Kerststempels Craft Sensations met sneeuwman

Er zijn een heleboel verschillende stempelsets van Craft Sensations met kerstthema te vinden bij Action dit jaar, maar ik koos er drie uit. De andere twee toonde ik eerder al, die koos ik uit voor de sneeuwvlokjes, de sneeuwglobes en de teksten die er bij zaten. Deze derde set koos ik vooral uit voor de sneeuwman die er in zit.

Wat zit er in de set?

De set bevat vier stempels: een kerstboomkoekje, een cadeautje, een kerstbal en een sneeuwman. Bij de sneeuwman hoort ook een snijmal. Dit is heel handig omdat je dan de sneeuwman niet met de hand moet uitknippen, wat vooral langs zijn armen lastig zou kunnen zijn. De andere vormen hebben geen snijmal, dus als je die wilt uitknippen moet het met de hand. Gelukkig zijn de andere vormen niet zo ingewikkeld.

Voorbeelden

Kaartje

Als voorbeeldkaartje maakte ik een kaartje met één laag. Eerst sneed ik een wit A6-paneel uit en stempelde daarop de sneeuwman in de rechteronderhoek met Memento Tuxedo Black. Ik kleurde de sneeuwman in met Décotime twinmarkers. Je kunt natuurlijk eender welke stiften of potloden gebruiken. Je zou het stempelen en kleuren ook rechtstreeks op het kaartje kunnen doen, maar de twinmarkers hebben de neiging om door het papier te bloeden. Daarom koos ik ervoor om alles op een wit A6-paneel te doen om dan op het einde op een kaartje te plakken. Op die manier blijft de binnenkant van het kaartje proper.

Uit printpapier sneed ik de sneeuwman met de snijmal, dat stukje papier legde ik als masker op de gestempelde sneeuwman. Ik scheurde ook een stuk printpapier af om een sneeuwachtige onderkant te kunnen krijgen, die legde ik langs de onderkant van het paneel. Met washitape kleefde ik de randen af en maakte de maskers vast. Dan deed ik inkt blending over het geheel met zwarte en donkerblauwe inkt. Ik stempelde ook de “Jingle bells” uit deze andere set van Craft Sensations, en enkele witte sneeuwvlokjes met Versamark Cloud White en een stempel van Avec Creative. Met witte gelpen voegde ik nog extra sneeuwpuntjes toe. Voorzichtig haalde ik de washitape en de maskers weg. Alles dat hieronder zat, is niet gekleurd met de inkt, zo krijg je dus het effect van de brede witte rand rond de tekening.

Labels

Wat je ook altijd nodig hebt met kerst, is cadeaulabels! Deze set is ideaal om je eigen cadeaulabels mee te versieren. Ik gebruikte eerst snijmallen van Avec Creative om labels mee uit te snijden, telkens eenmaal in wit papier en eenmaal in gekleurd papier om op de achterkant te kleven. Op die manier hoef je er niet mee in te zitten als je stiften door het papier komen, en ziet de achterkant er sowieso iets beter afgewerkt uit.

Daarna stempelde ik telkens de afbeelding met Memento Tuxedo Black, en kleurde ze in met Décotime Twinmarkers. Ik vond de labels nog iets te leeg op die manier, dus gebruikte ik kleine stempels van Avec Creative om de achtergrond mee te vullen. Die achtergrondtekeningen kleurde ik ook een beetje bij met de twinmarkers. Ter afwerking gebruikte ik parellijm van Craft Sensations op de bolletjes op de kerstboom en op de kerstbal.

Upgrades

Dit is een hele kleine set, maar je kunt er vast veel mee doen. Hier zijn enkele ideeën:

  • Voeg accentjes toe aan je tekening met witte gelpen.
  • Maak je tekeningen extra feestelijk met glitterlijm, parellijm of crystal glaze.
  • Je kunt ook echte decosteentjes gebruiken om je kerstboom of kerstbal meer te versieren,
  • of pompoms!
  • Gebruik de afbeelding als centraal punt voor een cadeaulabeltje,
  • of stempel dezelfde afbeelding meerdere keren op een kaart en kleur hem telkens anders in. Je kunt bijvoorbeeld een schaal met kerstkoekjes maken, of een kaartje met verschillende kerstballen die ophangen.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s