Garden borders snijmallen

Deze set snijmallen uit Action van Avec Creative kost slechts €1,29. Lees hieronder wat je ermee kunt doen. Zoals gewoonlijk heeft de set geen naam op de verpakking, dus noemde ik ze Garden Borders.

Wat zit er in de set?

De set bevat drie lange snijmallen: een grasrand, een tuinhek en wolken. Ze snijden telkens een rand uit, maar geen volledige figuur. Als je dus bijvoorbeeld een grasboord wilt maken op je kaartje, moet je eerst een strook groen uitknippen en dan op de rand de grassnijmal gebruiken. Op die manier krijg je dan een groene strook met gras.

Voorbeeldkaartje

Voor het voorbeeldkaartje sneed ik eerst een A6-paneel uit lichtblauw, omdat ik de lucht lichtblauw wilde. Daarna maakte ik verschillende rechthoeken, telkens de breedte van het kaartje: twee witte, een groene en eentje uit kraft. De twee witte waren verschillende groottes, en die uit kraft was iets groter dan de groene.

Dan gebruikte ik de snijmallen op die rechthoeken. De wolkensnijmal schoof ik een klein beetje op en legde ik een beetje scheef, zodat de twee lagen wolken er verschillend zouden uitzien. Daarna kleefde ik alles op de juiste plaats: de twee lagen wolken bovenaan op elkaar, en het kraft stuk met het groen stuk onderaan op elkaar. Ik deed bewust geen lijm achter het hekken zelf en achter de grassprieten, zodat ik er later nog elementen achter zou kunnen schuiven.

Het paneel met het gras, hek en wolken erop haalde ik nog eens door mijn die cutting machine met een A6 snijmal van Carlijn Design om een gestikt randje op de scène te hebben. Ter afwerking voegde ik nog een “gefeliciteerd” toe van Carlijn Design en enkele hondjes uit de My Pet Puppies set van Mama Elephant, die ik had klaarliggen uit vorige knutselsessies.

Upgrades

Het kaartje hierboven is de meest voor de hand liggende manier om de snijmallen te gebruiken, maar je kunt er natuurlijk meer mee doen.

  • Maak andere scènes, door de elementen uit zwart te snijden kun je bijvoorbeeld een nachtscène maken.
  • Leg verschillende lagen wolken of gras op elkaar.
  • Schuif je snijmallen een beetje op of leg ze scheef zodat je lagen er verschillend uitzien.
  • Gebruik de negatieve ruimte. Als je de wolken bijvoorbeeld omgekeerd gebruikt, kunnen ze als golven dienen.
  • Snij je elementen uit en gebruik ze dan als stencil.
Wolkenstencil

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

5 gedachten over “Garden borders snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s