Kerststempels sneeuwglobes Craft Sensations

Dit is zo’n andere set van Craft Sensations die je nu bij Action kunt vinden. Ik vond hem meteen leuk met die sneeuwglobes en tekstjes, maar toen ik de set wilde gebruiken was ik eigenlijk een beetje teleurgesteld. Lees verder om te zien wat de set bevat, wat ik jammer vond, en hoe je er toch nog iets leuks mee kunt maken.

Wat zit er in de set?

De set bevat vier stempels en één snijmal:

 • Twee tekststempels: “Jingle Bells”,
 • en “it’s a wonderful time”;
 • een sneeuwglobe-stempel met een sneeuwman en vallende sneeuw,
 • een sneeuwglobe-stempel met een hertje, twee bomen en vallende sneeuw,
 • en een snijmal om de sneeuwglobe met het hertje uit te snijden.

Toen ik deze set zag liggen, vond ik hem meteen heel erg leuk. Sentiments kun je niet genoeg hebben, en deze set bevat er meteen twee. Bovendien vond ik het ook heel slim dat je twee verschillende sneeuwglobes kunt maken met één snijmal. Maar in dat laatste vergiste ik mij, de sneeuwglobes hebben niet dezelfde vorm. Je kunt de snijmal dus enkel gebruiken om de sneeuwglobe met het hertje uit te snijden. Dat had ik natuurlijk kunnen zien in de winkel, dus die teleurstelling is geheel mijn eigen schuld.

Maar wat ik niet kon weten op voorhand is dat de stempels voor de sneeuwglobes écht niet goed werken. Dat vind ik pas echt jammer. Ik gebruikte Memento Tuxedo Black inkt, waar ik anders nooit problemen mee heb, en een stempelhulp om meerdere keren te kunnen stempelen. Het lukte toch maar niet om een mooie gestempelde afbeelding te krijgen. Deze set valt dus absoluut niet onder mijn favoriete sets. Maar ja, de set was wel spotgoedkoop, en de teksten stempelen wel goed, dus besloot ik er gewoon het beste van te maken en een manier te zoeken om deze set toch te kunnen gebruiken.

Voorbeelden

Labels

Eerst maakte ik een paar labels. Ik stempelde beide sneeuwglobes met zwarte inkt op wit papier. Zoals ik eerder al zei, ging dat echt niet zo goed. Ik stempelde meerdere keren en besloot dan maar om de plaatsen die niet goed gestempeld waren met stiften in te kleuren. In plaats van alles met een zwarte stift in te kleuren, gebruikte ik verschillende kleuren. Dat maakt de labels iets vrolijker.

Eens de inkt droog was, gebruikte ik de snijmal om ze uit te snijden. De vorm van de snijmal past eigenlijk alleen rond die met het rendier, maar ik heb me daar gewoon niets van aangetrokken. Ik vond het resultaat met de sneeuwman niet mis, dus liet ik het zo. Je zou ook de brede witte rand die onderaan ontstaat zelf kunnen inkleuren. Ik plakte een restje lint op de achterkant en daarachter nog eens de sneeuwglobe uitgesneden uit gekleurd papier, om een afgewerkte achterzijde te hebben. Daarop kun je dan een boodschap of de naam van de ontvanger schrijven.

Onderstaande foto toont hoe de sneeuwman stempel eruit ziet op verschillende manieren.

Links: gestempeld met Versamark Cloud White en met de hand geknipt
Midden: gestempeld met Memento Tuxedo Black en met de hand geknipt
Rechts: gestempeld met Memento Tuxedo Black, ingekleurd met stiften en met snijmal uitgesneden

Eens ik deze twee labels gemaakt had, besloot ik dat ik de sneeuwman en het rendier eigenlijk niet zo mooi vond. Daarom probeerde ik of ik iets anders in de sneeuwglobe kon maken. Daarvoor nam ik de stempel met het rendier, en plakte het rendier en de bomen af met washitape. Dan deed ik de zwarte inkt erop en nam de tape terug weg. Op die manier kon ik enkel de sneeuwglobe zelf stempelen. Ook hier moest ik de gestempelde afbeelding met stiften afwerken. In de sneeuwglobe stempelde ik dan de tekst “it’s a wonderful time”. Om een beetje kleur toe te voegen stempelde ik sneeuwvlokjes met blauwe inkt met een stempeltje van Avec Creative. Met een blauwe glitterstift voegde ik nog extra puntjes toe voor vallende sneeuw. Ik kleefde een lintje op de achterkant en sneed de sneeuwglobe nogmaals uit gekleurd papier om de achterzijde af te werken.

Persoonlijk vind ik het laatste labeltje het mooiste van de drie. Ik vind het vooral leuk dat je met een beetje creativiteit de sneeuwglobe een heel andere look kunt geven.

Schudkaartje

Natuurlijk wilde ik jullie ook een kaartje tonen met deze set. Ik vroeg me af of ik ook een echte sneeuwglobe kon maken met de set, en zoals je kunt zien op de foto, is dat effectief gelukt!

Voor de achtergrond gebruikte ik een snijmal van Carlijn Design op patroonpapier van Craft Sensations om een A6 paneel uit te snijden. De tekst “We wish you a Merry Christmas” is van een andere stempelset van Craft Sensations, waar je hier meer over kunt lezen. Ik stempelde de tekst in blauw op wit papier en sneed die vervolgens uit met de bijhorende snijmal. Met foamsquares plakte ik die op de kaart voor extra dimensie.

Voor het schudelement gebruikte ik naast de snijmal uit deze set ook een cirkel snijmal. Als je geen cirkel snijmal hebt van het goede formaat, kun je ook met de hand knippen, maar een snijmal is wel veel gemakkelijker. Eerst stempelde ik de sneeuwglobe met de sneeuwman met Versamark Cloud White op blauw papier. Het meeste van de afbeelding is bedekt op de foto, omdat ik er een beetje te veel sneeuw in gedaan heb. De stempelafdruk was niet heel goed, dus met een witte gelpen werkte ik de details bij, zoals de vallende sneeuw. Met de sneeuwglobe snijmal sneed ik dan de tekening uit. Ik gebruikte de snijmal nog eens op wit papier, op zilver papier, op witte foam en op acetaat. Voor het acetaat kun je oude verpakking recycleren.

Van de zilveren sneeuwglobe knipte ik met een schaar de voet af. Met een cirkelsnijmal sneed ik een cirkel uit de witte en de foam sneeuwglobe. De volgende stap is alles assembleren. Op de kaart kleef je de gestempelde sneeuwman, daarop kleef je de foam. Dan vul je eerst met je shakerelementen, ik gebruikte valse sneeuw, en dan kleef je het acetaat-element, het witte element en uiteindelijk de zilveren voet. Zo maak je dus je eigen sneeuwglobeschudelement. Ter afwerking voegde ik op de kaart nog een paar décosteentjes toe.

Upgrades

Hoewel ik een beetje teleurgesteld ben in de set, heb ik ontdekt dat er nog altijd veel mee te doen valt. Voor die lage prijs kan ik dus eigenlijk niet klagen. Je moet gewoon een beetje creatief zijn! Hier nog eens de ideeën op een rijtje:

 • Kleur met stiften om een slechte stempelafdruk te verbergen,
 • en om meer kleur te kunnen toevoegen.
 • Gebruik de snijmal op beide sneeuwglobes, ook al is het er niet voor gemaakt.
 • Plak een stukje van je stempel af, om je sneeuwglobe te kunnen vullen met wat je ook maar wilt!
 • Gebruik een cirkelsnijmal en maak van je sneeuwglobe een schudelement.
 • Maak cadeaulabels van je sneeuwglobes.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Kerststempels sneeuwglobes Craft Sensations

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s