Kaartje voor uitgesteld feestje

We hebben het waarschijnlijk allemaal meegemaakt in de een of andere vorm: een feestje dat uitgesteld is door de pandemie. Vorig jaar zouden we het 50 jaar huwelijk vieren van een koppel in de familie, maar helaas, het feest kon niet doorgaan. Gelukkig kan het dit jaar wel! Dus wilde ik natuurlijk ook een leuk kaartje maken. Het was mijn partner die met het geniale idee op de proppen kwam: “50 jaar getrouwd”, maar doorstreep de 0 en maak er een 1 van, zodat er “51 jaar getrouwd” staat. Ik had nog maar net nummerdies aangeschaft, dus dit was meteen een goed excuus om die te gebruiken. Lees zeker verder, want ik deel enkele tips onderweg!

Behalve het sentiment, wist ik nog helemaal niet waar ik naartoe wilde met het design. Dus haalde ik mijn voorraad boven en begon er mee te spelen. Dat is het handige van werken met dies, embossing folders en stempels. Je kunt de elementen schikken tot je tevreden bent van het design, nog voor je iets gemaakt hebt. Dus als je niet goed weet hoe je kaartje er precies moet uitzien: neem wat je zeker wilt gebruiken, en daarnaast alles dat in het thema past, en vertrek van daar. Ik had het kernidee al, dus ik nam de 5, 0 en 1 dies uit mijn nummerset en een banner waarop ik jaar getrouwd kon schrijven. Het is voor een huwelijksverjaardag, dus nam ik ook alles met hartjes. 50 jaar is het gouden jubileum, dus besloot ik met goud te werken.


Tip: gebruik je materiaal om een visuele schets te maken, en neem een foto!


Dit is het design dat ik besloot te gebruiken. Voor de achtergrond heb ik goud metallic karton embossed met een hartjes embossing folder. Om de hartjes iets beter te doen uitkomen, en om de achtergrond interessanter te maken, ging ik met een nagelvijl over de hartjes. Op die manier schraap je een laagje van het gouden karton weg, waardoor er een witte onderlaag te voorschijn komt.


Tip: Gebruik een nagelvijl of schuurpapier om je embossed achtergrond beter te laten uitkomen!


Het grootste element is een shaker hart dat ik opvulde met goud/oranje en wit/zilveren steentjes. Bovenop het shaker hart plakte ik de 5 en de doorstreepte 0. Aanvankelijk wilde ik de streep van het percentteken gebruiken om de nul te doorstrepen, maar die bleek niet groot genoeg. In plaats daarvan heb ik een kruis gemaakt, wat veel beter uitkwam. Het is volledig toegestaan om je design te veranderen onderweg!

De banner stempelde ik op wit karton en knipte ik daarna uit met de hand. Het wit stak te fel af tegen de gouden achtergrond, dus kleurde ik de banner met stiften. Ik schreef met de hand jaar getrouwd. Normaal gezien zou ik het liever stempelen, omdat dat meestal netter is dan met de hand geschreven. Maar ik had geen geschikte stempels, dus heb ik het toch zo gedaan, en het resultaat is prima. Laat je niet tegenhouden omdat je niet het perfecte materiaal hebt, meestal is er ook een andere oplossing!

Ik voegde nog wat extra hartjes toe aan de banner omdat ik die nog iets te saai vond. Het geheel plakte ik op een zwart paneel om het goud extra te doen uitkomen en daarna op een wit kaartje.


Tip: Plaats een extra laag achter je achtergrond. Laagjes maken niet alleen je kaartje interessanter, maar zwart kan je kleuren extra goed doen uitkomen.


Hieronder zie je het eindresultaat! Dit kaartje was heel leuk om te maken, en ik ben zelf heel blij met het resultaat. Hopelijk heb ik je ook kunnen inspireren om zelf een leuk kaartje te gaan maken. Meer kaartjesinspiratie nodig? Neem hier eens een kijkje.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe kaartjes? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s