daarnaast is er ook nog een zon, een snijmal die een wolk en de omlijning van een wolk uitsnijdt, twee sneeuwtoppen voor de bergen en drie bloemen. Voor elke bloem zijn er twee snijmallen: eentje die het geheel uitsnijdt, en eentje die enkel de bloem zelf uitsnijdt.

Voorbeeldkaartje

Ik heb het voorbeeldkaartje redelijk eenvoudig gehouden, en er nog geen tekst aan toegevoegd. Wanneer ik het kaartje wil verzenden kan ik er altijd nog een gepast sentiment aan toevoegen.

Als eerste stap bouwde ik het landschap op. Daarvoor had ik vier rechthoeken nodig: een wit, een kraft, een lichtgroen en een donkergroen. Elke rechthoek is even breed als het kaartje, en de hoogte hangt af van het element. Voor de bergen heb ik bijvoorbeeld een redelijk grote rechthoek gemaakt: van de top van de berg tot de bodem van de kaart. Met de bergensnijmal sneed ik dan aan de bovenkant de bergen uit. Met dezelfde methode sneed ik de heuvel, het gras en de wolken uit. Daarna kleefde ik het gras, de heuvel en de bergen op elkaar. Doordat elk van deze stukken tot de onderkant van de kaart doorloopt, zorgt dit meteen voor veel dimensie.

Uit wit papier sneed ik de twee bergtoppen en ook het wolkje tweemaal. Het zonnetje uit geel papier, de bloemen (geheel) uit hetzelfde lichtgroen als de heuvel en de bloemkopjes uit verschillende kleurtjes. Daarna kleefde ik gewoon alles op elkaar zoals je op de foto ziet. Je kunt ook alle bergtoppen besneeuwd maken, maar in mijn kaartje is het zomer of lente, dus wilde ik niet te veel sneeuw. Ter afwerking heb ik nog decosteentjes als bloemharten gebruikt voor de gele en blauwe bloem.

Upgrades

Met deze landschapset kun je veel kanten uit. Hier alvast enkele ideeën.

  • Hierboven is het landschap het onderwerp van de kaart, maar het kan evengoed de achtergrond zijn. Gebruik andere sets om een scène te bouwen op de voorgrond.
  • Gebruik meer wit en sneeuw voor een winterlandschap.
  • Gebruik eenzelfde snijmal meerdere keren. Je kunt bijvoorbeeld meerdere heuvels in één landschap hebben. Door de snijmal een beetje scheef te leggen, of – als je een smallere kaart hebt – op te schuiven, creëer je een andere heuvel.
  • Voeg glossy accents of glitter toe, in het bijzonder op de sneeuw.
  • Met grijze wolken kun je ook een stormlandschap maken.
  • Snij de landschapselementen uit gewoon printpapier of kladpapier en gebruik ze als masker voor inkblending.
  • Het negatieve van de wolken kan gebruikt worden als golven.
  • Snij de bloemen meerdere keren uit om een mooi bloemenveld te maken. Daarvoor hoef je niet altijd de steel te gebruiken.
  • Snij de elementen uit wit papier en kleur ze zelf in.
  • Snij de bloemen uit patroonpapier of ander speciaal papier.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

3 gedachten over “Landschap snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s