Avec Creative kerststempeltjes 2021

Deze set stempeltjes zag ik voor het eerst op de blog van Els, zij gebruikte ze om een achtergrond op kaartjes te stempelen. Vooral het sneeuwvlokje vond ik heel leuk, dus ging ik ze zelf ook halen in de Action.

Wat zit er in de set?

De set bevat twaalf verschillende stempeltjes en twee inktkussens, allemaal opgeborgen in een schattig doosje dat lijkt op een verfpot. De inktkussens zijn rood en groen, maar die heb ik hier niet gebruikt. De stempeltjes zijn van rubber en plakken op een houten cilinder. Er plakt telkens een sticker op zodat je gemakkelijk de juiste stempel vindt, maar de stickers zijn niet hetzelfde georiënteerd als de stempels. Dit maakt het moeilijker om de stempels te positioneren dan bij silicone stempels. Ze zijn 2 cm in diameter, heel klein dus. Het zijn de volgende figuren:

 • kerstboom
 • kerstman
 • cadeautje
 • sneeuwvlokje
 • sneeuwman
 • auto met kerstboom
 • belletjes
 • tekst “MERRY X-MAS”
 • cirkel met daarin “25 dec”
 • rendier
 • kersttakje met besjes
 • strik

Persoonlijk vind ik dit type stempels niet zo gemakkelijk om mee te werken. Je hebt namelijk weinig controle over hoe je afbeelding op het papier verschijnt, en je kunt geen stempelhulp gebruiken. Maar voor de voorbeelden hieronder maakt dat niet zoveel uit.

Voorbeelden

De stempeltjes zijn ideaal om een achtergrond mee te stempelen, zoals ik zag van Els. Zij deed dat op kaartjes, je kunt haar voorbeelden hier zien. Ik gebruikte dezelfde techniek op labels, je zag ze eerder al op mijn blog verschijnen. Ik stempelde hier telkens in rood of groen, en kleurde de tekeningetjes in met Décotime Twinmarkers.

Het sneeuwvlokje gebruikte ik ook al eerder op een kaartje, ik stempelde het met Versamark Cloud White op een donkere achtergrond.

Maar ik wilde natuurlijk niet gewoon Els nadoen, dus bedacht ik nog een andere manier waarop je deze stempels leuk kunt gebruiken. Ik stempelde ze met Memento Tuxedo Black op wit papier en kleurde ze in met Décotime Twinmarkers. Daarna sneed ik ze uit met een kleine cirkelsnijmal. Als je dat niet hebt, kun je ook een snijmal in een andere vorm gebruiken of ze met de hand uitknippen. Op die manier had ik leuke elementen om labels mee te versieren! De labels zelf sneed ik met snijmallen van Avec Creative uit patroonpapier.

Upgrades

Nog even een paar ideeën op een rijtje:

 • Stempel een achtergrond door één stempel meerdere keren te gebruiken,
 • of door verschillende stempels te combineren.
 • Kleur je tekeningen in,
 • of laat ze bewust leeg.
 • Stempel in kleur (of zelfs wit) in plaats van zwart.
 • Voeg met glitterlijm, parellijm of glossy accents een extraatje toe aan je tekeningen.
 • Snij de tekeningen uit met een kleine snijmal voor leuke versieringen.
 • Het strikje en cadeautje kunnen ook voor niet-kerst kaartjes gebruikt worden!

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Kerststempels Wonderful Time

De voorbije dagen passeerden er verschillende kerststempels op mijn blog die je nu bij Action kunt vinden, maar ik wilde…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s