Taart snijmallen

Deze set had ik al een hele tijd geleden op de website gezien van Action, maar ik vond hem maar niet in de winkel. Bleek dat de set nog helemaal niet uitgekomen was in de winkel! Toen hij er dan eindelijk was, nam ik hem natuurlijk direct mee. Lees hieronder waarom ik helemaal enthousiast ben over deze set snijmallen van Avec Creative!

Wat zit er in de set?

De set bevat verschillende onderdelen om een taart mee te maken en te decoreren:

 • Drie lagen cake en drie lagen glazuur,
 • drie slingers met strikjes,
 • een stolp en een standaard om de cake op te plaatsen,
 • onderdelen voor het maken van een bruid en bruidegom,
 • twee verschillende formaten kaarsjes,
 • een rij parels,
 • twee rozen,
 • drie andere bloemetjes,
 • en onderdelen voor een aardbeitje.

Voorbeeldkaartjes

Huwelijkskaartje

Als eerste voorbeeldje maakte ik een huwelijkskaartje, ik koos ervoor om het kaartje zoveel mogelijk wit te houden. Enkel het bruidspaar kreeg kleur, zodat de aandacht meteen daarnaar gaat.

Om ervoor te zorgen dat het kaartje niet te saai werd, koos ik voor veel dimensie en textuur. Daarom gebruikte ik op de achtergrond een embossingfolder (die ook uit Action komt). Ik sneed alle onderdelen vervolgens uit wit papier, maar een heleboel onderdelen sneed ik meerdere keren uit. Op die manier kon ik ze op elkaar stapelen voor dimensie. Je kunt ook foamtape gebruiken, maar voor de kleinere onderdelen vind ik het gemakkelijker om ze uit papier te maken. Bovendien kun je op deze manier meer variatie in dimensie hebben, is het steviger en vind ik het persoonlijk ook iets mooier.

De bruid en bruidegom bestaan telkens uit drie onderdelen: de volledige figuur, de kledij en het haar. Ik sneed alle onderdelen uit wit papier, maar kleurde ze met Decotime twinmarkers. Het kleed hield ik wit.

De volgende stap is gewoon alles op de juiste plek kleven. Dit vind ik zelf de leukste stap, omdat je het kaartje nu heel snel vorm geeft. Ter afwerking voegde ik wat glossy accents toe, maar niet op alle onderdelen. Dit is nog een manier om variatie te brengen zonder in kleur te variëren. Ik voegde geen tekst toe, omdat het me wel heel duidelijk leek voor welke gelegenheid deze kaart dient.

Verjaardagskaartje

De taart is natuurlijk ook superleuk voor een verjaardagskaartje. Voor deze koos ik ervoor om wel kleurrijk te gaan. Met de A6 rechthoek snijmallen van Carlijn Design sneed ik een feestelijk A6 paneel uit patroonpapier van Craft Sensations en een kleiner wit paneel waar de taart en tekst zal opkomen.

De taart sneed ik ditmaal uit roze, het glazuur uit wit, de plateau en kaarsjes uit blauw en de vlammetjes uit geel. Ik koos de kleuren een beetje zodat ze bij het patroonpapier zouden passen. Het kleine kaarsje heb ik twee keer uitgesneden, omdat ik de taart een beetje symmetrisch wou. De taart is met foamtape aan het paneel bevestigd, de rest is er gewoon opgelijmd.

Als tekst koos ik voor een “Gefeliciteerd” uit de gelijknamige stempelset van Carlijn Design, gestempeld in lichtblauwe inkt van Décotime. Het witte paneel is ook met foamtape op het patroonpapier gekleefd. Ter afwerking voegde ik glossy accents aan het glazuur toe.

Upgrades

Er zijn heel veel manieren om meer uit deze taartset te halen.

 • Personaliseer het bruidspaar. Je kunt de huidskleur, haarkleur en kledij personaliseren, maar door de elementen te spiegelen kun je ook een caketopper met twee bruiden of twee bruidegommen maken.
 • Voeg glossy accents toe op je onderdelen. Vooral het glazuur ziet er zo veel realistischer uit!
 • Maak een alternatieve taart: snij de cakelagen uit patroonpapier, glitterpapier of ander speciaal papier.
 • Versier de taart met elementen uit andere sets.
 • Snij de elementen uit wit papier en kleur ze zelf in.
 • Gebruik glow-in-the-dark voor de kaarsvlammen.
 • Zet iets anders op de standaard of onder de stolp, zoals een boeket bloemen, of cupcakes.
 • Maak meer dan drie lagen cake.
 • Plaats héél veel kaarsjes op de cake.
 • De slingers en bloemen kunnen ook als versiering voor iets anders dienen.
 • De parelslinger zou ook mooi zijn in metaalpapier of glitterpapier.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Taart snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s