Sweet Rain snijmallen

Deze set snijmallen, alweer uit de Action van  Avec Creative, is heel veelzijdig. Vandaag toon ik hoe je er drie verschillende kaartjes mee kunt maken. Er stond geen naam op de verpakking, dus heb ik deze set Sweet Rain gedoopt. Als je verder leest zal je snel begrijpen waar deze naam vandaan komt.

Wat zit er in de set?

De set bevat onderdelen om een ijsje, een cupcake of een paraplu met wolken te maken. Er zijn twee wolksnijmallen: de ene snijdt een rand en een kleine wolk uit, de ander een grote wolk. Deze passen precies op elkaar en zijn eigenlijk bedoeld om een shaker element te maken. De wolk kan ook als het cakeje of het bolletje ijs dienen.

Daarnaast is er ook een ijshoorntje, een cakevormpje, een rand voor de cakevorm, een kaars, een grote en kleine druppel die als regendruppel of als vlam voor de kaars kunnen dienen, de stok van de paraplu, de paraplu en twee extra onderdelen van de paraplu zodat je de paraplu gemakkelijk uit verschillende kleuren kan opbouwen.

Voorbeelden

Paraplu

Voor het paraplukaartje koos ik een standaard A6 witte kaart. De paraplu sneed ik uit lichtblauw, net als enkele regendruppels. De stok voor de paraplu en de extra onderdelen sneed ik uit donkerblauw. Ik wilde niet teveel verschillende kleuren op mijn kaartje. Blauw paste echter niet voor de wolken, dus die sneed ik uit wit papier. Ik gebruikte daarvoor de snijmal die slechts één wolk uitsnijdt. Maar als het regent, zijn wolken eerder grijs dan wit, dus kleurde ik ze met grijze inkt. Met een witte gelpen bracht ik enkele details aan op de wolken, druppels en paraplu.

Dit kleefde ik allemaal op het kaartje zoals je ziet op de foto, en ik werkte af met het tekstje Ik mis je. Deze tekst komt uit de Gecondoleerd set van Carlijn Design. Ik stempelde de tekst met dezelfde grijze inkt als de wolken.

Dit is een heel simpel kaartje om te maken, en ik vind het er ook mooi eenvoudig uitzien. Als je dit te saai vindt, kun je van de wolken shaker elementen maken. Dat heb ik gedaan bij het cakeje op de volgende kaart.

Shaker cakeje

Als je een shakerkaartje wilt maken, heb je de twee wolken snijmallen nodig. De snijmal die slechts één wolk uitsnijdt, gebruik je op een stukje acetaat. Dat is doorzichtig plastiek. Je kunt vellen acetaat kopen in de winkel, maar veel verpakkingen zijn gemaakt uit (een stuk) acetaat. Ik hou die verpakkingen dus meestal om er mee te knutselen.

Eens je de wolk in acetaat hebt, kies je de kleur van je element. Ik heb voor roze gekozen voor het cakeje. Gebruik nu de snijmal die de rand en het kleiner wolkje uitsnijdt op het roze papier. De rand kleef je op het acetaat. Zo ontstaat er een doorzichtige wolk met een roze rand. Snij ook een roze wolk uit met de andere snijmal. Dit wordt straks de achtergrond van het shaker element.

Gebruik nu nogmaals de snijmal die de rand en het klein wolkje uitsnijdt, deze keer op foam. Als je geen foam hebt, kun je ook meerder malen uit papier snijden, maar dat is veel meer werk. We zetten straks het shakerelement in elkaar.

Terug naar het kaartje: ik koos voor een wit A7-kaartje en stempelde mijn boodschap linksboven in roze inkt: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. De tekst komt van de Gefeliciteerd set van Carlijn Design. Met een stencil en dezelfde roze inkt maakte ik een bolletjesachtergrond.

De kaars sneed ik uit een donkerder roze, de kleine druppel uit geel, de grote druppel uit oranje en de stukken van het cupcakevormpje uit craft. Met een donkerbruine stift voegde ik een beetje detail toe aan het vormpje.

Nu is het tijd om het kaartje te assembleren. Kleef de kaars, de vlam bestaande uit de druppels, het cupcakevormpje en de roze wolk op de juiste plaats. Kleef nu de foamrand op de roze wolk. Giet je shakergoodies in de cupcake, en kleef dan de doorzichtige wolk met roze rand erbovenop. Zo heb je een shakercupcake!

Als laatste stap heb ik nog wat details toegevoegd met witte gelpen en glitter.

Ijsje

Ook voor het ijsje koos ik voor een kleiner kaartformaat. Ik gooi niet graag dingen weg, dus heb ik als bolletje ijs het overschot gebruikt van het vorige kaartje, zijnde het kleine roze wolkje en het kleine foamwolkje voor dimensie. Uit kraft sneed ik het ijshoorntje, en met een stencil en bruine inkt bracht ik het wafelpatroon aan. Ik vond het ijshoorntje niet dik genoeg, dus sneed ik het een tweede keer uit uit afvalpapier, en kleefde daarop het kraft hoorntje.

Uit oranje papier en een leuk patroonpapier sneed ik een paneel, en die kleefde ik op elkaar op het kaartje. Daarna het ijshoorntje erop en dan het ijsbolletje met de foamtape. Als tekstje koos ik voor Enjoy, één van de snijmallen uit de regenboogset van Avec Creative. Dat sneed ik uit in wit en kleefde ik bovenop het hoorntje.

Als afwerking deed ik wat glitterlijm op de bovenkant van het ijsbolletje, en deed daar wat shakergoodies bovenop. Op die manier blijven ze kleven en lijken ze op sprinkels. Natuurlijk had het ijsbolletje evengoed een shakerelement kunnen zijn.

Upgrades

Er zijn vele manier om je elementen up te graden.

  • In plaats van je elementen uit gekleurd papier te snijden, kleur ze zelf in.
  • Gebruik een stencil om extra details toe te voegen, zoals met het ijshoorntje hierboven.
  • Voeg glitter toe!
  • Voeg sprinkels toe aan het ijsje of het cakeje, zoals hierboven.
  • Snij elementen uit patroonpapier. De paraplu zou bijvoorbeeld heel leuk zijn met een bloemetjespatroon.
  • Voeg details toe met een witte gelpen.

Alternatief gebruik voor de snijmallen

Deze set is al zo veelzijdig: een paraplu, wolken, een ijsje en een cupcake… Maar als je goed kijkt, vind je meestal wel een manier om snijmallen anders te gebruiken dan de bedoeling is. Ik zie in de paraplu bijvoorbeeld golven en een haaienvin. Lees hieronder hoe je daarmee aan de slag kunt.

Kaartje: HAAI

Toen mijn beste vriendin liet vallen dat ze een grappig kaartje gezien had met een haai die “HAAI!” zei, wist ik meteen wat mij te doen stond. Ik mag dan wel geen snijmallen of stempels van een haai hebben, met andere snijmallen kon ik de illusie creëren van een haaievin tussen de golven. Materiaal: Blanco…

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Alfabet snijmallen Make It

Deze alfabet snijmallen van Make It kun je nu bij Action vinden. Maar wat doe je precies met alfabetsnijmallen? Lees verder…

Kaartje: Yorkie in luchtballon

Je had het zeker nooit geraden, maar yorkies zijn mijn lievelingshondjes! Ik maakte al eerder een kaartje met een yorkie, dat…

Kaartje: regenboogbrug

Toen ik de regenboogset snijmallen van Avec Creative en de hond en kat van Décotime naast elkaar zag liggen, zag ik…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

5 gedachten over “Sweet Rain snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s