Zorg goed voor jezelf in 2022!

Eerst en vooral wens ik je een gelukkig nieuwjaar! Als je dit leest, weet dan dat ik blij ben dat je er bent. Misschien vond je in 2021 je weg naar yorkiesinspace, of misschien was je hier al langer. Of misschien ben je zelfs helemaal nieuw! Hoe dan ook, ik hoop dat je nog een beetje blijft plakken in 2022, want ik ben nog een heleboel van plan. Maar eerst: waarom is mijn nieuwjaarsberichtje zo laat?

Goede voornemens

Nieuw jaar, nieuwe voornemens, toch? Pfff, daar had ik eerlijk gezegd weinig zin in. In 2021 had ik een paar goede voornemens, die vooral met gezondheid te maken hadden. Niet één daarvan is gelukt. In plaats daarvan is mijn gezondheid een ferm stuk achteruit gegaan en heb ik (tijdelijk) moeten stoppen met werken.

Het eerste wat dus bij me opkwam als goede voornemen was: “terug aan het werk gaan”. Dat wil ik ook echt, maar daar heb ik zo weinig controle over. Mijn gezondheid heb ik bijna helemaal niet onder controle. Ik schrijf hier zelden over, omdat de bedoeling van mijn blog is om positief te zijn. Soms moet je echter toegeven dat het eens minder goed gaat. Ik vind dat heel moeilijk.

Mijn goede voornemen in 2022 is dus: zo goed mogelijk voor mezelf zorgen. Dat wordt mijn nummer één doel dit jaar. Hoe ik dat precies ga invullen, dat moet ik nog een beetje uitzoeken. De klassieke voornemens zoals “gezonder eten” en “meer bewegen” zijn iets te vaag en bovendien leggen die de focus voor mij op de verkeerde plaats. Dan ben ik geneigd om mezelf te forceren en dat is nu net niet de bedoeling. Mezelf tijd en rust gunnen zal alleszins een belangrijke factor zijn.

Daarom is mijn nieuwjaarsberichtje dus redelijk laat, ik had tijd nodig om te recupereren van de drukte van de feestdagen. Misschien het jaar niet heel goed begonnen op blog-vlak, maar wel op goede voornemensvlak!

Dat gezegd zijnde, kan ik het toch niet laten om een paar doelen op te schrijven die ik wil proberen te behalen dit jaar. Het lijkt me leuk om op het einde van het jaar te kunnen terugblikken op wat ik wel en niet heb gedaan. Om niet te veel druk te zetten op mezelf, hanteer ik volgende regels:

  1. Enkel doelen die gemakkelijk zijn. Als ik me niet zo goed voel, kan ik ook een klein beetje aan één van mijn doelen werken, wat me dan een beetje beter zal doen voelen. Een marathon lopen of een nieuwe taal leren hoort daar dus niet bij.
  2. Enkel dingen die ik leuk vind. Want meer doen van wat je graag doet, is ook een vorm van zelfzorg.
  3. Om de tijdsdruk te verlagen kies ik mijn doel voor het hele jaar en niet per week of maand. Bijvoorbeeld, in plaats van “elke week een blogpost plaatsen” zou ik kunnen schrijven “52 blogposts plaatsen”. Zo geef ik mezelf meer tijd om op te laden als het even niet lukt.
  4. Niets moet. Als ik er niet geraak is dat helemaal oké, dan is het gewoon voor volgend jaar. Voldoende rust is belangrijker dan eender welk van deze doelen!

Blogdoelen

Een consistent blogplan zit er dus (nog steeds) niet in dit jaar, aangezien ik geen druk op mezelf wil zetten om elke dag/week/maand te posten. Je zult dus waarschijnlijk af en toe een paar dagen op een rij posts zien verschijnen, gevolgd door een poosje radiostilte. Wat kun je verwachten in die posts?

100 kaartjes maken

100 lijkt misschien veel, maar ik heb er vorig jaar zeker ook zoveel gemaakt. Ik heb gemerkt dat het kaartjes maken mij veel voldoening brengt. Ik ben even volledig weg van het scherm, kan mezelf creatief uitdrukken zonder veel druk dat het perfect moet zijn, en meestal hou ik er nog iets nuttigs aan over ook. Dus ook dit jaar wil ik veel tijd doorbrengen in mijn knutselhoekje.

Materiaalpagina afwerken

Je hebt er waarschijnlijk al op gelet: mijn meeste recente posts gaan over snijmallensets om kaartjes mee te maken. Daar zit een reden achter, namelijk deze materiaalpagina. De bedoeling van deze pagina is om voor elke set snijmallen, stempels, stencils etc die ik heb een post te maken. In die post lees je dan wat de set precies bevat, wat ik ervan vond en zie je een paar ideeën hoe je hem kunt gebruiken. Bovendien zullen er links verschijnen op die pagina naar andere posts waarin ik het besproken materiaal gebruik. En ook omgekeerd: als ik een kaartje post, zal ik linken naar het gebruikte materiaal. Heb je dus dezelfde set, of iets dat erop lijkt, dan vind je heel snel kaartjesideeën via die materiaalpagina!

Die wil ik dus graag dit jaar afwerken. Of ja, helemaal af gaat die nooit zijn, want iedere keer dat ik iets koop of krijg groeit die weer. Maar ik wil graag zoveel mogelijk van mijn materiaal op die pagina zetten. Ook zou ik graag nog technieken delen, en een uitleg van basismateriaal, en een concept dat ik “Fankaartjes” noem. Maar dat gaat nog allemaal eventjes moeten wachten, want eerst wil ik die materiaalpagina af krijgen. Je gaat dus nog veel kaartjesposts zien dit jaar!

36 tiktokjes maken met Archie

Ik begon met Archie tiktoks te maken in 2020. Hij was toen nog een puppy, en alles dat hij deed was nieuw en spannend! Ik postte toen bijna elke dag een filmpje en later ook nog eens foto’s op Instagram. Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb, want zo heb ik heel veel leuke foto’s en filmpjes van Archie en van zijn groeiproces. Ook was het altijd quality time voor ons samen om te filmen en foto’s te nemen, en probeerde ik dingen met hem die ik anders nooit geprobeerd had.

Het begon echter veel tijd en energie in beslag te nemen, en ik had niet meer zóveel ideeën. Nu post ik bijna niets meer, en dat vind ik eigenlijk wel jammer. Vandaar dit doel: 36 tiktokjes maken met Archie. Ik denk om misschien elke maand een recap te maken van de maand waarbij ik af en toe onze dagelijkse bezigheden film, dan heb ik al elke maand een tiktokje. Maar we zullen nog zien of dat lukt, geen druk! Het belangrijkste aan dit doel is dat ik herinneringen opbouw samen met Archie.

1 boek lezen

Lezen… Ik las vroeger zo vaak en zo graag! Nu gaat dat een stuk moeilijker, maar ik mis het wel soms. Dit jaar leg ik de lat heel laag: 1 boek lezen. Welk boek dat gaat zijn, dat zie ik nog wel. En wie weet, als het weer lukt om er eentje te lezen, pak ik misschien meteen weer een volgende op.

6 nieuwe recepten uitproberen

We hebben een twintigtal maaltijden die altijd opnieuw op tafel komen. Alhoewel, ik twijfel zelfs of het er zoveel zijn. Dus een paar nieuwe recepten uitproberen lijkt me een goed idee! Misschien schrijf ik zelfs eens de recepten die ik wel al ken neer, dan zou die foodpagina eindelijk eens minder leeg zijn.

Bucketlist pagina aanvullen

Een bucketlist is waar yorkiesinspace mee begonnen is! Ik begon met lijstje te maken van een heleboel dingen die ik graag wilde doen, en daarover te schrijven. Dat deed ik op bucketlist.org, maar algauw merkte ik dat ik ook een plaatsje wilde om iets creatiever te zijn en startte ik dus de yorkiesinspace blog in de plaats. Mijn bucketlist kreeg hier een plaatsje, met een leukere visuele versie hier.

De focus ligt nu veel meer op knutselen, maar ik zou graag de bucketlist ook blijven behouden. De bedoeling was vooral om nieuwe dingen te proberen. Door mijn gezondheid en een zekere pandemie die over de wereld heen raast, is dat de voorbije jaren een beetje moelijker geworden. Maar ik vergeet ook gewoon vaak om te posten over wat ik dan wel gedaan heb! Het beleven is natuurlijk veel belangrijker dan erover schrijven, maar ik vind het wel jammer dat mijn lijst niet meer up to date is en de visuele versie er een beetje leeg uitziet.

Dit doel wordt dus drieledig:

  1. Mijn bucketlist up to date brengen.
  2. Mijn visuele bucketlist aanvullen met 6 dingen die ik al gedaan heb.
  3. 6 doelen van mijn bucketlist vervolledigen.

Wil je mijn blogreis verder volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s