Kerststempels Merry Christmas

Ook deze set stempels van Craft Sensations vond ik vorig jaar in Action, maar ik deel ze toch nog graag met jullie. Je kunt de ideeën zeker ook voor andere stempels gebruiken!

Wat zit er in de set?

De set bevat stempels voor een kerstboom, een cadeautje, een ster, een kerstsok, hangende kerstballen en de tekst “We wish you a Merry Christmas”. Bij de kerstboom en de ster horen ook snijmallen. De tekst is driehoekig met een ster erbovenop, je kunt er een beetje een kerstboom in zien.

Voorbeelden

Kaartjes

De voorbeeldkaartjes zag je misschien al eerder, want ik maakte ze tijdens de Card Maker Success Summit in de zomer. Ik schreef er toen dit bericht over. Deze kaartjes zijn gebaseerd op het ontwerp van Daniel West.

Ik stempelde de kerstballen en de kerstboom met Memento Tuxedo Black op een wit kaartje en kleurde ze in met Décotime twinmarkers. Daarna maskeerde ik de vier zijdes van het kaartje met een redelijk brede washitape, en ook de afbeeldingen bedekte ik met een masker. Dan koos ik een kleur uit om te inkt blenden. Wanneer je de tape en maskers wegneemt, krijg je dan die witte rand.

De tekst stempelde ik ook met zwarte inkt, en komt uit een andere set van Craft Sensations. Ik had ook de tekst uit deze set kunnen gebruiken, maar ik vond het mooier met deze. Op het kaartje met de boom tekende ik nog sterren met een witte gelpen. Helaas bloedden de stiften door het papier heen, dus achteraf heb ik het wit paneel uitgesneden en telkens op een gekleurd kaartje geplakt.

Labels

Ik maakte ook een paar cadeaulabels, zodat je alle stempels eens in actie kunt zien. De labels zelf zijn telkens uitgesneden uit wit papier met een snijmallenset van Avec Creative.

Op het eerste label stempelde ik de tekst met zwarte inkt, en de ster meerdere malen in blauwe inkt om een achtergrond te maken. Eens de inkt droog was tekende ik met een groene stift een zigzaglijn over de tekst. Het kleine sterretje kleurde ik in met gouden glitterlijm. Op die manier lijkt de tekst nog meer op een kerstboom.

De andere drie labels waren heel simpel. Ik stempelde telkens de afbeelding met zwarte inkt en kleurde ze in met Décotime twinmarkers. Bij de kerstballen voegde ik een paar details toe met een metallic gouden stift. Ik sneed ook een klein stukje van het label uit rood om bovenaan te plakken bij de kerstballen, zodat de touwtjes waar de ballen aanhangen niet in de lucht zweven.

Upgrades

Hier zijn enkele (extra) ideeën:

  • Gebruik de tekststempel om enkel de tekst “Merry Christmas” te stempelen. Dit kan door het bovenste deel af te plakken, of door voorzichtig de stempel te knippen.
  • Teken een simpele zigzaglijn op je gestempelde tekst om er een kerstboom van te maken.
  • Stempel een achtergrond.
  • Voeg details toe met glitterlijm, parellijm of glossy accents.
  • De snijmal voor de ster kun je ook zonder de stempel gebruiken.
  • Schrijf de naam van de ontvanger op de kerstsok.
  • De ster en het cadeautje passen ook op niet-kerst kaartjes.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s