Ballonnen snijmallen

Deze set snijmallen van Avec Creative vond ik eind 2021 in de Action voor €2,99. Met de verschillende ballonnenmaten is het een must-have in je stash! Lees er hieronder meer over, met een voorbeeldkaartje natuurlijk.

Wat zit er in de set?

De set bevat ballonnen in verschillende maten: drie gewone ronde ballonnen, een hartjesballon en een langwerpige ballon. Daarnaast zijn er ook verschillende snijmallen om de lintjes uit te snijden. Daar zitten drie verschillende strikjes bij voor rond de ballon zelf en twee verschillende touwtjes.

Voorbeeldkaartje

Ik wilde een kaartje maken met alle verschillende ballonnen op in verschillende kleuren. Omdat ik nog niet meteen wist welke kleuren, besloot ik om meteen een heleboel ballonnen uit te snijden. Door telkens alle snijmallen tegelijk te gebruiken met één bepaalde kleur, ging dat eigenlijk heel snel. Zo kon ik gemakkelijk kiezen welke ballonnen ik zou gebruiken voor dit kaartje, én heb ik meteen een hele voorraad klaar voor toekomstige projecten.

Voor de achtergrond koos ik een leuk patroonpapier uit en sneed daaruit een paneel met de A6 snijmallen van Carlijn Design. Ik koos enkele ballonnen uit die goed bij de kleuren op het patroonpapier pasten en kleefde ze op de kaart. De groene, de oranje en de gele ballon zijn met foamtape bevestigd voor extra dimensie. De lintjes sneed ik uit wit papier en werkte ik af met een beetje Crystal Glaze. Ter afwerking stempelde ik een GEFELICITEERD van Carlijn Design met gele inkt op wit papier, en kleefde dat op de kaart.

Upgrades

Nog enkele ideeën die je kan gebruiken bij deze set:

  • Snij de ballonnen uit patroonpapier of kleur ze met een stencil.
  • Snij de ballonnen uit ander speciaal papier, zoals glitterpapier of holografisch papier.
  • Gebruik een echt touwtje in plaats van een touwtje uit papier.
  • Snij de lintjes ook uit gekleurd papier.
  • Maak een kaartje in de vorm van een ballon.
  • Gebruik Crystal Glaze, Glossy Accents of glitterlijm op je touwtjes of ballonnen.
  • Stempel je sentiment in een ballon.
  • De hartjesballon is ook leuk voor een Valentijnskaart.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Ballonnen snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s