Auto snijmallen

Deze set snijmallen van Avec Creative kun je vinden in Action voor €2,99. De eerste keren dat ik ze zag liggen heb ik ze niet meegenomen. Want een auto, daar kun je toch niet zoveel mee? Maar toen ik ze een keertje beter bekeek, had ik ze meteen mee, want er zit zoveel meer in dan gewoon een auto! Lees verder om te zien wat de set precies bevat. Ik toon ook een voorbeeldkaartje en geef extra ideeën hoe je de set kunt gebruiken.

Wat zit er in de set?

De set bevat een heleboel onderdelen om een auto mee te maken. Eerlijk gezegd weet ik niet helemaal zeker wat de bedoeling was van de makers voor elk onderdeel. Maar dat hoeft ook niet, je kiest gewoon helemaal zelf hoe je de onderdelen gebruikt om een auto mee te maken.

Er zijn ook twee ballonnen: een gewone ballon en een hartjesballon. Daarnaast is er ook een groot cadeau en een klein cadeau, telkens bestaande uit drie onderdelen: de doos, het deksel en de strik. De toevoeging van deze ballonnen en cadeaus aan de set maakt hem zoveel veelzijdiger!

Voorbeeldkaartje

Ik gebruikte voor deze kaart naast de autosnijmallen ook de A6 rechthoek snijmallen en de gefeliciteerd stempelset van Carlijn Design. Voor de achtergrond gebruikte ik een patroonpapier van Craft Sensations met auto’s erop en daaruit sneed ik een A6 paneel met de Carlijn Design snijmallen. Je kunt natuurlijk eender welk patroonpapier gebruiken of zelf een leuke achtergrond maken. Ik sneed ook een kleiner paneel uit wit papier met een snijmal van Carlijn Design.

Op het witte paneel kleefde ik alle onderdelen om een auto mee op te bouwen. Enkel met de nummerplaat en de motorkap deed ik iets bijzonders. Op de nummerplaat stempelde ik “Hey jarige” op het witte gedeelte. De “jarige” is een beetje scheef, maar zo zie je dat het handgemaakt is. Voor de motorkap leek het me leuk om een boodschap achter de motorkap te verbergen. Ik sneed dus de motorkap drie keer uit: een keer uit blauw voor de buitenkant, een keer uit wit met daarop “Gefeliciteerd” gestempeld en nog een keer uit wit, maar met een extra flapje vanboven. Voor die laatste heb ik dus de bovenkant van de vorm net niét uitgesneden. Dan heb ik het flapje overgeplooid en achter het stuk met de tekst geplakt, zodat de motorkap kan openklappen. Daarna plakte ik het stuk met de tekst op de auto, en het blauwe stuk er bovenop met het handvatje ter afwerking.

Bij de cadeautjes en de ballonnen kleeft er telkens eentje rechtstreeks op de kaart, en eentje met foamtape voor extra dimensie. Het witte paneel is ook met foamtape op de achtergrond bevestigd. Ter afwerking deed ik glossy accents op de nummerplaat en op de lichten.

Upgrades

Deze set bevat zoveel onderdelen, je kunt er zeker andere manieren voor bedenken om ze te gebruiken. In het bovenstaande voorbeeld maakte ik een verjaardagskaartje, wat leuk kan zijn voor iedereen die auto’s leuk vindt. Maar je kunt deze set natuurlijk ook voor andere gelegenheden gebruiken. Hier zijn alvast enkele ideeën.

 • De auto is ideaal voor een kaartje om iemand te feliciteren met het behalen van hun rijbewijs, of bij het aankopen van een auto.
 • De grote strik kan ook een opwindsleutel zijn, om van je auto een speelgoedauto te maken.
 • De lichten van de auto kunnen ook ogen zijn, hetzij voor de auto, hetzij voor iets uit een andere set.
 • De nummerplaat kan ook gebruikt worden als sentiment strip.
 • Personaliseer de nummerplaat met een boodschap of een bestaande nummerplaat.
 • Personaliseer de auto: je kunt de kleuren helemaal zelf kiezen en door de onderdelen anders te gebruiken het model een beetje aanpassen.
 • Laat iemand of een diertje de auto besturen.
 • Laat de auto blikjes trekken voor een huwelijkskaartje.
 • De ballonnen en cadeaus kunnen (al dan niet gecombineerd met andere sets) zonder de auto ook een leuke verjaardagskaart maken.
 • Leg een kerstboom op de auto en het is een kerstkaartje.
 • Ook de cadeautjes kunnen voor een kerstkaartje gebruikt worden.
 • Gebruik glow-in-the-dark voor de autolichten,
 • of zelfs echte lichtjes!
 • Zet verhuisdozen op het dak van de auto voor een verhuiskaartje.
 • De deksels van de cadeautjes zijn los van de cadeautjes zelf, je kunt dus iets of iemand uit een cadeautje doen springen.
 • Snij de ballonnen en cadeautjes uit patroonpapier, glitterpapier of ander speciaal papier.
 • Snij onderdelen van de auto uit papier met een metaalfinish.
 • Zoals hierboven, maak de motorkap (of koffer) openklapbaar met een boodschap erin.
 • Voeg glossy accents toe aan je elementen.
 • Snij de elementen uit wit papier en kleur ze zelf in met stiften of met inkblending.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

3 gedachten over “Auto snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s